Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Lyckad personalstrategi lyfter W3 Energy

Förvaltar nu 32 % av svensk vindkraft
W3 Energy fortsätter att vinna förtroenden inom drift, förvaltning och optimering av vindkraftparker. Målsättningen inför 2022 var en tillväxt på 25 %, men den beräknas nu istället landa på minst det dubbla.

– Självklart handlar det om att locka till sig rätt kompetenser, men lika viktigt är att skapa arbetsmiljöer där människor trivs och inspireras till att göra ett bra jobb för våra uppdragsgivare, säger W3 Energys CEO Pär Dunder.

Svenskägda W3 Energy har gjort ett tydligt avtryck på marknaden under de senaste åren. Som en helt oberoende aktör inom asset management, med kontor i Umeå, Skellefteå och Piteå, har bolaget genomfört en stadig tillväxt, både vad gäller omsättning och antal anställda. Mellan december 2021 och december 2022 ökade mängden vindkraft som W3 Energy förvaltar från 1 860 MW till 4 300 MW, vilket motsvarar 32 % av all vindkraft som produceras i Sverige.

Jämn könsfördelning en nyckelfaktor
– Det stämmer att 2022 var ytterligare ett rekordår och vi är självklart stolta över det förtroende som våra uppdragsgivare ger oss. Jag ser det som ett bra bevis för att vi har lyckats både med att attrahera spetskompetens till teamet och kan erbjuda miljöer som präglas av arbetsglädje och framåtanda. Där tror jag att vår strävan efter en jämn könsfördelning har en viktig roll, eftersom det bidrar till en atmosfär som medarbetarna uppskattar, säger Pär Dunder.

Rekrytering av nya kompetenser
Enligt Pär Dunder är det just kombinationen av kompetens och ett trivsamt arbetsklimat som ligger bakom framgångarna:
– Så är det helt säkert och i förlängningen är det våra uppdragsgivare på vindkraftparkerna som gynnas av det, vilket avspeglas i vår starka tillväxt. Dessutom har vi lanserat två nya affärsområden, Electrical Operations och IT-management, som bägge har tagit för sig bra och visat att det finns en efterfrågan efter den typen av tjänster. Även 2023 ser riktigt starkt ut och vi är mitt uppe i arbetet med att rekrytera ett antal nya medarbetare till teamet, berättar han.

För mer information:
Pär Dunder, CEO W3 Energy
+46 (0)70-375 00 43
par.dunder@w3e.se

LATEST NEWS

- News from the industry
5/26/2023
Red Hat introducerar AI-driven automation Förnyar och utökar sitt utbud av verkstadsinredning Ransomware driver profess­ionalisering av cyberbrottFredrik Göransson blir ny VD för Transtronic ABRed Hat påskyndar IT-automation
5/25/2023
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23
5/24/2023
Hur man löser storleksbegränsningar?Account Manager Western Sweden & DenmarkBra resultat på CementaNordic Laser Technology CenterUppdaterad snedsätesventil
5/23/2023
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
5/22/2023
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!