LATEST NEWS

- News from the industry

Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?

Vad ska man välja för maskin?
En kantvik och en kantpress är båda maskiner som används för att bocka plåt, men de skiljer sig åt i sin design, funktion och användningsområden.

Kantvik


En kantvik håller fast plåten med hjälp av ett överprisma för att sedan bocka plåten uppåt eller nedåt med hjälp av ett bockprisma.

Kantvikar är vanligtvis enklare och används ofta för att göra långa, kontinuerliga bockningar. De är lämpliga för att bocka tunna och medeltjocka plåtar och används ofta inom plåtslageri, ventilation och byggnadsarbeten. En kantvik är enkel att använda för en person då materialet placeras på anslagsbordet. Det är även enkelt att bocka större profiler med en kantvik.

Här hittar du våra kantmaskiner.

Fördelar:
- Kan hanteras av en ensam person då materialet placeras på anslagsbordet. Den är mer ergonomisk att använda vid större eller längre profiler.

- Används med fördel om du har flera olika profiler då du slipper att byta några verkyg.

Kantpress


En kantpress använder en stans och en dyna för att forma plåten. Plåten placeras mellan stansen och dynan.

Bockningen sker sedan genom att stansen trycks ned mot dynan med stor kraft. En kantpress jobbar alltså verktikalt. Maskinen har flera verktyg som användaren byter beroende på vad som ska tillverkas.

En kantpress är bra vid tillverkning av små detaljer. Ska du tillverka flera olika typer av profiler är det oftast enklare att använda en kantvik där du slipper byta verktyg. En kantpress är inte försedd med något anslagsbord, vilket gör att det i vissa fall är svårt att hantera den på egen hand då man måste hålla materialet.

Vid bockning av plåt tjockare än 5 mm är det en kantpress du ska välja. De är kraftfullare och lämpar sig bra för högvolymsproduktion inom exempelvis industrin.

Här hittar du våra kantpressar.

Fördelar:
- Mer kraftfull och kan bocka tjockare material, över 5 mm.
- Kan skapa komplexa och precisa former.

Vad ska man välja för maskin?
Sammanfattningsvis kan vi säga att valet av maskin beror helt enkelt på vad du ska göra. En kantvik är enklare att använda då du slipper att byta verktyg mellan tillverkning av olika profiler. Den är enklare att använda på egen hand då materialet placeras på ett anslagsbord. En kantvik är mer ergonomisk för användaren vid större eller längre profiler.

Ska du bocka tjockare plåt över 5 mm plåttjocklek är det en kantpress du ska satsa på. De är kraftfullare och lämpar sig bra för högvolymsproduktion inom exempelvis industrin.

Hos Belano hittar du ett stort utbud av både kantpressar och kantvik. Besök www.belano.se för att hitta det du söker. Behöver du personlig rådgivning är det bara att kontakta oss via e-post eller telefon så hjälper vi dig.

Contact information
Mailing address
Box 662
44118 Alingsås
Visiting address
Borgens Gata 6
44118 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556513-3096
Founded: 1957
Employees: 13
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Belano på nätet.
Här kan Du i lugn och ro gå igenom vårt breda sortiment av maskiner för tunnplåtsbearbetning.
Här finns allt från minsta sickmaskin till största helautomatiska bockningscenter.
Vi är specialister på maskiner för tunnplåtsbearbetning, nya och begagnade, för alla förekommande plåtslageriarbeten inom bygg och ventilation, samt för den plåtbearbetande industrin.
I vårt program finns även maskiner för mekaniska verkstäder och smidesverkstäder såsom kapmaskiner, hydrauliska bockmaskiner, ringbockningsmaskiner mm.

I våra lokaler på 1700 m2 finns, förutom en väl tilltagen utställningsyta, ett fullsorterat reservdels- och tillbehörslager, och våra servicemän hjälper Dig gärna, oavsett var i landet Du befinner Dig.

Förutom att vi erbjuder märkesmaskiner i flera prisklasser, kan vi ofta tillhandahålla ett bra begagnatalternativ -grundligt genomgånget och renoverat till nyskick, med garanti.
Vi utför även reparationer och service av maskiner på vår verkstad, och vi står gärna till tjänst med värderingar av såväl enstaka maskiner som hela verkstäder.

Belano Maskin AB grundades 1957 med målsättningen att erbjuda maskiner av hög kvalitet. Vi bygger vidare på den inriktningen med hjälp av vår gedigna erfarenhet och branschens bredaste sortiment.

Belanos agenturprogram:

RAS - Kantmaskiner, saxar, sickmaskiner m.m.
Schröder - Kantmaskiner, saxar
Geka - Plåt och profilstålsaxar, stansmaskiner
Swah - Profileringsmaskiner
Stierli - Hydrauliska bockmaskiner
Boschert - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Edel - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Schwatmanns - Maskiner för plåtisoleringsarbeten

Agents

BELANO, Sweden
Klippsträckor
Boschert Gizelis.co, Germany (General agent)
Kantpressar och gradsaxar. Kantpressar finns från 80 ton till 210 ton och i längderna 2100 mm till 4100 mm. Gradsaxar
Danobat, Spain (General agent)
Helautomatiserade bockautomat Laserskärning från haspel Fiberlaser https://www.danobatgroup.com/en/lb
ECKOLD AG, Germany (General agent)
Krym och sträck maskiner tillverkade i Tyskland och Schweiz
EDEL, Germany
Stansmaskiner
GEKA, Spain (General agent)
Plåt- och profilstålsaxar, stansmaskiner
Gizelis S.A, Greece (General agent)
Hydrauliska kantpressar och gradsaxar
Jorns AG, Switzerland
https://www.jorns.ch/htm/home.htm
KRASSER, Austria (General agent)
Klippsträckor med automatisk slitskärs inställning och finns även med helautomatisk haspel hantering. Leverantören tillverkar sina klippsträckor i Österrike. De tillverkar klippsträckor med slitskär eller gradsax och haspel hantering för både den mindre verkstaden eller till den stora industrin!
LEPETKA, United States of America (General agent)
Lyftare
LOVENT, Italy
Plasmaskärmaskiner
MACC, Italy
Klingkapmaskiner och bandsågar
Nosstec, Sweden
Svensk tillverkaderundmaskiner
PEI, Italy
Punktsvetsmaskiner
RAS, Germany (General agent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHLEBACH, Germany (General agent)
Taktäckningsmaskiner
SCHRÖDER, Germany (General agent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHWARTMANS, Germany
Sickmaskiner
STIERLI, Switzerland (General agent)
Bockmaskiner

Contacts

Calle Block
070-456 22 27
Drago Sinik
0322-159 40
Michael Hansson
0322-15940

Videos

Klippmaskin för fönsterbleck

Klippmaskin för fönsterbleck
Schröder MAKU med tillvalet lådverktyg
Schröder Powerbend Multi
Schröder MAKU /Konsik / BP Special
Sterli horisontalbock med rörbockningsutrustning

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI