LATEST NEWS

- News from the industry

Mätteknik för reparation, underhåll och service

Professionell mätutrustning för alla användningsområden
Arbetar du professionellt med service, reparation och underhåll? På Conrad Sourcing Platform hittar servicetekniker professionell mätutrustning för alla användningsområden.

• Tillförlitliga: professionella enheter för systemunderhåll och nätverksteknik
• Ledande varumärken: enheter från Testo, Fluke och Fluke Networks finns tillgängliga hos Conrad

Professionell mätteknik av proffs för proffs? Med hjälp av Conrad Sourcing Platform, som för närvarande erbjuder över 750 000 olika produkter från fler än 6000 varumärken, kan företagskunder enkelt täcka hela sitt behov av teknisk driftsutrustning från ett och samma ställe. Det breda sortimentet av mät- och testteknik erbjuder ett särskilt stort urval: "Pålitliga enheter är en grundförutsättning för att kunna garantera exakta mätresultat, särskilt inom områdena nätverksteknik och systemunderhåll", säger Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supply Strategy på Conrad. Därför kan servicetekniker hitta utrustning av bästa varumärkeskvalitet på Conrad Sourcing Platform, så att teknikerna får optimalt stöd i de dagliga uppgifterna samtidigt som högsta möjliga säkerhet under arbetet säkerställs.

Förebyggande underhåll med värmeavbildningsteknik

"För att till exempel tidigt kunna upptäcka fel och defekter i system och maskiner är det ovärderligt att kunna använda en professionell värmekamera. Eventuella alarmerande temperaturstegringar och kritiska värme-hotspots måste kunna förmedlas på ett tillförlitligt sätt för att driftsstopp, brandrisker och andra kostsamma driftsproblem ska kunna undvikas", förklarar Michael Schlagenhaufer. Värmeavbildningsteknik används också i samband med underhåll av elanläggningar som till exempel kontroll av kopplingsskåp, elektriska anslutningar och solcellsanläggningar, eller för att bedöma värmeförhållanden i låg-, mellan- och högspänningssystem. Inom området för mekaniskt systemunderhåll kan en värmekamera användas för att fastställa slitage på maskiner och kontrollera motorer, lager och axlar.

Testo: Värmekamera testo 883 – ser allt

Mättekniktillverkaren Testo kommer med innovativa nyheter "made in Germany":
Den nya värmekameran testo 883 med utmärkt bildkvalitet och automatisk bildhantering utgör en effektiv förstärkning inom termografiområdet. Med ett temperaturmätområde på -30 till +650 °C och en värmekänslighet på 40 mK är värmekameran 883 från Testo den perfekta följeslagaren för underhållstekniker. Den utmärkta IR-upplösningen på 320 x 240 pixlar kan ökas till 640 x 480 pixlar med hjälp av superresolutionsfunktionen. Detta innebär att termiska avvikelser i system kan detekteras tillförlitligt. För närbilder kan fokus ställas in manuellt från ett avstånd på 10 cm. Ett utbytbart teleobjektiv finns tillgängligt för mer avlägsna objekt eller utomhusbilder. Dessutom kan uppmätta värden från fuktsensorer eller testo 770-3 strömstång via Bluetooth integreras direkt i värmebilden. Ytterligare digitala funktioner hjälper till med viktiga mätrelaterade uppgifter: Den valbara funktionen testo ScaleAssist används för att automatiskt ställa in kontrasten för objektivt jämförbara bilder, för att på så sätt lättare hitta svaga punkter. Med hjälp av testo SiteRecognition och QR-koderna som finns på mätplatsen kan bilderna automatiskt tilldelas respektive mätobjekt, vilket gör att tråkig manuell sortering av bilder på datorn inte längre behövs.

Slutliga analyser och rapporter skapas med hjälp av den intuitiva och professionella programvaran testo IRSoft. Testo Thermography App spelar en viktig roll när det gäller vidarebearbetning och överföring av data. Denna app kopplar samman värmekameran med en surfplatta eller smarttelefon, vilket gör att de mobila enheterna samtidigt kan fungera som fjärrkontroller för värmekameran testo 883. Själva kameran kan också styras via en pekskärm eller en joystick.

Fluke Networks: tillförlitliga kabel- och nätverkstester

Över hela världen vänder sig Fluke Networks till proffs som arbetar med att installera och underhålla kabelnätverk i samband med byggprojekt. Kabel- och nätverkstestenheten LinkIQ™ möjliggör till exempel tillförlitliga test av kablar och aktiva nätverk. Frekvensmätningar kan användas för att på ett tillförlitligt sätt mäta inte bara funktion, utan även faktisk prestanda hos tvinnade kopparkablar, som används i 10GBASE-T-standarden. LinkIQ™ mäter då inte bara avståndet till ett eventuellt fel, utan skapar också en tillhörande kabelplan. Genom diagnos av den närmaste switchen kan befintlig datahastighet, switchnamn, portnummer och VLAN-information fastställas, för att spåra nätverksproblem. Problem med PoE-system kan uppstå på grund av inkonsekventa standarder. LinkIQ™ möjliggör verifiering av PoE-klasserna 1-8 och utför ett belastningstest av anslutningen och den anslutna switchen. På så sätt går det att kontrollera om kabelinfrastrukturen faktiskt levererar förväntad prestanda. Alla resultat kan sparas och dokumenteras via LinkWare™ PC.

Fluke: mät snabbare och säkrare

Allt sedan företaget grundades 1948 har Fluke levererat professionella verktyg för installation, underhåll och service av elektroniska och elektriska system. Med hjälp av True RMS-strömtången 378 FC kan mätningarna bli ännu snabbare och säkrare, eftersom FieldSense™-tekniken gör att strömförande ledningar inte behöver beröras. Strömtångens käftar placeras helt enkelt runt ledningen medan den svarta mätledningen är ansluten till jord. På så sätt blir det enkelt och bekvämt att mäta spännings- och strömvärden även vad gäller trefasinstallationer, och mätvärdena kan sedan avläsas på den praktiska displayen. Det är inte bara enkel användning och avläsning som gör Fluke 378 till ett tillförlitligt stöd i arbetet – intelligenta funktioner och ändamålsenliga tillbehör gör också användningen säkrare och mer mångsidig: Den medföljande flexibla tångadaptern iFlex utökar möjligheten till AC-mätningar upp till 2500 A och den kan användas i extremt små nischer. Om det finns problem med strömförsörjningen visar Fluke 378 om detta beror på ett fel i kabeln eller i enheten. Dessutom är programvaran Fluke Connect® ett innovativt verktyg som ger möjlighet att i realtid digitalt registrera mätresultat och göra dem tillgängliga för hela teamet.

Kristin Sjödahl
Marketing/Project Coordinator
kristin.sjodahl@conrad.se
Contact information
Mailing address
Skepps­gatan 19, 6 Tr
21111 Malmö
Region
Malmö
Skåne county
Sweden
Organization id:
556678-4624
Founded: 2005
Employees: 15
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Conrad - Vi älskar teknik!

I över 90 år har Conrad levererat teknik till företag och hushåll i Europa. Vi är en europisk leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom teknik och elektronik för företag och konsument. Vi kombinerar produkter av hög kvalitet med ny teknik och tjänster för att kunna erbjuda professionell service till alla våra kunder vare sig det är till företag eller till privatpersoner.

Tillgänglighet, tillförlitlighet och kvalitet är av största vikt för oss.

Om Conrad

Familjeföretaget grundades 1923 i Berlin och har sedan 1946 sitt huvudkontor i Hirschau i södra Tyskland. Det privatägda företaget har utvecklats från att vara en liten specialiserad återförsäljare av elektroniska komponenter till att idag vara Europas största återförsäljare av elektronik och teknik. Conrad har idag kontor i 12 europeiska länder. Conrad Sverige startade upp 2005 och på vårt kontor i Malmö är vi ett dedikerat team på 17 anställda som arbetar inom produktutveckling, försäljning, kundservice och marknadsföring.

I Europa finns vi representerade i Frankrike, Österrike, Tjeckien, Schweiz, Ungern, Holland, Storbritannien, Polen, Italien och Slovenien. Förutom e-handel har vi även fysiska butiker i flera länder så som i Tyskland, Österrike och Schweiz. Vårt logistikcenter varifrån alla produkter skickas ligger i Wernberg i södra Tyskland.
Detta erbjuder vi dig

Personlig service – Vår säljavdelning hjälper dig med offerter, specialbeställningar eller andra frågor rörande produktsupport.
Företagstjänster: kalibreringstjänst, PCB-tjänst, 3D-utskrift, anpassade kablar, B2B Plus
Smarta funktioner på hemsidan: möjlighet att importera en order från en textfil eller online-offerter, skapa inköplistor, realtidslager.

Certifierat kvalitetshanteringssystem enligt ISO 9001: 2008
Den enda EPA-zonen i Europa med TÜV-godkännande
Brett och djupt sortiment med mer än 750 000 produkter

The company's services/products

Computer & Software: Accessories, backup, Bruksanvisningar, Business machines, Communicationsystem, Computors, Data communications, Datormus, digital equipment, handheld computers, Ink beam writer, Ink cartridges, Keyboard, Label writer, Labels, Laptops, Mobile solutions, Network, Screens, Toner
Drivmedel, Oljor & Smörjmedel: Degreasing compound, Övrigt
Electromechanical workshop: Automation equipment, Connection equipment, Electric installations, Electrical cabling, Electricity automation, Electronic tools, Energy control, Relays
Electronic components: AC/DC- transducer, Adapters, Alarm panels, Battery system, Batterybackup, Cable drums, Cable equipment, Cable locator, cable socks, Cable tools, Cable waggons, Cablechains, Cables, Circuit breakers, Connector, Contactors, Detectors, Earth fault breaker, Electric cable, Electric material, Electric motors, Electromagnetic components, Electromechanic components, Frequency meters, Fuse - fuse holder, Installationsslang, Lamps, Lighting, lightning protection package, Multiway socket, Nesting, Plugs, Regulators, Sensors, shielded hose, Socket, surge protection
Products: Articles of consumption, Batteries, Battery charger, Building commodities, Building tools, Cable, Carbide drill, Contact attachment, Earprotection, Electrical materials, Elictrical tools, Hooning tool, Lighting, Metering device, Mittens, Pneumatic, Pressure lift, Protective clothing, Screwdrawer, Shop tool, shrinking tubing, Strap, Tape, Ventilators, Work overalls & Work shoes, Working Place Equipment

Certifications

ISO 9001:2015

Contacts

Sales
-

Videos

Conrad's innovatieve distributiecentrum in Wernberg, Duitsland - Conrad.nl

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2022
Imorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
5/9/2022
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
5/6/2022
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
5/5/2022
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team Framtidsstipendium ska lyfta yrkesbranschens unga talangerIndustrin ökar sina invest­eringar i energieffektivitetSchaublin väljer SMTC för Sverige, Norge och Finland.NCC gör markanläggnings­arbeten för Bergsbyns företagspark Nytt samarbete mellan Svensk Plaståtervinning och BorealisSchunk öppnar högteknologiskt robotlabb Paper Province tar täten i den gröna omställningenDen första träbaserade lagerlådan i bioplastBosch gör ett framgångsrikt 2021Ny skonsam justerskruv minskar materialspilletComactiva stärker sitt erbjudande
5/4/2022
Swecon förvärvar hyres­bolaget Kewab RentalEldrivet kraftpaket med ISO-fästenDen smarta fabrikens säkerhetsbrytareDS Smith väljer ABB för uppgradering av automationssystem NCC väljer produkter från Xella Rätt maskin till rätt produktNew wireless laser tracker automation system from HexagonNytändning för mobilt boendeBesök Laser Machining inc. på mässanRysslands invasion har stor inverkan på kemiindustrin Tullhanteringen förändras under 2022 Zeppelin lanserar hjulgräv­maskiner under eget namnAgenda Grafen lanserasBona inleder samarbete med Bower
5/3/2022
Välja en värmebeständig plastVoltcraft presenterar nytt laboratorie­nätaggregatVi kan levereraSchneider Electric lanserar nytt ramverk för hållbara datacenterWallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona Skogforsk styr skotare via 5Gengcon lanserar tredje generationens tiltrotator