LATEST NEWS

- News from the industry

Leverantör nära överens­kommelse med drömkund

Rör sig om en av de största aktörerna i världen inom sitt område
Mätutrustning från ZEISS och mätteknisk kompetens inom företaget har bidragit till att PSC nu har godkänts som komponentleverantör.

Företaget PSC, som tillverkar displayglas och optiska filterlösningar, är nära att teckna avtal med en mycket stor internationell kund. Det rör sig om en av de största aktörerna i världen inom sitt område.

På PSC beskrivs företaget som en ”drömkund”, och det är bara vissa formaliteter som saknas innan avtalet är i hamn. Kunden lät en revisor syna PSC i sömmarna och därefter godkändes företaget som leverantör.

– Det här företaget ställer väldigt höga krav på precision och dokumentation. Det faktum att vi har professionell mätutrustning och mätteknisk kompetens internt bidrog till det positiva beslutet, berättar PSC:s vd Hanus Vilhelm.

Systematiskt tillvägagångssätt är en fördel
PSC är ett danskt företag som är specialiserat på displayglas och optiska filterlösningar. Företagets produkter köps vanligtvis av OEM-tillverkare inom elektronikindustrin. Det kan vara allt från tillverkare av offentliga informationssystem till tåg, bussar och stationer till tillverkare av maskiner och övervakningsutrustning till bland annat sjukhus. 80 procent av PSC:s produktion går på export.

– Vi har alltid haft ett systematiskt förhållningssätt till våra processer, och det är ett förhållningssätt som har visat sig vara en fördel för oss. Kunderna upplever att saker och ting fungerar med oss. Det är inget krångel och det bästa för oss är när du som kund inte märker att du har en PSC-produkt. Det ser vi som ett tecken på att produkten fungerar som den ska, säger Hanus Vilhelm.

Nyckelfärdig lösning och utbildning
För tre år sedan började några av PSC:s kunder efterfråga mer exakt dokumentation i form av faktiska mätrapporter. PSC kontaktade därför ZEISS, som under en period fick hjälpa till och utföra mätningar. Då såddes ett frö hos PSC och man började fundera på att investera i en egen mätmaskin. Och 2022 tog PSC steget och köpte ZEISS mätmaskin O-Inspect. O-Inspect är en multisensor koordinatmätmaskin som kombinerar fördelarna med taktil mätning med skanningsfunktion och optisk mätning med 10-stegs zoomoptik samt CALYPSO mätmjukvara med interaktiv användarvänlig drift.

– Under hela processen har vi fått extremt bra service från ZEISS. Vi har fått en nyckelfärdig lösning, och ZEISS har utbildat våra anställda att använda den, säger Hanus Vilhelm.

Nästa steg blir att ZEISS vidareutbildar kvalitets- och produktionsteknikern Thomas Jonstrup och ytterligare två PSC-anställda som får gå den så kallade AUKOM-kursen, som leder till en internationellt erkänd certifiering.

Värdet internt är viktigast
Hos PSC har den mättekniska uppgraderingen blivit en konkurrensfördel.

– Vi får väldigt bra respons från kunderna på våra mätrapporter – även från kunder som inte efterfrågat dem. Dessutom ser vi att många av våra processer presterar bättre än vi hade förväntat oss, säger Thomas Jonstrup.

Enligt Hanus Vilhelm är den interna kunskapen om processer faktiskt det bästa med att ha en egen mätmaskin.

– Vi har nu statistisk dokumentation vilket har gjort att vi har fått ett större förtroende för våra egna processer. Det gör att vi till exempel har kunnat minska antalet besiktningsstopp. Vi kan också sköta underhållet precis när det behövs. Vi har kunnat minska antalet fel, vi producerar mer ändamålsenligt och sparar pengar – och ger våra kunder en bättre upplevelse. För ett tillverkningsföretag som vårt finns det en enorm potential i att ha en mätmaskin. Den är mer allsidig än man kan tro, säger Hanus Vilhelm.

Inför valet av en ZEISS-mätmaskin undersökte PSC marknaden, men när beslutet skulle fattas var det inte mycket att tveka på. Och vi har verkligen inte ångrat att vi valde ZEISS.

– De har alltid kunnat lösa våra uppgifter. De är extremt flexibla, och ger bra support när vi behöver det, konstaterar Thomas Jonstrup.

Läs mer om PSC här

Läs mer om ZEISS QEC Eskilstuna här

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2023
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
11/23/2023
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
11/22/2023
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
11/21/2023
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
11/20/2023
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen