LATEST NEWS

- News from the industry

Lanserar branschens första Matter-kompatibla

Och Thread-aktiverade smarta belysningsprodukter
Nanoleaf, den globala ledaren inom smart belysningsinnovation, lanserar två nya Matter-kompatibla smarta lampor i Essentials-serien, en E27/B22-glödlampa och en ljusslinga. Nanoleaf är det första varumärket inom smartnbelysning att erbjuda produkter som fungerar med den nya standarden för det smarta hemmet. Genom att leda vägen med denna nya teknologi ger Nanoleaf interoperabilitet, enkelhet och innvation till konsumenter samtidigt som de också utbildar marknaden kring detta enande språk som har alla förutsättningar att förändra framtiden för det smarta hemmet.

Den nya Essentials Matter-serien
Nanoleaf lanserar två nya Matter-kompatibla smarta lampor i Essentials-serien, en E27/B22-glödlampa och en ljusslinga. De första, redan från tillverkning Matter-kompatibla, smarta belysningsprodukterna som finns tillgängliga på marknaden. De nya produkterna fungerar med Matter över Thread så förutom praktiskt vit och färgstark RGB-belysning erbjuder de även sömlös installation och kontroll. Detta innebär även ännu snabbare och mer pålitlig uppkoppling mot andra Thread-aktiverade smarta hemprodukter genom ett mesh-nätverk.*

De nya produkterna ur Essentials Matter-serien kommer att hjälpa till att ställa in och anpassa belysningen i ditt hem med olika smarta hemplattformar, så att du enkelt kan göra justeringar från flera enheter via Matters Multi-Admin-funktioner. De Matter-kompatibla produkterna möjliggör sömlös kommunikation mellan smarta hemprodukter oavsett märke eller tillverkare.

"Vi är så glada över att inte bara lansera våra första Matter-produkter, utan att vara det första företaget att erbjuda smart belysning med Matter over Thread till användare idag", säger Nanoleafs vd och medgrundare Gimmy Chu. "Vårt team är dedikerade till att skapa en riktigt smart upplevelse som är sömlös, intelligent och i slutändan något som gör vardagen enklare, och vi tror att Matter är det första steget mot att uppnå det målet."

Nanoleafs befintliga modulära ljuspaneler och ljusstavar (Shapes, Elements, Canvas och Lines) kommer också att få en OTA-uppdatering senare i år för att bli Matter-kompatibla.

Tillgänglighet i detaljhandeln
Essentials E27/B22 Smart Bulb och Lightstrip med Matter-kompabilitet (2 m startpaket, 5 m startpaket, 2 m expansionspaket och 1 m expansionspaket) kommer att finnas tillgängligt globalt på shop.nanoleaf.me. Priserna kommer att variera från 249 - 999 SEK. Kommande lampor i Essentials Matter-serien inkluderar GU10 och en infälld downlight (lanseras sent 2023).

Vad är Matter?
Matter är ett kommunikationsprotokoll, en standard för smarta hem skapad med målet att eliminera kompabilitetsproblem genom att använda samma standard överallt. Tanken framöver är ett gemensamt språk för de allra flesta smarta hemprodukter kommer att kommunicera med varandra på oavsett varumärke eller tillverkare. Så i teorin, där kunder tidigare var tvungna att förbinda sig till en produktfamilj, kommer de med Matter att kunna använda vilka produkter de vill med vilket ekosystem som helst och kontrollera dem med vilken enhet de än har.
Företag kommer att kunna utveckla sina produkter för att passa en standard snarare än flera, de kommer bara att behöva få sina produkter certifierade en gång och kommer bara att behöva tillhandahålla en version av en produkt för återförsäljare att lagra i butik.
För Nanoleafs kunder innebär Matter-märkningen att när de köper Nanoleaf-produkter är det framtidssäkert och kommer att fungera bra med alla andra Matter-certifierade produkter i deras smarta hem-ekosystem.

Vad är Thread?
Thread definieras som ett nytt mesh-nätverksprotokoll som ger en säkrare, mer tillförlitlig och energisnål anslutning mellan smarta hemenheter, jämfört med anslutningar via Bluetooth eller Wi-Fi.
Med andra ord tillhandahåller Thread den underliggande nätverksinfrastrukturen för enheter (detta kan inkludera Matter-aktiverade sådana) att kommunicera över, medan Matter tillhandahåller det gemensamma språket för dessa enheter att prata med varandra.

*Kräver en Matter-kompatibel Smart Home Hub och Thread Border Router för att fungera med Matter.

För mer information och produkttester, kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Nanoleaf via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest