LATEST NEWS

- News from the industry

IEC 62 433 höjer säkerheten

Ewons fjärrstyrda lösningar från HMS Networks
Ewon® från HMS Networks har alltid prioriterat säkerhet. Nyligen utvärderades lösningen Ewon Cosy+ mot IEC 62443-4-2-standarderna av NVISO, en globalt erkänd cybersäkerhetsexpert. I samma takt som industrin utvecklas utvecklas även kvalitetsstandarderna, med IEC 62 443 som riktmärke för cybersäkerhet inom industriell automationsteknik.

IEC 62 443
IEC 62443-standarderna består av ett omfattande ramverk för att skydda industriell utrustning mot cyberhot, och kompletterar det redan etablerade ISO 27001-ramverket, som främst är inriktat på IT-säkerhet. IEC 62443-standarderna listar de väsentliga kraven för att skydda industriella system från säkerhetsintrång. För maskinbyggare, systemintegratörer och anläggningsoperatörer är överensstämmelse med IEC 62443 avgörande för IIoT-säkerhet.

Cédric Bassem, Senior Manager Application and Product Security på NVISO: "En av styrkorna med IEC 62443 är ramverket som IIoT-tillverkare kan använda för att anpassa sin enhets säkerhetskrav med fabriksägarnas cybersäkerhetsambitioner”.

Implementering av IEC 62443-standarder
Att utveckla en säker automationslösning börjar med att identifiera risker genom en detaljerad analys av hot för de ingående systemen och komponenterna. Utifrån analysen skapad sedan en robust säkerhetsplan. Nästa steg är att upprätta lämpliga processer och säkerställa att personalen utbildas i säkerhetsprotokoll. Säkerhet är mer än teknik och omfattar såväl väldefinierade processer som kvalificerad personal.

Med tanke på cyberhotens föränderliga natur är det viktigt att skyddssystemen anpassar sig över tid. Kontinuerlig övervakning, underhåll och uppdateringar är avgörande för att upprätthålla säkerheten.

Ewon Cosy+ har godkänts enligt IEC 62443-4-2
Ewon har konsekvent prioriterat säkerhet i sin produktdesign och utveckling, ett åtagande som redan bevisats genom ISO 27001-certifieringen för cybersäkerhet inom industriell automationsteknik. För att förstärka vårt engagemang för cybersäkerhet har Ewon samarbetat med NVISO, en globalt erkänd oberoende cybersäkerhetsexpert, för att utvärdera lösningen Ewon Cosy+ mot IEC 62443-4-2-standarderna.

Nviso förstärker Ewons säkerhetsåtgärder genom regelbundna tester, tillhandahållande av utbildningar och andra återkommande säkerhetsverifieringar. Med tanke på utvärderingsresultaten är HMS övertygad om att dess produkt kommer att kunna integreras sömlöst i kundmiljöer och stödja deras implementering och planering för IEC 62443.

Betydelsen av cybersäkerhet i IIoT
Sébastien Thinnes, Ewons produkt- och marknadschef understryker betydelsen av cybersäkerhet och IEC 62 443 för kunderna: ”Säkerheten för våra IIoT-lösningar är av största betydelse. Genom att implementera IEC 62443-standarder säkerställer vi att våra produkter ger ett robust skydd mot nya hot och skyddar våra kunders industriella verksamheter.”

För mer information, se: www.hms-networks.com

HMS Industrial Networks AB
Stationsgatan 24
30004 HALMSTAD
Thomas Carlsson
Telefon: +46 35 17 29 14
Fax: .
thc@hms.se

Press Contact:
HMS Networks
Thomas Carlsson
Market Communications Manager
Global Marketing
thc@hms.se

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige