LATEST NEWS

- News from the industry

Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet

Kabeltrummor är lätta att hantera med rätt verktyg
Inom elteknik är kabeltrumvagnar oersättliga för smidig hantering av kabeltrummor. Denna artikel utforskar deras funktion och användning, med fokus på praktiska lösningar för yrkesverksamma inom olika branscher.

Vad är en kabeltrumvagn?


En kabeltrumvagn är en mobil enhet utformad för att transportera och hantera kabeltrummor. Denna teknik underlättar arbetsprocessen genom att möjliggöra enkel förflyttning och effektiv användning av kabeltrummor vid installationer och projekt inom elteknik.

I vilka lägen har yrkesverksamma nytta av dessa vagnar?


Yrkesverksamma inom elinstallation och kabeldragning drar nytta av kabeltrumvagnar vid olika scenarier, inklusive stora byggprojekt, anläggningsarbeten och industriella tillämpningar. Dessa vagnar möjliggör snabb och smidig transport av kabeltrummor, vilket ökar effektiviteten och produktiviteten.

Olika modeller av kabeltrumvagnar från SAB Elteknik


SAB Elteknik erbjuder varierade modeller av kabeltrumvagnar, anpassade för olika krav inom elteknik. Deras sortiment inkluderar vagnar med hjul för enkel förflyttning och praktiska mekanismer för upprullning och avrullning av kabeln från trumman. Dessa modeller är anpassade för olika tillämpningar och innefattar:

Kabeltrumvagn 6 ton


En släpvagn med LGF-skylt, konstruerad för att transportera 6 tons trummor med maximal diameter K28. Den kommer med vikbara stödben och hydrauliska lyftcylindrar som enkelt hanteras med en handpump. Dessutom har den en mekanisk låsning av trumaxeln när den är i upplyft läge. Vagnens vikt uppgår till 750 kg.

Kabeltrumvagn 10 ton


Lika kabeltrumvagn 6 ton i konstruktionen och egenskaperna, men klarar i stället av kabeltrummor med en diameter på upp till K30 och en maximal vikt på kabeltrumman som är 10 ton.

Kabeltrumvagn 6 ton med drift


En LGF-skyltad släpvagn är utformad för att hantera 6 tons trummor med en maximal diameter på K26. Den är försedd med vikbara stödben och hydrauliska lyftcylindrar, inklusive en drivutrustning mot trumman. Hydraulaggregatet drivs av en bensinmotor med pump och ventilstyrning. Dessutom har vagnen en mekanisk låsning av trumaxeln när den är i upplyft läge. Vagnvikten är 280kg.

Kabeltrumvagn TRV


En trumvagn optimerad för lastning och transport av kabeltrummor med maxdiameter K24 och vikt mellan 950 kg och 2000 kg, beroende på modell. Utrustad med fästen för drivenhet och bromsning, drivenheten monteras på bottenramen och drivs av gummihjul eller stålhjul på trumgavlarna. Lyftanordningen, med manuell vinsch och låsning i upplyft läge, kan uppgraderas med en elektrisk vinsch. Flexibel placering av trumaxeln beroende på diameter, stödhjul fram och utskjutbara stödben bak för stabilitet. Standardfunktioner inkluderar parkeringsbroms, påskjutsbroms och BOSCH belysningssystem. Uppfyller EC-normer och typbesiktigad av Bilprovningen.

SAB Elteknik AB


SAB Elteknik är experter på kabellösningar. Låt dem hjälpa dig att optimera arbetsflödet med pålitliga kabeltrumvagnar idag. Ta kontakt på 0340-20 33 00 eller info@sabp.se så hjälper dem er att hitta en passande lösning för era unika kabeldragningsbehov.
Contact information
Mailing address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Visiting address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Region
Svenljunga
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556434-4009
Founded: 1991
Employees: 10
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till SAB Elteknik AB!

Specialister på utrustning för kraftindustrin

Med åren har vi samlat på oss allt större kunskap och idag är vi fullblodsproffs när det gäller produkter för nätbyggare.

Smartare produkter som gör jobbet enklare
Vi brukar säga att våra smarta produkter gör jobbet enklare. Och det är ingen överdrift. Som utgångspunkt har vi nämligen ett enkelt och självklart krav: allt i SAB Eltekniks sortiment ska ge ett mervärde och göra arbetsprocessen enklare för dig som kund. Dessutom ska alla produkter i vårt sortiment hålla toppkvalitet. Våra kvalitetsprodukter gör att dyrbara driftstopp kan undvikas så att dina projekt blir mer lönsamma.

Fiberteknik eller kraftkabel?
Svaret på frågan är "både och". För oss på SAB Elteknik är fiberteknik lika prioriterat som kraftkabel och därför hittar du redskap, materiel, maskiner, verktyg, skydd och instrument inom båda dessa fält. Vi erbjuder till exempel den senaste tekniken för fiberblåsning. Utöver det tillhandahåller vi utbildning till många kunder. Vi lär er använda produkterna på bästa möjliga sätt.

Agents

Pfisterers, Sweden (General agent)
SAB Elteknik tar över agenturen för Pfisterer Från och med den 1 juli 2018 är SAB Elteknik Pfisterers exklusiva distributör på den svenska marknaden. SAB Elteknik tar över all marknadsföring, försäljning och lagerhållning av Pfisterers produkter i Sverige. – SAB Elteknik har perfekta förutsättningar för att ta över Pfisterers Sverigeverksamhet. Erfarenheten och kunnandet har vi redan, inte minst genom Joakim Ahlin tack vare hans tidigare anställning på TE Raychem, säger Stefan Andersson, VD på SAB Elteknik. – Vår ambition är att supporten till Pfisterers kunder ska utvecklas till nya nivåer. Pfisterers service och närvaro ska stärkas på den svenska marknaden. Samtidigt är denna agentur väldigt betydelsefull för SAB Elteknik. Vi blir mer kompletta i vårt erbjudande av kabeltillbehör och vi får bättre förutsättningar att växa och utvecklas som företag, säger Stefan Andersson. Framgångsrika samarbeten med Addtech-företag – Pfisterer har med god erfarenhet under lång tid, mer än 50 år, samarbetat med bolag inom Addtech-gruppen. Eurolaite i Finland och Maxeta i Norge har under många år hjälpt kunder till att hitta Pfisterer-lösningar för projekt, säger Harald Lunell, Pfisterers försäljningschef för Norden. – Nu ser vi fram emot att jobba tillsammans med er, våra kunder, och SAB Elteknik för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat samarbete, säger Harald Lunell.

Certifications

AAA

Contacts

Stefan Andersson
0651760797

Videos

Jetting

Jetting
Sydvästlänken
Push pull tekniken
Företagspresentation
Kabelförlängning i vindkraftspark på Öland
Mini jet blåser 1800 meter fiberkabel
Snake-Eye, morgondagens lösning för fibernätet

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer