LATEST NEWS

- News from the industry

Jabra lanserar nya produkter

Elite 8 Active Gen 2 och Elite 10 Gen 2
Jabra lanserar den andra generationen av flaggskeppshörlurarna Elite 8 Active och Elite 10. De bygger på samma design och har med sig fördelarna från sina föregångare, med förbättringar som ska ta ljud- och streamingupplevelsen till nästa nivå.

Elite 8 Active Gen 2 och Elite 10 Gen 2 kommer med världens första LE Audio smartfodral*, förstärkt rumsljud drivet av Dolby Audio för en bättre musikupplevelse och förbättrad Natural HearThrough som tillåter bättre uppmärksamhet på utomhusljud. Jabras Active Noise Cancellation (ANC) har också gjorts ännu starkare med förbättrad mellan- och lågfrekvent brusreducering.

Strömma var som helst
Jabra har sett bortom själva hörlurarna i utvecklingen av den andra generationen, genom att konstruera världens första smarta LE Audio-fodral. Med en design som kombinerar USB-C och 3,5 mm jack-kompabilitet, möjliggör Elite 8 Active Gen 2 och Elite 10 Gen 2 universell streaming och anslutning med endast en knapptryckning.

Fodralets inbyggda chip är sömlöst integrerat och gör det möjligt för användare att enkelt ansluta och stömma ljud från en mängd olika enheter direkt till sina öronsnäckor. Med lägre latens än vanliga Bluetooth-anslutningar från fodral till öronsnäckor, kan användare uppleva bättre ljud- och videosynkronisering med Hi-Fi-ljudkvalitet, tack vare LC3-codec. 2-i-1-kabeln förvandlar det smarta laddningsfodralet till en mångsidig adapter som kan anslutas till vilken enhet som helst. Oavsett om det är på ett flyg, löpband eller hemma framför tv:n, kan användare enkelt koppla in fodralet för att njuta av spatialt ljud som strömmas direkt till hörlurarna.

Ny dimension av ljudupplevelse
Med förbättrade inställningar av spatialt ljud och Dolby Atmos-stöd samt nya fördelar för ljud över ett bredare utbud av innehåll, inklusive podcast, erbjuder Jabras senaste hörlurar en ny dimension av ljudupplevelsen. I blindtest har 95 procent av de tillfrågade uppgivit att de föredrog ljudjusteringen av spatialt ljud som kommer med Gen2**.

Den andra generationens öronsnäckor erbjuder även en förbättrad samtalsprestanda med 6-mikrofonsamtalsteknik och förbättrade AI-samtalsalgoritmer. Mikrofonerna urskiljer vilka ljud som är bakgrundsljud och prioriterar den talade rösten. För att säkerställa hög taltydlighet slås effektiva brusreducerande algoritmer på automatiskt beroende på aktivitet eller plats, vilket ger en tydlig samtalsprestanda.

Jabras Active Noise Cancellation (ANC) har också förbättrats, och kan blockera upp till dubbelt så mycket brus som tidigare generationer. Brusreduceringsprestandan för den interna återkopplingsmikrofonen har ökat för att ge en bättre ANC-effekt för ljud i mellan- och lågfrekvensområdet. Dessutom har de adaptiva ANC-algoritmerna förbättrats för att maximera den adaptiva effekten för fler användare. Resultatet är starkare brusreducering i flertal scenarier, inklusive bakgrundsljud från flygplan och gym.

Nästa generations hörsnäckor ger även ökad medvetenhet i situationer (eller utomhus) med nya Natural HearThrough som är optimerad för vindbrusreducering och är dubbelt så effektiv som föregående generation. Tack vare smarta algoritmer som ökar frekvensomfånget för HearThrough framstår nu kringliggande ljud från omgivningen tydligare och mer naturligt, samtidigt som vindbrus och vissling minskas märkbart.

– Med denna generation öronsnäckor har vi förstärkt de funktioner som vi vet betyder mest – förbättrad brusreducering och förbättrad situationsmedvetenhet – samtidigt som vi för första gången fört med LE Audio-strömningsfunktion till laddningsfodralet, vilket gör det möjligt att ansluta till precis vad som helst, var som helst, säger Ehtisham Rabbani, Chief Executive för spel- och konsumentavdelningen på Jabra.

Elite 8 Active Gen 2: 2 799 SEK, finns tillgänglig i Navy, Black samt två nya färger (Coral och Olive), från mitten av juni 2024. Läs mer här: www.jabra.com/elite8activegen2

Elite 10 Gen 2: 3 499 SEK, finns tillgänglig i Titanium Black, Gloss Black, Cocoa och två nya färger (Denim och Soft White), från mitten av juni 2024. Läs mer här: www.jabra.com/elite10gen2

Nyckelfunktioner för Elite 8 Active Gen 2:
• LE Audio smartfodral för att strömma spatialt ljud från gymutrustning och mer
• Förbättrat spatialt ljud som drivs av Dolby AudioImproved Adaptive Hybrid Active Noise cancellation. Upp till 2 gånger starkare än föregående generation av Elite 8 Active.
• Ny Natural HearThrough med förbättrad detektering av vindbrus. Dubbelt så effektiv som föregående generation av Elite 8 Active.
• Förbättrad samtalsprestanda med 6 mikrofoner, vindskyddande mesh och brusreduceringsalgoritm
• Helt svettsäker, vattentät och träningssäker med IP68-klassade hörsnäckor (och ett IP54-klassat damm- och stänksäkert fodral)
• Säker vingfri passform med Jabra ShakeGripTM-teknik
• Upp till 8 timmars batteritid och upp till 32 timmar med fodral (ANC på)
• Stabil Smartwatch-anslutning*** , Swift Pair, Google Fast Pair och Spotify Tap-uppspelning
• Bluetooth Multipoint-anslutning

Nyckelfaktorer för Elite 10 Gen 2:
• LE Audio smartfodral för att strömma spatialt ljud från hem-TV med mera
• Förbättrat rumsligt ljud med Dolby Head Tracking och en mer uppslukande Dolby Atmos-upplevelse
• Förbättrad Jabra Advanced Active Noise Cancellation. Upp till 2 gånger starkare än Elite 10 föregående generation
• Förbättrad 6-mic samtalsteknik med effektiva brusreducerande algoritmer
• Ny Natural HearThrough med förbättrad detektering av vindbrus. Dubbelt så effektiv som Elite 10 föregående generation
• Rik bas från kraftfulla 10 mm högtalare
• Halvöppen design med Jabra ComfortFit-teknik för komfort hela dagen
• 6-timmars batteri (27 timmar med fodral) med ANC på
• IP57-betyg
• Bluetooth med flerpunktsanslutning
• Fast Pair, Swift Pair, Spotify Tap-uppspelning

*Refer to Jabra.com/claims
** 95% confidence interval across expert panel. GN Test Process, March 2024. Product tested: Elite 10 Gen 2 vs. Base model
*** Compatible with smartwatches supporting Bluetooth profiles HFP, A2DP and AVRCP

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI