LATEST NEWS

- News from the industry

IVECO S-Way har tilldelats pris

Red Dot Award 2024 för produktdesign
Red Dot Award är en av världens största designtävlingar, utdelad av en jury bestående av cirka 40 internationella experter som möts för att identifiera årets bästa produkter. I år hedrade juryn IVECO S-Way Model Year 24 för dess designkvalitet och noterade särskilt designens anpassningsbarhet samt den noggranna utformningen av instrumentbrädan.

IVECO S-Way har tilldelats det eftertraktade Red Dot Award Product Design 2024, ett pris som har etablerat sig som en av de mest eftertraktade utmärkelserna. Egenskaperna som domarna tar hänsyn till i sitt beslut är produktens funktionalitet, estetik, användarvänlighet, hållbarhet och ansvar.

- Vi är glada att Red Dot Award-juryn erkände vår kundcentrerade design, som återspeglar IVECO S-Ways premiumkvalitet och effektivt kombinerar estetik, funktion och innovation, säger Marco Armigliato, Head of Industrial Design på Iveco Group, och fortsätter:

- Vi fokuserade designen av frontgrillen på att ge en premiumkänsla och en fullt anpassningsbar färgkombination, för att ge våra kunder möjlighet att anpassa sitt fordon för att matcha deras flottas varumärkesidentitet. Inuti hytten formades designen med hänsyn till föraren och deras aktiviteter. Varje del av instrumentbrädan studerades noggrant. Till exempel utvecklades den grafiska designen av Digital Cockpit för att säkerställa den bästa balansen mellan banbrytande estetik och optimal läsbarhet.

Den prisbelönta IVECO S-Way, som lanserades på de internationella marknaderna i november 2023, har byggts med kunden i fokus.

- Hyttinteriören i IVECO S-Way är designad för att erbjuda en överlägsen upplevelse ombord, med utmärkt ergonomi, en anpassningsbar instrumentbräda med ett urval av material och färger och en helt digital cockpit med TFT-instrumentpanel, infotainment och spegellösa kameror. Exteriördesignen kombinerar stil med funktionalitet, med en rad funktioner som inkluderar den anpassningsbara tredelade grillen. IVECO S-Way kompletteras av ett ekosystem av tjänster som garanterar fordonets drifttid och effektivitet, förarsäkerhet och miljöskydd, berättar Kåre Neergaard, Business Line Manager på IVECO.

Han kompletteras av Håkan Jönsson, Business Director på IVECO Nordics, som avslutar:

- Det är en stor ära att få ta emot detta pris, som påvisar vårt engagemang för att utveckla fordon som sätter kundens komfort och trivsel i centrum.

Prisceremonin kommer att äga rum den 24 juni på Red Dot Museum i Essen, Tyskland. IVECO S-Way kommer att presenteras i Red Dot Design Yearbook och i vinnarnas område på Red Dot Awards webbplats. Designen kommer också att visas i utställningen på Red Dot Design Museum Essen.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
SäkerhetsnätNY Webbshop Rätt demoleringsverktyg för proffsig rivningVanliga problem med ABB-robotarEn svetsmetod för nybörjare och proffs
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning