LATEST NEWS

- News from the industry

Lasermätning med Romer mätarm

Portabelt mätsystem för enkel och snabb lasermätning
TB Metrology AB använder en Romer mätarm. Denna Romer mätarm är en mobil mätarm med möjlighet att utföra lasermätning av olika föremål. Denna utrustning tar TBMX enkelt med sig ut i fältet för att genomföra mätningar direkt hos kunder. Mätmaskinens noggrannhet kombinerad med lasermätning ger en stor mängd av inhämtade data för ett perfekt mätresultat.

Absolut arm 7-axel


Absolut arm 7-axel är en perfekt lösning för bärbar lasermätning. Flaggskeppet i Absolute Arm-serien, Absolute Arm 7-Axis levererar sondering och beröringsfri lasermätning i ett ergonomiskt paket. Användbarhet är centralt i hela designen och detta leder till en mätarm som inte går att slå när det kommer till enkel rörelse och lättnad att mäta alla föremål.

Absolut arm 7-axel har en unik handledsdesign samt en display som ger användaren full kontroll. Du kan välja mellan konfigurerbara greppformer, storlekar samt ett brett utbud av tillbehör. Allt från sondspetsar till kompletta mätsystem. Modularitet är kärnan i Absolute Arm 7-axel.

Fördelar med lasermätning


Fördelarna med lasermätning är många och här kommer några av dem. För det första får du en otroligt snabb datainsamling av objektet du skannar. När man använder metoden lasermätning får man faktiskt en större noggrannhet jämfört med traditionella metoder. Resultatet man vill uppnå och den informationsmängd leder till färre antaganden i slutet av processen som kan leda till kostsamma produktionsfel inom industrin. Sedan ska man inte glömma bort säkerheten. En beröringsfri mätning är perfekt när man ska mäta svåråtkomliga eller helt enkelt farliga områden på industrigolvet eller stora objekt.
Contact information
Mailing address
Kungs­gatan 33
34131 Ljungby
Region
Ljungby
Kronobergs county
Sweden
Organization id:
556876-5944
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Niklas Bergqvist startade sin mättekniska bana på R-Man AB och har arbetat med mätteknik sedan 1997.

Sedan 2001 som konsult inom mätteknologi.

2012 bildades aktiebolaget Team Bergqvist AB.

2020 har verksamheten bytt namn till TBMX (TB METROLOGY) och införskaffat egen mätutrustning för hög precision. Vi hyr in oss i ett tempererat mätrum hos ID Modeller.

ID Modeller är specialister på verktyg, modeller, prototyper och fixturer. Dom kan bistå vid tillverkning av bland annat mätupplägg och fixturer för att underlätta mätning.

20 år i branschen med kunder inom fordons, sjukvårds, plast, gjut och rymdindustrin.

Vi har god kunskap om olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Vi har under åren skaffat oss ett brett nätverk med spetskompetens inom många områden.

Vi kan ha lösningen på era problem även om det inte gäller mätning. Vi ser inte problemen, vi ser möjligheter.

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

Niklas Bergqvist
037210425
0706635444

LATEST NEWS

- News from the industry
12/1/2023
Stålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023Steute strukturerar om sina affärsområdenMomentum Group förvärvar Swerub
11/30/2023
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
11/29/2023
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
11/28/2023
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!
11/27/2023
Treston Quick Edge ArbetsstationSäkra driften av dina maskiner Ett sekel av metallåtervinning Utrustning för att säkerställa en effektiv rivning Välj en certifierad leverantör för trådbondning