LATEST NEWS

- News from the industry

IWG öppnar nytt Regus workspace i V.Götaland

Då efterfrågan på hybridarbete ökar
IWG, världens största leverantör av hybridarbetslösningar med varumärken såsom Spaces och Regus, öppnar tre toppmoderna flexibla arbetsplatser i Vänersborg, Karlstad och Mariestad. I takt med att införandet av hybridarbete accelererar i Västra Götalands län har antalet förfrågningar om utrymme i IWG:s lokaler ökat kraftigt och dessa nyöppningar bidrar till att möta den ökande efterfrågan i området.

• Regus-centren på Sundsgatan, Västra Torggatan 10 samt Mariestad Arlan 4 förväntas bli storslagna arbetsplatser med coworking-ytor, privata kontor, mötesrum och kreativa utrymmen

• De nya Regus-centren syftar till att erbjuda förstklassiga arbetsutrymmen och lösningar för människor i Västra Götaland

• Öppningen följer ett partnerskapsavtal med byggnadsägarna som har investerat i IWG-plattformen för att skapa flexibla arbetsutrymmen i sin byggnad.

• Öppningarna kommer strax efter att IWG har lagt till 867 nya arbetsplatser globalt under 2023 och rapporterat den högsta omsättningen i företagets 35-åriga historia


Tillskottet av IWG:s senaste kontor i Västra Götaland kommer i samband med företagets snabba nätverkstillväxt där 867 nya kontor har öppnats globalt under 2023. IWG rapporterade nyligen den högsta omsättningen någonsin i sin 35-åriga historia.

Regus Sundsgatan, beläget i centrala Vänersborg, är en inbjudande och vackert designad arbetsplats, utformad för att människor ska kunna skapa och samarbeta tillsammans. Den nya anläggningen, som öppnar i juni, ska möta den kraftigt ökande efterfrågan på flexibla arbetsytor i området och kommer att erbjuda toppmoderna bekvämligheter för företag i alla storlekar.

Regus Västra Torggatan 10 - som öppnar i augusti 2024 - kommer att erbjuda företag och entreprenörer i Karlstad en exklusiv arbetsplats, med coworking platser, moderna kontor och dynamiska mötesrum. Regus Västra Torggatan är en lukrativ plats för alla företag och affärsidkare.

Regus Mariestad Nya Torg 4 kommer att bli en ny flexibel arbetsplats med en komplett uppsättning moderna bekvämligheter, vilket blir den perfekta arbetsplatsen för Mariestads arbetsgemenskap. Regus Mariestad öppnar i september 2024 och kommer att ingå i IWG:s nätverk med mer än 20 anläggningar över hela Sverige.

Fastighetsägarna har fattat beslutet att investera i IWG-plattformen för att maximera avkastningen på fastighetsutrymmen genom kapitalisering av den snabbt ökade efterfrågan på hybridarbete. Med en årlig investering på ca £50 miljoner (650 miljoner SEK) i sin teknikplattform, ger IWG sina partners tillgång till företagets fulla expertis samt design- och inredningsstöd samt försäljnings- och marknadsföringskapacitet.

Med explosiv marknadstillväxt när företag av alla storlekar antar hybridarbete på lång sikt, förutses det att 30% av alla kommersiella fastigheter kommer att vara flexibla arbetsutrymmen år 2030. Med IWG kan partners dra nytta av denna snabbväxande sektor, samtidigt som de stöds av IWGs oöverträffade erfarenhet. Hybridarbete erbjuder företag en betydligt lägre kostnadsbas med en genomsnittlig besparing på ca £9 000 (116 000 SEK) per anställd.
IWG är världens ledande leverantör av flexibla arbetsutrymmen – med fler än 4 000 platser i över 120 länder där medlemmar har tillgång till alla platser och företagstjänster via IWG-appen.

Skiftet mot hybridarbete fortsätter accelerera och tillväxtpotentialen är exponentiell med 1.2 miljarder kontorsarbetare globalt och en marknad värderad till 2 triljoner dollar. Den konventionella kontorsbeläggningen kommer att fortsätta minska när företag har mindre behov av traditionella utrymmen och i stället vänder sig till flexibla arbetsplatser. Under 2023 välkomnade IWG över 800 nya partnerutrymmen och har idag 83% av Fortune 500-företagen i vår växande kundbas.

Mark Dixon, VD och grundare av IWG, kommenterade:

“Vi jobbar för att etablera ett starkare och mycket nödvändigt fotfäste i Västra Götaland. Vänersborg, Karlstad och Mariestad är viktiga center och är fantastiska platser för oss att sätta fart på våra expansionsplaner. Behovet av högkvalitativa och flexibla arbetsutrymmen fortsätter att stiga när hybridarbete blir det nya normala. Vi är väldigt glada över att tillsammans med vår partners arbeta för att utveckla IWGs varumärken under ett förvaltningsavtal som kommer att skapa banbrytande arbetsutrymmen i deras byggnader”.

”Våra öppningar på Sundsgatan, Västra Torggatan och Mariestad kommer vid en tidpunkt då allt fler företag upptäcker att flexibelt arbete ökar anställdas lycka och tillfredsställelse, samtidigt som det hjälper miljön. Vår arbetsplatsmodell har också visat sig öka produktiviteten och möjliggör för företag att skala upp eller ner till betydligt lägre kostnader."


IWG:s multi-varumärkes expansionsstrategi är utformad för att tilltala alla typer av företag och entreprenörer. IWG skapar personligt, ekonomiskt och strategiskt värde för företag av alla storlekar, från några av de mest spännande företagen och välkända organisationerna globalt, till individer och nästa generations branschledare. Alla nyttjar kraften i flexibelt arbete för att öka sin produktivitet, effektivitet, smidighet och marknadsnärhet.

För mer information, besök IWG.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI