LATEST NEWS

- News from the industry

Konståkningsklubb vinn­are i årets XL-Hjälpen

Får hjälp att bygga flyttbara domarpodier för tävlingar
Falkenbergs Konståkningsklubb arbetar hårt för att barn och ungdomar ska få möjligheten att tävla och utöva konståkning, en sport som idag inte har samma förutsättningar som många andra vintersporter. XL-Hjälpen är glad över att få hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm om ett flyttbart domarpodium som gör att klubben får anordna tävlingar för sina medlemmar.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. Genom kedjemedlemmarnas starka lokala närvaro är XL-Hjälpen ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har gått igenom årets nomineringar som är inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till inkludering, samhörighet och glädje för många.

En av vinnarna som valts ut i år är Falkenbergs Konståkningsklubb som kommer att få hjälp med att förverkliga drömmen om ett flyttbart domarpodium som idag krävs för att kunna arrangera tävlingar.

- Så kul! Nu får vi möjlighet att genomföra tävlingar på högre nivå redan i höst i och för lång tid framöver, säger Frida Lundin från Falkenbergs konståkningsklubb.

XL-BYGG Falkenberg har fått i uppdrag att hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm. Byggprojektet kommer att genomföras tillsammans med den lokala byggnadsfirman Harry Larsson.

-Det känns verkligen jätteroligt att vi får vara med och hjälpa Falkenbergs Konståkningsklubb. Att vi nu får bli en del av att klubben kan utvecklas och ungdomar får möjligheten att tävla på hemmaplan känns väldigt kul och inspirerande. För oss är detta projekt extra roligt då vi brinner för dessa ideellt drivna föreningar som ger våra ungdomar möjlighet till en meningsfull sysselsättning på fritiden, säger Niklas Larsson, ägare XL-BYGG Falkenberg.

Byggprojekten kommer att genomföras under sommaren och hösten av lokala XL-BYGG-handlare som samarbetar med lokala byggföretag och XL-Hjälpens partners; Essve, Lindab, Weber Saint Gobain, JOMA, Areco Profiles, Stenvalls, Södra, Elitfönster, Bosch, Becker, Stavrex, ITW Construction Products och Habo.

Juryns motivering:
Falkenbergs Konståkningsklubb är en liten förening men med ett stort hjärta som vill verka för att alla ska kunna uppleva gemenskap, glädje och utveckling utifrån sina egna förutsättningar. Föreningen har idag ett stort behov av ett flyttbart domarpodium för att kunna fortsätta utveckla sin verksamhet och anordna tävlingar för barn och ungdomar. XL-Hjälpen är glada över att få möjligheten att få vara med och förverkliga detta projekt som vi hoppas många på orten ska få glädje av!

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI