LATEST NEWS

- News from the industry

Jabra PanaCast videolösning först ut på marknaden

Helt nya plattformen för Microsofts ekosystem för enheter
• Jabra och Microsoft har samarbetat för att lansera den nya plattformen för Microsofts ekosystem med Jabra PanaCast 50 Video Bar System, den första av sitt slag.
• Byggt på Android Open Source Project (AOSP) och utformad så att OEM-företag kan utöka och bygga produkter för den är Microsofts ekosystemplattform för enheter en del av Microsofts globala initiativ för att bygga en säker samarbetsplattform som är skräddarsydd för delade utrymmen och optimerad för Teams.
• Som en Android-samarbetsbar är Jabra PanaCast 50 Video Bar System den perfekta första lösningen på Microsoft-plattformen för små och medelstora mötesrum.

Jabra, ledande inom professionella ljud- och videolösningar, kommer att vara först ut på marknaden med sitt PanaCast 50 Video Bar System som utnyttjar Microsofts nya ekosystemplattform för enheter, vilket tillkännagavs på Microsofts blogg idag: What’s new in Teams Rooms and Devices at Enterprise Connect. Microsoft samarbetade med Jabra för att optimera plattformen och för att utnyttja Microsoft Teams Room for Android som den första lösningen av sitt slag på marknaden.

Plattformen för Microsofts ekosystem för enheter samlar det bästa från Microsoft och Android, skräddarsydd för delade utrymmen och optimerad för Teams-enheter. Plattformen bygger på Android Open Source Project (AOSP) och levererar den säkerhet, tillförlitlighet, hantering och distribution som Microsoft är känt för, tillsammans med den mångfald av hård- och mjukvarustöd som kommer med Android. Den är utformad för innovation genom den skalbarhet och anpassning som tillverkarna behöver för att leverera innovativa produkter med både hårdvaru- och mjukvarutillägg.

Jabra PanaCast 50 Video Bar System är en integrerad lösning. Det innehåller ett Qualcomm Technologies Inc. toppmodernt system-på-chip (SoC) för sakernas internet som kör Android, vilket kommer att kunna uppgraderas till det nya operativsystemet från Microsoft. Systemet innehåller även andra SoC:er, högtalare, mikrofoner, videokameror, med nätverks- och displaygränssnitt för enkel installation. Lösningen levereras med en ca 25,5cm pekkontroll för att hantera rumsupplevelsen. Systemet körs nativt och säkert Microsoft Teams Rooms på Android.

– Vi är glada över att ha bidragit till utvecklingen av denna Android-plattform för företag och att kunna leverera den med PanaCast 50 Video Bar System som den första videolösningen för Microsofts ekosystemplattform för Android. Tillsammans presenterar Jabra och Microsoft en videolösning som kombinerar Microsofts arv inom plattformar, säkerhet, hantering och skalbarhet med Jabras ledande videoteknik, till förmån för våra kunder, säger Aurangzeb Khan, SVP för Intelligent Vision Systems på Jabra.

Med en hårdvarubaserad Root of Trust och certifikat, som bygger på Microsofts PKI-kryptografi och Qualcomm® Trusted Execution Environment, ger plattformen säkerhet och manipulationsskydd med certifikat genom att möjliggöra säker identifiering av enheten och dess konfiguration. Detta byggs med fördel av Qualcomm® QC8250 SoC for IoT som stöder flera samtidiga instanser av VPU-baserad hårdvaruavlastning, med upp till 8K-videokodning och -avkodning. Qualcomm QCS8250 SoC möjliggör också videoinspelning med upp till 64 megapixel för exceptionella högupplösta videor.

– Qualcomm Technologies är stolta över att vara en del av samarbetet för att skapa Jabra PanaCast 50 Video Bar System med Qualcomm QCS8250 SoC. PanaCast 50 Video Bar System utnyttjar SoC:s avancerade säkerhets- och videobearbetningsfunktioner för att lansera detta första samarbetssystem i sitt slag på marknaden.säger Dev Singh, vice president för affärsutveckling och chef för byggnads- och företagssektorn samt industriell automation på Qualcomm Technologies, Inc.

– Vi är glada över att samarbeta med Jabra för att ge våra kunder tillgång till Microsofts ekosystemplattform för enheter och att vara den första partnern i ekosystemet som bygger enheter som är certifierade för Microsoft Teams. Säkerhet, tillförlitlighet, hantering och prestanda är avgörande för företag globalt och genom att bygga på Android Open Source Project (AOSP) och samarbeta med Qualcomm är vi glada över att kunna erbjuda en lösning utformad för delade utrymmen som ger det bästa Microsoft har att erbjuda på dessa fronter samtidigt som den ger flexibilitet och mångfald i den hård- och mjukvara som erbjuds, säger Dave Kearney, General Manager of Program Management på Microsoft.

Säkerhet stöds av Microsoft - med en säker utvecklingsmiljö av regeringsnivå, toppmodern kodanalys, hotdetektering och mjukvaruuppdateringar som kunderna kan lita på när det gäller delade mötesutrymmen. PanaCast 50 Video Bar System är utformat för att anpassa sig till de utvecklande UC-upplevelserna och behoven för hybrida arbetsplatser med sin AI-drivna mjukvarudefinierade plattform. Det är enkelt att installera, hantera och använda med allt som behövs för videomöten inbäddat i PanaCast Control för en start/anslutning med ett enda tryck utan att kräva ytterligare enheter, vilket möjliggör enkel, säker och skalbar distribution och hantering i alla små-medelstora rum.

För mer information om Microsofts ekosystemplattform för enheter, besök Microsofts blogg här:
What’s new in Teams Rooms and Devices at Enterprise Connect

Mer om PanaCast 50 Video Bar System: Jabra PanaCast 50 Video Bar System

För frågor gällande pressmeddelandet, vänligen kontakta:
Claus Fonnesbech, Head of Global PR & Communications, Jabra
E: cfonnesbech@jabra.com

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen