LATEST NEWS

- News from the industry

Jernbro blir starkare i Gällivare

Genom förvärv av Minecon
Nu utökar Jernbro Industrial Services AB sin närvaro och kapacitet i Gällivare genom förvärv av Minecon Sweden AB. Under 2022 förvärvade Jernbro även GISAB med etableringar i Gällivare, Luleå, Kiruna och Skellefteå samt JF Mek i Kiruna.

– Förvärvet innebär framför allt en förstärkning av lokal närvaro och kapacitet i Gällivare. Genom detta kan vi i större utsträckning bidra till våra kunders konkurrenskraft. Det tjänar också vårt syfte att vara aktivt delaktiga i den gröna omställningen av industrin i Norrbotten, säger Mikael Jansson, vVD och tf Affärsområdeschef för Projekt och Underhåll Nord på Jernbro.

– Jernbro och Minecon har under de senaste åren haft ett nära samarbete. Vi ser det som ett naturligt steg att Minecon nu blir en del av vår lokala organisation, säger Jenny Knekta, Avdelningschef på Jernbro i Gällivare.

– Vi är väldigt glada att bli en del av Jernbro-koncernen. Tillsammans blir vi mer konkurrenskraftiga och får bättre förutsättningar att serva våra kunder, säger Joakim Backman, VD för Minecon, som kommer att fortsätta som chef för fältservice och projekt inom Jernbro i Gällivare.

Minecon Sweden AB erbjuder service, underhåll och projekt till kunder inom gruvor och annan industri. Företaget omsätter ca 14 MSEK och har 10 anställda.
Contact information

Jernbro Industrial Services AB

Mailing address
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Visiting address
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556912-0149
Founded: 2016
Employees: 1000
English description is missing, swedish description below.

Industriservice för bättre snurr

Jernbro-koncernen är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt och omsätter 1,7 miljarder.
Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart.
Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft.
Vi finns lokalt och nära våra kunder på ett 30-tal platser, där våra 1000 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar.
Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.


Vi ser fram emot att höra av dig!

Certifications

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 3834-2:2005 – ISO 45001 – ISO 9001:2015 – ISO 9712 – SS-EN 1090-1:2009 – SS-EN ISO 3834-2 – SS-EN ISO 9606-2:2005

Contacts

Jernbro
010-483 00 00

Videos

Manuwork - industrins framtida arbetsplats

LATEST NEWS

- News from the industry
2/23/2024
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2/19/2024
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder