WEDNESDAY, NOVEMBER 20 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Kan IT-säkerheten ta överhanden?

I en stressig och alltmer komplex vardag ökar även de risker som företagens ledning måste förhålla sig till.
Det handlar inte bara om risker relaterade till att välja rätt finansieringsmodell eller produktstrategi. Varje dag måste de IT-säkerhetsansvariga hantera en enorm mängd risker som förknippas med din organisations cybersäkerhet.

Lika snabbt som ditt team kan gå in i försvarsposition och avvärja en cyberattack, lika snabbt hittar IT-bedragare nya sätt att vilseleda dina anställda för att lägga vantarna på din organisations värdefulla data och pengar.

Ett exempel är deepfake-bedrägerier, som blir allt vanligare. Metoden användes tidigare i år mot en stor engelska energileverantör, som då lurades på 1,8 miljoner, vilkat bl a Wall Street Journal rapporterade om. Det hela började med att företagets brittiska chefen fick ett telefonsamtal från den tyska chefen för verksamhetens moderbolag, där han ombads som att överföra denna stora summa pengar till en ungersk underleverantör, vilket han också gjorde. Problemet var bara att telefonsamtalet inte kom från den tyska chefen, utan hade sitt ursprung i en falsk så kallad deepfake-röst, utvecklad med hjälp av Artificiell Intelligens och Machine Learning.

Det är naturligt att tro att svaret på de nya hoten och ständigt ökande riskerna är att investera i mer teknik, fler lösningar och medarbetare för att hantera dem, vilket också är den strategi som de flesta organisationer väljer. Det genomsnittliga antalet IT-säkerhetslösningar i ett företag är 75, vilket är en häpnadsväckande hög siffra. Frågan är då om denna strategi har lett till färre IT-relaterade störningar, brott och framgångsrika attacker? De dagliga rapporteringarna i medierna kring IT-attacker mot företag tyder på att så inte är fallet.

Därför kan det vara värt att ifrågasätta om den stora mängden säkerhetsverktyg egentligen har motsatt effekt när det kommer till att upprätthålla företagens IT-säkerhet? Som IT-säkerhetskonsult med 25 års erfarenhet har jag otaliga gånger upplevt hur IT-säkerheten har tagit överhanden i den meningen att komplexiteten hos säkerhetsmiljön har bidragit till ineffektivitet och faktiskt istället skapat en ökad risk för cyberattacker.

Det handlar i realiteten om att man bör rensa ut vissa lösningar och istället välja ut de rätta och lära sig mer om just dessa. Samtidigt bör man se till så att dessa lösningar kan kommunicera och interagera med varandra. Det är inte optimalt att behöva växla mellan olika säkerhetslösningar. Information om ett hot bör komma från ett och samma ställe, inte från 75 olika system. Naturligtvis är det sällsynt att det räcker med en enda IT-säkerhetslösning, men det underlättar att använda en enkel API (Application Programming Interface)-plattform som integrerar och samlar all den information som är viktig för företagens säkerhetsansvariga.

Säkerheten är viktig och blir bara ännu viktigare med tiden. Men det handlar inte bara om storleken på den övergripande säkerhetsapparaten i organisationen. Kanske kan det istället vara dags att rensa och städa upp bland dina IT-säkerhetslösningar?

Av: Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer, Mimecast

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
11/14/2019
Unibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
11/13/2019
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
11/12/2019
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i JärvastadenAcronis tillkännager ett strategiskt globalt distributionsavtal med Ingram Micro Nästa generations motviktstruck är härInterxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter Den radiologiska rivningen av Barsebäcksverket kan påbörjas nästa årSIL - Säkra instrumentsystem på kokeriet smurfitkappa PiteåINGO lanserar sin första gör-det-själv biltvätt i SverigeInzile lanserar Pro4 vid Stockholms Stads seminarium för eldrivna lastbilar
11/11/2019
Förseningar för Elmias utbyggnadNya produkter från Metal Work Sverige ABSCHUNK utökar med ny kompetens! Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg MachinehandelIntegrerade kretsar produceras i tryckpress​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 - kan integreras i IIoTConsafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporterDigitaliseringen öppnar nya yrkesvägar inom transportsektornEmanuelssons Transport vinnare av Årets HållbarhetsprisLeasePlan presenterar vinnarna i årets stora leverantörspris Ny VD på Spring Systems i Torsås ABIndustri och politik – ny brittisk studieHållbarhet och cirkulärt tänkande på The HarborSex kreativa idéer för en mer hållbar vardag prisasFord offentliggör priserna på kommande laddhybrider H2M byter ledning i MälardalenVindkraftverken i Vänern får franska ägareStorskaligt uppdrag i Marockos öken
11/8/2019
Samgående mellan IDEAL PLM, Summ Systems och Pro-STEP Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fältNytt elbilskoncept från Volkswagen: ID. SPACE VIZZIONQTF TECH TALK Nr 3; syre – korrosion – magnetitCushy vinnare av Archipro­ducts Design Awards 2019LKAB och Inlandsbanan i samarbete avseende hållbara godstransporterNordiska IT-chefer släpar efter
Advertisements