LATEST NEWS

- News from the industry

Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal

Med SAAB i Huskvarna
Jernbros verksamhet i Småland har fått ett långsiktigt förtroende som underhållspartner till SAABs fabrik i Huskvarna genom att teckna ett 3-årigt driftsäkerhetsavtal. SAABs fabrik i Huskvarna, som producerar instrument och apparater för försvarsindustrin, ställer höga krav på produktivitet och driftsäkerhet och kände att Jernbro kunde fylla deras behov genom ett driftsäkerhetsavtal.

Det senaste året har Jernbros verksamhet i Huskvarna fokuserat på att införa ett objektsorienterat arbetssätt hos SAAB. Kombinationen av duktiga utförare, tydliga arbetssätt, faktabaserade underlag och inte minst användarvänliga kundgränssnitt resulterade i att SAAB ville teckna ett driftsäkerhetsavtal på 3 år med option på förlängning, som baseras på en objektsorienterad underhållsleverans.

Det var i samband med ett studiebesök hos en kund till Jernbro, som SAAB hörde talas om att Jernbro utför underhåll. Upplägget SAAB såg på studiebesöket, föll dem i smaken.

− Därav hörde vi med Jernbro om hur en pilot skulle kunna läggas upp enligt deras erfarenhet. Vi kom överens om en plan som innebar att Jernbro skulle utföra underhåll och service, liksom några andra åtgärder på ett pilotprojekt under drygt 1 års tid. Resultatet blev mycket gott och det är det som ligger till grund till att vi ville skriva ett avtal, berättar Jon Andersson, Produktionschef på SAAB Surveillance i Huskvarna.

− Vi ville också ha stabilitet gällande kompetens och vilken personal som kommer och arbetar hos oss eftersom det bidrar till att vi bygger upp ett förtroende sinsemellan. Vi är alltså trygga med att det kommer kompetenta underhållsmekaniker och servicetekniker från Jernbro som vi lär känna. Eftersom vi vill ha ett tillfredställande underhåll, måste vi kunna lita på att arbetet blir utfört. Under det dryga året som vi har samarbetat med Jernbro har vi noterat just det. Jernbro tar dessutom ett helhetsansvar. Har vi ett problem, löser Jernbros personal det, fortsätter Jon.

− Det är självklart väldigt roligt att få detta förtroende av ett företag som SAAB, som ställer höga krav på sin maskinpark och underhållssidan. Vår ambition med samarbetet är att utveckla underhållet hos SAAB för att de ska ha en tillfredsställande och driftsäker produktion, säger Anders Gustafsson på Jernbro, som ansvarar för affären.

Jernbros arbete hos SAAB innebär främst planerat förebyggande underhåll (FU) som styrs av den överenskomna underhållsplanen. Det är exempelvis svarvar, fräsar, ytbehandlingsmaskiner, metallbearbetningsmaskiner och testanläggningar inom hydraulik som berörs.

I korthet innebär upplägget att anmälningar om behov av underhåll registreras i Jernbros kundportal som i sin tur bekräftas när de har mottagits och därefter utförs uppdragen. Om det, av någon anledning, inte skulle utföras, ges återkoppling om varför.

− Vi behöver alltså aldrig jaga information. Vill vi fördjupa oss i varför saker är som de är, är det enkelt att göra det i de digitala gränssnitten som Jernbro tillhandahåller. Det är även enkelt att felanmäla och kontrollera FU-planerna, liksom följa upp ekonomi och vad som blivit utfört, förklarar Jon.

− Samarbetet med Jernbro är mycket smidigt. De har verkligen förstått vad det är vi på SAAB vill ha. De har även ett gediget urval av många fler kompetenser som vi ännu inte nyttjat, avslutar Jon.

Jernbros objektsorienterade arbetssätt inom underhåll innebär att:
• all utrustning finns lämpligt nedbruten och registrerad i ett anläggningsregister
• samtliga insatser på all utrustning registreras på serviceordrar
• ordrarnas kategorisering baseras på insatstyp (FU, AU, förbättringar, modifieringar)
• kostnader (tid, material och köpta tjänster) registreras på serviceordrar
• det finns ett FU-program definierat för all utrustning
• registrering görs av grundläggande driftsäkerhetsinformation
• kunden har tillgång till all relevant information via användarvänliga digitala gränssnitt (Jernbro Performance Portal och Jernbros Kundportal)
Contact information

Jernbro Industrial Services AB

Mailing address
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Visiting address
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556912-0149
Founded: 2016
Employees: 1000
English description is missing, swedish description below.

Industriservice för bättre snurr

Jernbro-koncernen är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt och omsätter 1,7 miljarder.
Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart.
Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft.
Vi finns lokalt och nära våra kunder på ett 30-tal platser, där våra 1000 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar.
Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.


Vi ser fram emot att höra av dig!

Certifications

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 3834-2:2005 – ISO 45001 – ISO 9001:2015 – ISO 9712 – SS-EN 1090-1:2009 – SS-EN ISO 3834-2 – SS-EN ISO 9606-2:2005

Contacts

Jernbro
010-483 00 00

Videos

Manuwork - industrins framtida arbetsplats

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar