LATEST NEWS

- News from the industry

Lanserar Qlik Talend Cloud och Qlik Answers

För att underlätta företagens AI-resa
Dataanalysföretaget Qlik lanserar Qlik Talend Cloud och Qlik Answers. De nya lösningarna kommer att hjälpa företagen att påskynda sina AI-resor och ger organisationer verktyg att frigöra värdet ur all sin data, oavsett format.

Qlik Talend Cloud ger AI-förstärkta dataintegrationsfunktioner utan kod till prokod, och Qlik Answers ger AI-genererade svar med full förklaringsgrad från ostrukturerade data, som till exempel databaser och tabeller. Tillsammans representerar de Qliks åtagande att tillhandahålla omfattande helhetslösningar för att utnyttja AI-teknik för att skapa konkurrensfördelar.

Qlik Talend Cloud ger omfattande dataintegration med omfattande kvalitets- och styrfunktioner, vilket är avgörande för att upprätthålla dataintegriteten i AI-verksamheter. Det bygger på Qlik Cloud® Infrastructure och säkerställer sömlös integration för Qlik Analytics-kunder. Qlik Answers erbjuder en effektiv väg för att utnyttja ostrukturerade data, integrerad i arbetsflöden som Qlik-användarna är vana vid.

– Qlik accelererar AI:s affärsvärde genom lanseringen av Qlik Talend Cloud och Qlik Answers. Dessa innovationer gör att vi kan möta marknadens behov av heltäckande, teknikoberoende AI-lösningar. Tack vare våra välplacerade investeringar, omfattande FoU och djupa partnerskap kan vi erbjuda en sömlös och skalbar väg för företag att införa AI, med stöd av Qliks otroliga kundframgångar, säger Mike Capone, CEO på Qlik.

De nya lösningarna, som blir tillgängliga i sommar, inkluderar:

Qlik Talend Cloud: En omfattande, integrerad plattform som utvecklas från Qliks förvärv av Talend 2023 och introducerar nya funktioner som dataprodukter för snabbare, kvalitetssäkrad datakurering och en dynamisk datamarknadsplats för att förbättra leveransen av domänspecifika data i hela organisationen. Den erbjuder moderna datateknikverktyg med ett spektrum av kraftfulla transformationsfunktioner från no-code till pro-code-alternativ, vilket skapar betrodda AI-klara data för komplexa AI-projekt. Plattformens enhetliga paketering och prissättning säkerställer överkomliga priser, medan Qlik Talend Trust Score™ för AI på ett unikt sätt bedömer datahälsan och sätter en ny standard för AI-beredskap. Lösningen innehåller Stitchs SaaS-datakonnektivitet, vilket förbättrar dess förmåga att hantera olika datakällor på ett effektivt sätt.

Qlik Answers: En generativ AI-driven kunskapsassistent som förändrar hur företag får tillgång till och använder ostrukturerade data. Den ger tillförlitliga, personliga svar från företagens privata, samlade källor, t.ex. kunskapsbibliotek och dokumentarkiv, och säkerställer omedelbara, relevanta insikter. Med plug-and-play och självbetjäning integreras lösningen sömlöst i befintliga system och gör det möjligt för medarbetarna att fatta välgrundade beslut i realtid. Med fullständig förklarbarhet vet användarna varifrån svaren kommer, vilket upprätthåller förtroende och transparens. Qlik Answers erbjuder säkerhet och styrning i toppklass, vilket gör det till en komplett lösning som är enkel att driftsätta för att utnyttja ostrukturerade data.

– Vi är en kund sedan länge och har alltid förlitat oss på Qlik för att förbättra våra datadrivna affärsresultat. Vi ser fram emot att utforska hur Qlik Talend Cloud och Qlik Answers ytterligare kan stödja vår AI-resa genom att erbjuda nya nivåer av dataintegration och insikter i ostrukturerade data som är avgörande för att vi ska kunna vara konkurrenskraftiga på dagens marknad, säger Susan Dean, Business Technology Director på Takeuchi.

– Qliks senaste erbjudanden, Qlik Talend Cloud och Qlik Answers, kommer att förändra företagens AI-användning. De här lösningarna visar hur Qlik prioriterar AI genom att inte bara förstå marknadens behov utan också integrera banbrytande AI för att förbättra datatillit och hanterbarhet för sina kunder. Dessa robusta, anpassningsbara plattformar gör att Qlik är väl positionerat för att driva nästa våg av företagsinnovation, säger Mike Leone, Principal Analyst, Data Analytics & AI på Enterprise Strategy Group.

– I AI-åldern är datorkraft och data de mest värdefulla råvarorna. Varje land och företag bör ha sin egen ’suveräna AI’. För att uppnå detta måste AI-infrastruktur byggas upp och data förädlas och kodifieras. Som medlem i Qliks AI Council är det precis vad vi hjälper företag att göra, säger Nina Schick, som ger råd till världsledare, akademiker och beslutsfattare om bästa praxis för AI.

För en djupare inblick i hur Qlik Talend Cloud och Qlik Answers kan transformera din dataintegration och AI-kapacitet, läs mer på vår blogg. För att diskutera hur våra lösningar specifikt kan möta dina AI-behov och påskynda din digitala transformationsresa, vänligen kontakta Qliks lösningsteam här.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI