TUESDAY, FEBRUARY 25 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Logistikföretaget Brambles i nyckelroll

Nyckelroll vid framtagandet av Ellen MacArthur Foundations utvärderingsverktyg för den cirkulära ekonomin
Circulytics är det första utvärderingsverktyget som möjliggör för enskilda företag att utföra korrekta analyser av verksamheters totala beredskap för den cirkulära ekonomin

Nu lanseras Circulytics, Ellen MacArthur Foundations (EMFs) nya lösning för utvärdering av den cirkulära ekonomin. Det beskrivs som ”det mest omfattande verktyget för mätning av cirkularitet”. Utvecklandet av Circulytics möjliggjordes, bland annat tack vare att Brambles var delaktig i test- och utvecklingsprocessen. Tills nu hade det inte funnits något tillförlitligt mätningsverktyg för cirkularitet. Circulytics mäter inte bara materialflöden, utan ger även tydliga insikter kring all cirkulär verksamhet, genom att belysa vilka områden som genast bör förbättras och vilka möjligheter som finns med hjälp av strategisk innovation.

Circulytics använder sig av data och parametrar för att mäta övergången till en cirkulär ekonomi och gör det på så sätt enklare för företagen att förstå och följa den. Företagen får därmed ett referensramverk att använda för att motverka spill och utveckla strategier för att säkerställa positiva miljöeffekter och samtidigt förbättra såväl resultatet som varumärkesvärdet hos intressenterna. Genom att hantera data på detta sätt kan företagen smidigt mäta både var de befinner sig nu och i framtiden.

Den cirkulära ekonomin syftar till att eliminera spill och föroreningar, samt att säkerställa att både produkter och material används samtidigt som naturliga system återskapas.

Brambles använder redan idag en modell för ”delning och återanvändning” för sina 330 miljoner leveranstillgångar och har därmed definierat den cirkulära ekonomin långt innan det blev ett modeuttryck – och detta i en bransch där linjäritet fortfarande är den dominerande modellen.

- Alltfler företag världen över inser att den cirkulära ekonomin innebär en möjlighet att skapa nya värden, samt att den bidrar till att hantera utmaningar som klimatförändringar, föroreningar och förlust av biologisk mångfald, säger Andrew Morlet, CEO för Ellen MacArthur Foundation. Circulytics har skapats för att snabba på och vidga övergången, samtidigt som de insikter som ledande företag, t ex Brambles, har bidragit med har varit centrala för att säkerställa att vi kan ge företagen de data och analyser de behöver. Brambles har varit medlem i CE100 Network sedan 2015.

- Vi är mycket glada över att ha kunnat bidra till utvecklingen av Circulytics, säger Michael Pooley, President för Brambles-företaget CHEP Europe. Verktyget dokumenterar ett företags styrkor, samt belyser de områden där det finns förbättringspotential. Vi anser att detta verktyg är det första som stimulerar den typ av strategiutveckling som både företagen och vår planet behöver i framtiden. Vi kommer att använda Circulytics för att göra vår affärsmodell ännu mer hållbar.

Circulytics delar upp mätsystemet i så kallade “enablers” (”möjliggörare”) and “outcomes” (”resultat”). De förstnämnda består av delar inom själva företaget, t ex strategier, medarbetare, system och processer, samt innovation och extern interaktion med klienter och leverantörer. De senare omfattar input (material och energi), samt hur resultaten i form av produkter eller tjänster bidrar till den cirkulära ekonomin.

Detta möjliggör för företag att bedöma både cirkulariteten i produktionsflödena och i företagets totala värdekedja.

Verksamheter får ett växande resultat för en rad teman och dessutom viktiga skräddarsydda insikter och kommentarer från Ellen MacArthur Foundation.

I en tid då klimatförändringar och miljöproblem är på allas läppar och nya rättsliga ramar och påtryckningar från civilsamhället ständigt tillkommer, riktas blickarna mot företagens egna insatser för att hitta nya lösningar.

Lösningarna finns i övergången till den cirkulära ekonomin – och företagen befinner sig i dess mittpunkt.

Om Ellen MacArthur Foundation
EMF lanserades 2010 för att snabba på övergången till en cirkulär ekonomi. Sedan den skapades har välgörenhetsstiftelsen kommit att bli en global thought leader, som har satt den cirkulära ekonomin på agendan för beslutsfattare inom företag, regeringar och inom den akademiska världen. Circular Economy 100 (CE100) ger möjlighet att dela erfarenheter och bygga nya samarbeten.

För mer information, se gärna www.ellenmacarthurfoundation.org

Om Brambles
Brambles hjälper till att förflytta fler varor till fler människor, på fler platser än någon annan organisation på jorden. Dess pallar och containrar utgör den osynliga ryggraden i den globala försörjningskedjan och världens största varumärken vänder sig till Brambles för att hjälpa dem att transportera sina varor mer effektivt, hållbart och säkert. Som pionjärer inom delningsekonomin skapade Brambles ett av världens mest hållbara logistikföretag genom delning och återanvändning av dess plattformar enligt en modell som kallas 'pooling'. Brambles arbetar framförallt med snabbrörliga konsumtionsvaror (t.ex. torrmat, livsmedel och hälso- och sjukvård), färskvaror, drycker, detaljhandel och tillverkningsindustri. Koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer och äger cirka 330 miljoner pallar, lådor och containrar genom ett nätverk med mer än 750 servicecenter.

Brambles är verksamt i cirka 60 länder med sina största verksamheter i Nordamerika och Västeuropa. För mer information, besök www.brambles.com.

Kontakta gärna:
Manuela García
Manager, External Communications
Europe, Africa, India and Middle East
Brambles Group
c/Via de los Poblados, 3 P.E. Cristalia, Edificio 2
Mob +34 696114696
Manuela.garcia@brambles.com

Jan B Fredriksson | Managing Director
jan@nlpr.se | +46 70 716 00 68
Northern Link PR (iOffice)
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
2/18/2020
OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2/17/2020
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2/14/2020
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2/13/2020
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigt
Advertisements