LATEST NEWS

- News from the industry

Janina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022

IsoTimbers ordförande
Det är mycket hedrande att IsoTimbers styrelseordförande Janina Östling är nominerad till priset Årets Träbyggare 2022. Det säger bolagets vd om det pris som instiftats för att synliggöra goda ambassadörer som bidrar till utveckling, kunskapsspridning och inspirerar till att medverka i ett hållbart träbyggande.

Forskningsinstitutet Research Institutes of Sweden (RISE), branschorganet Trä- och Möbelföretagen (TMF) och innovationsarenan Smart Housing Småland har tillsammans instiftat ett nytt pris, Årets Träbyggare.

Följande kriterier är uppsatta för att nomineras till priset:

• bidrar till utvecklingen av träbyggandet
• gärna delar med sig av sina erfarenheter till gagn för branschen
• inspirerar andra till att medverka i utvecklingen
• agerar som en ambassadör för ett hållbart träbyggande

Organisationerna som tilldelar det aktuella priset besitter mycket stor kunskap om träbyggnation och med respekt för att det är dessa tre aktörer som valt ut de nominerade tycker vd Mikael Östling att det känns särskilt betydelsefullt.

Styrelseordförande och hållbarhetschef Janina Östling tillägger att:

- Det här är en bekräftelse på att vårt arbete och engagemang verkligen kan påverka och bidra till ett mer hållbart samhälle. Jag är otroligt glad över den här nomineringen, tänk att jag har inspirerat andra till att medverka i utvecklingen av ett hållbart träbyggande, det känns fantastiskt!

Övriga nominerade är Elsa Fahlen, innovationsledare hos Göteborgs stad, och Deromes hållbarhetschef Anders Carlsson. Elsa har jag inte träffat, men hon har jobbat med ett viktigt och inspirerande projekt - fossilfria Förskolan Hoppet, säger Janina Östling. Anders har jag jobbat med i två forskningsprojekt hittills, InFutUReWood och Framtidens design. Han är väldigt lätt att jobba med, och är både kunnig och inspirerande! Jag är mycket stolt över att vara nominerad tillsammans med Elsa och Anders.

Priset till Årets Träbyggare delas ut på Trähusdagarna, som arrangeras 17 maj på Elmia i Jönköping.

Mikael Östling, vd
IsoTimber Holding AB (publ)

Janina Östling
Hållbarhetsansvarig / Styrelseordförande
janina.ostling@isotimber.se
+46 (0)63-554 12 12

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation