LATEST NEWS

- News from the industry

INTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stunden

Fem färgnivåer, från gulorange till isblått
Det går inte att veta i förväg vilket ljus som passar bäst för stunden och för det arbete du ska utföra. När man väl har vant sig vid att fritt kunna välja styrka och färg på ljuset känns det omöjligt att vara begränsad igen – så beskriver Kristofer Clegg INTELLilight®, det intelligenta belysningssystemet från TYRI.

På dagarna kör Kristofer hjulgrävare, en Liebherr 914 compact, och på fritiden kallar han sig @swedigger och är då en av Sveriges största influencers inom anläggningsmaskiner. Han har under ett antal år haft ett samarbete med TYRI och har testat INTELLilight®, under lång tid. Kristofer har nu svårt att se hur man skulle kunna arbeta med en arbetsbelysning som inte går att ställa in utifrån väderlek, tid på dygnet och miljö.

– Att snabbt och enkelt kunna justera ljusstyrkan och temperaturen på ljuset gör så stor skillnad. Är man i en stadsmiljö en sen eftermiddag i december behöver man testa sig fram tills man har en belysning som är bekväm att arbeta i, samtidigt som den inte stör omgivningen. Är man i skogen, det snöar och är disigt, krävs det ett helt annat ljus och det som är så spännande är att man inte i förväg riktigt vet vad som passar – man måste testa sig fram till den perfekta belysningen. Där är INTELLilight®, med en enkel fjärrkontroll och en app kopplad till belysningssystemet fantastisk, säger han.

Att det skulle vara bättre med många watt och högt lumenvärde för arbetsbelysning stämmer inte enligt Kristofer. Det kan alla tillverkare erbjuda, vad det handlar om är att kunna personifiera belysningen och anpassa den till olika situationer.

– Ska man exempelvis göra en längre slänt är det viktigt att se nivåskillnader så det inte blir snett. Då behöver man en jämn belysning över ett stort område och kunna justera såväl ljusstyrkan som färgen på ljuset för att det ska bli riktigt snyggt.

INTELLilight®, har fem färgnivåer, från gulorange till isblått, och Kristofer använder alla nivåerna även om han har sina favoriter.

– De tre i mitten använder jag mest, men en grå novemberdag som sväljer allt ljus kan man behöva ett riktigt svalt ljus för att se ordentligt. Men nu när snön ligger djup där jag bor får man mycket gratisljus tack vare den vita snön och då kör jag ofta med varmt gulorange ljus. Skulle det regna eller snöa vill jag gärna kunna justera ljusstyrka ordentligt, men som sagt man måste testa sig fram varje gång. Det finns så många olika aspekter och förutsättningar när man är ute och arbetar att det inte går att säga vilket ljus som passar för en viss situation. Man måste testa sig fram, avslutar Kristofer.

Kristofer Clegg är en av Sveriges största influencers inom anläggningsmaskiner med närmare 60k följare på Instagram: @swedigger
Contact information
Mailing address
Aröds Industriväg 78
41705 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556382-3037
Founded: 1990
Employees: 55
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till TYRI Sweden AB!

STRÄVAN EFTER OPTIMAL LJUSFÖRDELNING.
Många kan tillverka en lampa, men få har lika djupgående kunskaper om optisk teknik som TYRI. Vi utvecklar våra egna produkter och koncept, och vi skapar skräddarsydda arbetslampor som tillgodoser både dagens och framtidens behov i nära samarbete med våra kunder. Allt med högsta kvalitet in i minsta detalj.

SKRÄDDARSYTT AV TYRI – VI ÄR DIN DESIGNPARTNER.
Inom fordonsindustrin har design alltid varit mycket viktigt. Lamporna på en personbil är ett av de viktigaste designelementen och en tydlig varumärkessymbol. Lamporna blir nu allt viktigare även för tunga fordon. TYRI är både en strategisk och taktisk designpartner.

Vi axlar gärna rollen som strategisk designpartner tillsammans med dig som fordonstillverkare (OEM), ett samarbete där vi fungerar som belysningsspecialist och där vi integreras i ert designteam. Vi arbetar även med taktisk design där vi anpassar befintliga produkter efter kundens unika önskemål.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from TYRI Sweden AB

All 1 objects by this company

The company's services/products

Electronic components: Lighting, Work light

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Peo Axelsson
0705401412
Anders Wärnman
+46 706 49 71 99

Videos

TYRI INTELLilight - Världsnyhet med uppkopplade arbetslampor. Dimbara, justerbar färgtemperatur m m.

TYRI INTELLilight - Världsnyhet med uppkopplade arbetslampor. Dimbara, justerbar färgtemperatur m m.
TYRI Test labb - Så testas arbetslampor i världsklass
TYRI EMC testlabb - Håkan Dalsvik berättar om vikten av elektromagnetiska störningar för arbetsbelysning

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet