MONDAY, JANUARY 20 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Kvinnokraft driver Power One

Kvinnokraft som distributionsmetod är en organisationsmodell som bygger på en mycket praktisk verklighetsanalys, säger Séraphine Barigenera, COO Power One Burundi.
Svenska Power One utvecklar lösningar för förnybar energi i Afrika och har nu inlett ett samarbete för att elektrifiera tidigare oelektrifierade områden med hjälp av kvinnor.

L3 har utvecklat en energilösning bestående av en mindre solenergianläggning som lagrar energin i ett antal batterier, som sedan distribueras av kvinnor till de anslutna hemmen. Genom denna metod kan Power One erbjuda elektrifiering även av områden där ett elnät blir för dyrt på grund av avstånd.

- Genom att distribuera energin med portabla batterier istället för ett dyrbart nät sparar vi in nätkostnaderna och kan istället erbjuda billig energi och arbetstillfällen för befolkningens kvinnor i dessa områden. På så sätt kan vi erbjuda elektrifiering av befolkningar vars betalförmåga annars inte skulle täcka kostnaderna för ett elnät. Ett rent win-win-upplägg, säger Peter Rinaldo, VD för Power One.

Dagens portabla batterier är baserade på lithium, men organiska alternativ finns redan framtagna. Då dessa är billigare och lättare att återvinna kommer Power One att övergå till organiska batterier så fort de kommit ut på marknaden. Det revolutionerande med Power One´s lösning ligger dock i metoden att använda kvinnokraft som distribution istället för dyra elnät. Det är en fantastisk möjlighet för dessa områden att komma igång med elektrifieringen med en lägre initial kostnad. Det har även FN uppmärksammat, vilket är den främsta anledningen till att Power One genom L3 fått ett så stort förtroendet från FN att de beslutat att finansiera 90% var kostnaderna.

- Kvinnokraft som distributionsmetod är en organisationsmodell som bygger på en mycket praktisk verklighetsanalys, nämligen att kvinnor i allmänhet tänker mer på den långsiktiga överlevnaden än män, säger Séraphine Barigenera, COO Power One Burundi.

Långsiktigt tänkande är avgörande inte bara bra för klimatet, utan även för överlevnaden på den här jorden. Därför måste det även bli en del av ekonomin. Power One/L3 har därför utformat en organisation som tar till vara på den afrikanska kvinnokraften.

- På så sätt skapar vi en affärsmodell som är både transparent, förutsägbar och pålitlig - och som ger en säker investering för våra investerare, avslutar Séraphine Barigenera, COO Power One Burundi.

LATEST NEWS

- News from the industry
1/13/2020
15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
1/10/2020
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
1/9/2020
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst prisHon ska ta Bygma till toppositionAGA byter namn till Linde i januari 2020
1/8/2020
norelem förankrar säker­heten med nya lastbärande öglor och skruvarNya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraftenHexagon stärker sin produkt­portfölj inom smarta gruv­lösningar genom förvärvet av Blast Movement Technology (BMT)Swepart Transmission har investerat i en Fanuc Robocut trådgnistmaskin CareTrack ingår nu som standard för utvalda kompaktmaskiner från VolvoPanasonic förbättrar effektiviteten i populär luft-vattenserie Stor kunskapsbrist bland svenskarna om privat cybersäkerhet Sveriges nya mässhotell byter namn till Quality Hotel Arlanda XPONetgain öppnar kontor i GöteborgLuleå tekniska universitet och Swerim stärker samarbetetPressinbjudan frukostseminarium25 intressanta fakta om distansarbete inför 2020Från organiskt avfall till näringsrik jordförbättring på fem dagar
1/7/2020
Busch Vacuum Solutions har utsetts till ”World Market Leader 2020”Ny normbrytare lanseras av Sontheimer under kommande årskiftetEgmont investerar i ledande norsk digital byråProline Promag W 300/400/500Eldrivna kylfordon för fossil­fria livsmedels­leveranser i stadsmiljöHon vill utveckla det digitala ledarskapet i grundskolanSh Industri förvärvar APJ Betong & anläggningsteknik AktiebolagSatsning på små och medel­stora företagDe blev årets kvinnliga entreprenörerSöderberg & Haak växlar upp i Stockholm och MälardalenHydroscand erbjuder nu Filter Regulator KitXERVON förvärvar AC StällningsmontageRiksbyggens Brf Viva nominerad till World in Property AwardNytt vasst life science projekt!Första företaget klart för etablering på DuvehedÄlvsbyhus - landets största småhustillverkare 20 år i följd!
1/3/2020
Atlas Copco slutför förvärvet av tysk leverantör av appliceringslösningar
Advertisements