Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Liedholms föräras Supplier of the Year Award 2021

Priset delades ut på Alfa Lavals huvudkontor i Lund
Utmärkelsen delas ut till den globala leverantör som har utmärkt sig baserat på kostnadsutveckling, leverans, kvalitet, ledtider, volymökningar, flexibilitet och kommunikation.

Priset delades ut på Alfa Lavals huvudkontor i Lund av Peter Börjesson, VP Operations/Head of Global Purchase och Claus Møller, Global Purchasing Manager.

Motiveringen lyder:
”for Consistently Delivering Quality products on Time according to Alfa Laval’s expectations. Identifies, develops, and drives new opportunities for continuous Cost improvements and provides a Superior customer experience”

En stolt och glad Tony Ståhlgren, VD och ägare på Liedholms, förklarar: ”Liedholms har under nuvarande ägarkonstellation verkat för att leverera en konceptuell försäljning med inte bara konstruktion, svetsning, bearbetning och montage utan ett helhetskoncept där även kundens kunds önskemål tas i beaktning.

I utmärkelsen Liedholms har fått från Alfa Laval kan vi med stolthet konstatera att vår största kund anser att de får en ”Superior customer experience”.

Liedholms är involverade i utvecklingen av flera produkter och har ett nära samarbete med Alfa Lavals R&D. Liedholms tillverkar även svetsade produkter och levererar till Alfa Lavals sajter över hela världen. De svetsade produkterna har höga krav på spårbarhet och tillverkas oftast mot någon global standard eller kod. Produkterna används inom sektorerna marin, energi och vattenrening.

”Vi har ett dedikerat team som alltid gör sitt yttersta för att hålla en hög servicenivå”, säjer Esbjörn Säiner som är kundansvarig på Liedholms för Alfa Laval. ”Utmärkelsen är ett kvitto på att vi gör saker rätt. Men man får inte glömma att utan ett motsvarande team hos kunden är det svårt att få det att fungera lika bra som det samarbete vi har med Alfa Laval. Både vi och Alfa Laval ser varandra som samarbetspartners och försöker alltid hitta gemensamma lösningar som hjälper oss bägge”.
Contact information
Mailing address
Ingenjörs­gatan 2
25227 Helsingborg
Visiting address
Ingenjörs­gatan 2
25227 Helsingborg
Region
Helsingborg
Skåne county
Sweden
Organization id:
556058-3097
Founded: 1948
Employees: 50
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Liedholms Maskinteknik AB!

Liedholms tillverkar kompletta maskiner och svetsade konstruktioner, så som ASME U-stamp och EN 13445 (PED) klassade tryckkärl i kolstål och olika typer av rostfritt stål. Vi är vana vid omfattande krav från våra kunder och har en stor erfarenhet av att hantera dokumentation och spårbarhet vid större projekt. Förra året sålde vi över 1 000 tryckkärl till olika områden av industrin (t.ex. kärnkrafts-, marin- och livsmedelsindustrin).
Vi besöks ofta av våra kunders kunder från alla världsdelar, och vi är vana att jobba med de flesta typer av inspektioner och certifieringar (t.ex. RCC-M, RMRS, BV, DNV och Lloyds).
Våra kunder är stora företag i olika delar av verkstadsindustrin, så som energi, miljö, livsmedel och kärnkraft. Liedholms ligger geografiskt lättillgängligt med hamn, tåg och flygplatser på nära håll.

Exempel på produkter vi tillverkar:
ASME U och EN 13445 klassade tryckkärl i både kolstål och rostfritt stål
12 tons marin applikation i Hastelloy C-276
Grovfilter för vatten med interndelar i 254SMO eller titan
Applikationer med våtlackering enligt NORSOK
Marina tryckkärl i 254SMO/1.4547
25 tons Våtgasfilter i 254SMO och Duplex
Tryckkärl till kärnkraftsindustrin enl. lag- och kundspecifika krav
Säkerhetsklassade tryckkärl till försvarsmakten
BV-klassificerad Skid med tryckkärl, rörarrangemang och elinstallation

Besök oss gärna på www.liedholms.se (svensk version) eller www.liedholms.com (in English)

Certifications

ASME U – EN 1090-1 EXC3 – EN 13445, ASME U-stamp – EN ISO 1090-2 – ID06 – ISO 1090 – ISO 14001:2016 – ISO 9001:2016 – SS-EN 287 – SS-EN 288 – SS-EN ISO 3834-2

Contacts

Esbjörn Säiner
+46 042-19 98 64
Tony Karlsson
042-19 98 55
0739-78 98 55
Charlotte Stål
0739-78 98 75

Videos

Liedholms Company Presentation (svensk text)

LATEST NEWS

- News from the industry
5/24/2023
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
5/23/2023
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
5/22/2023
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
5/19/2023
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
5/17/2023
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande