Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Lumera levererar komplett digital plattform

Till försäkringsbolaget HAYAH
Digitala branschledaren HAYAH samarbetar med Lumera för att gemensamt bygga nästa generations plattform med AI-driven försäkringsadministration.

Lumera, ett ledande insurtechbolag som utvecklar affärssystem och digitala lösningar för liv- och pensionsbranschen, har slutit avtal med HAYAH Insurance Company om leverans av en AI-driven försäkringslösning. HAYAH, baserat i Förenade Arabemiraten, är det första heldigitala försäkringsbolaget i Mellanöstern och är specialiserat inom livförsäkring, vårdförsäkring samt sparande.

HAYAH kommer att utnyttja en rad produkter och tjänster från Lumera för att bygga en försäkringsplattform till grund för företagets hela erbjudande, med digitalt engagemang och en sömlös kundresa som gör det möjligt att teckna försäkring med bara ett klick.

Denna heltäckande lösning omfattar allt från den digitala kundupplevelsen till att stödja HAYAH:s dagliga verksamhet med avancerade backoffice-funktioner för försäkringsadministration, bland annat regelefterlevnad och återförsäkring.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Lumera för att bli världens första AI-drivna livförsäkringsbolag. Vårt uppdrag är att på riktigt skaka om försäkringsbranschen genom att erbjuda en enkel och säker heldigital upplevelse. Lumera har både den spetsteknologi som vi behöver för att vara konkurrenskraftiga och det försäkringskunnande som krävs för att få tekniken att fungera för våra syften, säger Mohamed Seghir, CEO på HAYAH Insurance Company.

HAYAH kommer att utnyttja sin nya försäkringsplattform för att skapa ett helt digitalt erbjudande, med bland annat en automatiserad Smart Saver-produkt med stöd av extern rådgivning, tjänstepensionsavtal med portaler för medlemmar och arbetsgivare, samt livförsäkring för individer och företag med förenklad introduktion och service.

Försäkringssystem kännetecknas av stora datamängder och komplexa affärsregler, något som skapar närmast idealiska förutsättningar för modern AI-teknik. Lumera har därför satt som mål att lansera världens första AI-drivna system för pensionsadministration med en utvecklingsplan som mycket väl matchar HAYAH:s affärsstrategi.

– HAYAH verkar som en banbrytare i sin bransch genom att realisera viktiga koncept för digitalisering på försäkringsområdet, bland annat med AI för avancerat beslutsstöd och dataanalys. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med HAYAH för att ytterligare stärka deras ledarskap inom digital försäkring, säger Andrew Hubbard, Chief Business Development Officer på Lumera UK & Ireland.

För mer information, kontakta:

Lumera
Mats Lillienberg, Group CEO, Lumera: +46 70 848 81 87, mats.lillienberg@lumera.com 
Andrew Hubbard, CBDO, Lumera UK&I: +44 7824 389 505, andrew.hubbard@lumera.com
Christine Blinke, CMO, Lumera: +46 73 668 60 08, christine.blinke@lumera.com

LATEST NEWS

- News from the industry
1/24/2023
Sätter en ny standard för branschenNu blir det enklare för industrin att mäta flödeNär rostfritt stål inte räckerNya sladdlösa sticksågar från Bosch ProfessionalNy VD tar plats hos fischer Norge
1/23/2023
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer
1/20/2023
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
1/19/2023
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
1/18/2023
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning