Kärnkraftverk berömmer Askalons servicetekniker - industritorget.com
THURSDAY, OCTOBER 22 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Kärnkraftverk berömmer Askalons servicetekniker

Under de senaste veckorna har närmare 50 servicetekniker från Askalon arbetat på OKG:s revision. Kärnkraftverket är mycket nöjda och berömmer teknikernas säkerhetstänk.
– Tack för ett bra jobb! Så inleder OKG:s servicechef Henrik Stark sitt mejl till Askalons säljare på kärnkraft, Mats Görrel.

– Askalon har utmärkt sig på ett mycket positivt sätt vad gäller säkerhet, säkerhetstänk, ordning och reda, skriver Henrik vidare i sitt mejl och berättar att detta har uppmärksammats på de skyddsronder som utförts.

Skyddsrondsrapporterna med denna information har gått upp till allra högsta ledningen på OKG/Uniper. Berömmet gläder givetvis både serviceteknikerna och Mats Görrel.

– Som säljare blir jag oerhört glad och stolt över att våra servicetekniker, som är så professionella vad gäller säkerhet och kvalitet, uppskattas av kunden. Detta ger oss ett gott betyg som visar att vi utför våra arbeten på rätt sätt. Det ger oss även en energiboost att bli ännu bättre i framtiden, säger Mats Görrel och ger en stor eloge till samtliga medarbetare som på ett eller annat sätt bidrar till arbetet.

– Jag är mycket glad å våra serviceteknikers vägnar att OKG uppmärksammar och berömmer vår strävan att alltid sätta säkerheten först.

Service på reaktorn

Under det stora projektet på OKG har Askalons servicetekniker från Hammarö och Västervik arbetat närmare 15 000 timmar under cirka sju veckor. Det är ventilservice på reaktorn och i turbindelen som är de huvudsakliga arbetsområdena. Men Askalon har även bemannat förråden och verkstaden inne på den aktiva sidan – stationen – med ett antal personer.

Askalons åtagande sträcker sig från de absolut högst säkerhetsklassade ventilerna, som sitter direkt på reaktorns matarvattenledningar och avblåsningssystem, till lägre säkerhetsklassade ventiler i turbindelen och servicesystemen. Arbetet innefattar reglerventiler, avstängningsventiler och säkerhetsventiler av skilda märken och sorter. De största ventilerna väger åtskilliga ton och de minsta är så nätta att du kan ha dem i din hand. Det som är gemensamt för alla servicejobb är att Askalon alltid har säkerheten prioriterad framför tidsplanen.

Halvtid in i revisionen konstaterade revisionsledare vid O3, Robert Linnsand, att den särskilda pandemisituationen gör arbetena extra utmanande.

– Sammantaget krävs ett fortsatt bra samarbete med våra fantastiska medarbetare och entreprenörer, som vi hittills inte kan tacka nog för det goda arbete som utförts, uttryckte han i ett mejl till Askalon.

Kontakt:

Sofia Telby, marknadschef Askalon

sofia.telby@askalon.se, 054-57 92 27
Contact information
Mailing address
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Visiting address
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Region
Hammarö
Värmlands county
Sweden
VAT number:
556346-6167
Founded: 1973
Employees: 95
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Askalon AB!

Vi arbetar för att förbättra prestanda i svensk processindustris applikationer. Sedan 1973 har vi försörjt svensk processindustri med reglerutrustning som reglerventiler och instrument.

Askalon AB representerar stora internationella företag inom ventiler och industriell automation. Askalon är Emerson Local Business Partner (LBP) för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland och Danmark.
Askalon är mest känt för Fisher reglerventiler och service. I dag säljer vi ännu fler avstängningsventiler och säkerhetsventiler, samtidigt som reglerventiler ökar i antal. Detta är en följd av Emersons förvärv av ventildivisionen från Pentair.
Askalon har fått ökat förtroende från Emerson för försäljning i Sverige, Danmark, Finland och Island.

Vi säljer och servar bland annat Sempell högtrycksventiler, Crosby säkerhetsventiler, Neotecha kemiventiler, Keystone ställdon och Fisher gasregulatorer.

Askalon har dessutom ett affärsområde inom engineering och rörkonstruktion av skiddar och processmoduler. Vårt servicecenter för ventilservice och ventildiagnostik är placerat på Hammarö utanför Karlstad där även vårt huvudkontor och nybyggda utbildningscenter återfinns.

Våra kunder är ganska jämt fördelade inom processindustrins olika branscher vilket underlättar kunskapsspridning och utjämnar konjunktursvängningar:

Kraftverk och energiverk
Raffinaderier
Kärnkraftverk
Papper och massa
Kemiindustrin

Välkommen att kontakta oss!

Agents

Andersson Greenwood, Sweden
Baumann, Sweden
Bettis, Sweden
Biffi, Sweden
Cash Valves, Sweden
Clarkson, Sweden
Crosby, Sweden
EIM, Sweden
El-O-Matic, Sweden
Emerson Valves, Sweden
Enardo, Sweden
Fasani, Sweden
Fisher, Sweden
Francel, Sweden
Hankock, Sweden
Hytork, Sweden
Keystone, Sweden
KTM, Sweden
Kunkle Valves, Sweden
Lunkenheimer, Sweden
Neotecha, Sweden
Penberthy, Sweden
Pentair Valves & Controls, Sweden
Raimondi, Sweden
Sapag, Sweden
Sempell, Sweden
Shafer, Sweden
Tartarini, Sweden
Tescom, Sweden
TopWorx, Sweden
VAG, Sweden
Vanessa, Sweden
Varec, Sweden
Virgo, Sweden
Yarway, Sweden

Certifications

ISO 9001:2016

Contacts

Askalon AB
054-57 92 00
Sofia Telby
Marketing Communicator
054-57 92 27
Marie Ögren
054-57 92 11
Mats Warnqvist
054-57 92 01
Joel Frödin
054-57 92 03

Videos

Askalon - We are designing solutions

Askalon - We are designing solutions
Möt Askalon AB
AMS Suite Underhållsdagarna 2015
AMS Realibility Days 2017

LATEST NEWS

- News from the industry
10/8/2020
BluJay hyllas för lösning för komplex logistikUtmärkelsen Busch Innovation in Vacuum Award tilldelas DiloSwerock vinner Nordbyggs Guldmedalj för satsningen på ECO-BetongMed nytänkande om hantering ger edgelösningar stora fördelarEnklare nätverk i molnet med EquinixArval Beyond - den nya strategiplanen för 2020-2025
10/7/2020
Bättre arbetsmiljö i sjukvården tack vare samarbetsrobot från ABB Därför ska du återvinna ditt guldStora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport i Planica 2023 och Trondheim 2025Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelemLyftanordningar och lyftredskap - CE-märkning och riskerSCA erhåller tillstånd för ett bioraffinaderi på ÖstrandNya helt eldrivna passagerarfartyg med teknik från ABB tas i trafik vid NiagarafallenEverest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace ServicesHCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
10/6/2020
Därför kommer autonoma transporter till stenbrott och lättare gruvdrift förstMidroc Automation huvudleverantör av tekniska system till VarbergstunnelnL&W Tearing Tester – en ny automatisk rivstyrkeprovare från ABB - ger säker, digital och snabb mätning av rivstyrka​Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligtSynsam Group flyttar produktion från Asien till Sverige – bygger fabrik med cirka 150 arbetstillfällen i OckelboArbetsmiljöverket inspekterar belastningsskadorFlexibel infrastruktur för IT blir absolut avgörandeAI-startupen Spacemaker säkrar rekordinvestering från Innovation NorgeMassiv breddning av Oracles affärssystem i molnet
10/5/2020
Första SPINNER-Maskinen med SIEMENS ONE GibbsCAM lanserar version 14Plåt & Ventföretagen beklagar utebliven LAS-överenskommelseABB slutför idrifttagning av världens mest kraftfulla transportsystemEnergifabriken förvärvar Vegoil Energy Provider ABB förvärvar Codian - utökar portföljen med industriella höghastighetsrobotarFamiljerätt för företagare med Marcus Bäckström på Enkla Juridik
10/2/2020
SMC presenterar sitt resultat och förväntar sig en stabilt ökande efterfråganI centrum av Sveriges postordertätaste bygdPMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnarNy katalog för Machincal Face SealsNytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspilletBlack Friday kommer till Helge NybergSvenskar saknar personliga möten på sin arbetsplatseeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelseFixa ett nätverk snabbt – utan utrustning
10/1/2020
Ny punktsvetsmaskin snabbar upp produktion i Lettland ännu merBinar Quick-Lift Systems AB byter namn ABB sätter nytt riktmärke för automation av renrumsapplikationerJaxal AB tillverkar formpressade släpvagnskåpor med hjälp av tryckluft och vakuum från Atlas CopcoBanbrytande verktyg för beräkning av kostnader för 3D-printing utvecklat av EtteplanMastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader Ökad driftsäkerhet med ny investering på UddeholmLångsiktigt arbete ligger bakom de mest hållbara fabrikerna
9/30/2020
PICE AB Investerar i en Fiberlaser med rör laser del från MOVS AB Industrisamarbetet SUM förstärker med ny partner​Veldi – ny leverantör av tjänsten Stöd och matchning (STOM)BlueJeans by Verizon effektiviserar back-to-office-planering med molnbaserad videosamverkan för Microsoft Teams​Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokusAhlsell ny huvudsponsor till Vasaloppet
9/29/2020
Unik metod renar förorenad mark i TeckomatorpABB lanserar virtuellt event om smarta byggnaderSCA beslutade idag om att tryckpapperstillverkningen avvecklas Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB MekaniskaDen nya digitala arbetsplatsen kringgår begränsningar som tid och platsHär är lösningarna på de digitala utmaningarna för tillverkande företagIvanti förvärvar Mobileiron och Pulse Secure
Advertisements