IceContact 3 sätter ny standard för vinterdäck - industritorget.com
WEDNESDAY, MAY 27 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

IceContact 3 sätter ny standard för vinterdäck

Kammar hem förstaplatsen i vinterns stora däckstester
När Vi Bilägare och Teknikens Värld publicerar årets första vinterdäckstester är det nylanserade IceContact 3 från Continental som går vinnande ur båda striderna. Vi Bilägare konstaterar att ”Continental har tagit vintergreppet till nästa nivå” och ger IceContact 3 full pott i såväl is- som snömomenten. Teknikens Värld skriver att ”Greppnivån tillsammans med bra balans och därmed trygghet är överväldigande”.

IceContact 3 är specifikt utformat för det kalla nordiska klimatet och de revolutionerande ContiFlexStud-dubbarna ger betydligt lägre ljudnivåer än traditionella dubb. Samtidigt är greppet tio procent bättre på is jämfört med testvinnande föregångaren IceContact 2. Just isgreppet tar Vi Bilägare fasta på – IceContact 3 tog hem en klar seger i testet genom att vara helt överlägsen när det gäller egenskaper på is och snö.

- Vi har under sommaren och hösten åkt runt till återförsäljare och visat upp IceContact 3, och responsen har varit oerhört positiv. Att däcket tar hem förstaplatsen i både Vi Bilägares och Teknikens Världs stora tester är ett kvitto på att vårt senaste dubbdäck håller oerhört hög klass, säger Per Linder, produktspecialist på Continental Däck Sverige.

Continental har under lång tid genomfört omfattande tester med IceContact 3 i tuffast möjliga förhållanden för att ta fram det bästa möjliga däcket. Den nya dubbtekniken, ContiFlexStud, ger inte bara bättre grepp utan också en lägre ljudnivå eftersom gummikroppen som inhyser själva dubbstiftet inte ger upphov till buller.

- Det är tydligt att ett nytt däck som är vårt säkraste hittills och samtidigt är betydligt tystare än andra dubbdäck lockar oerhört många. Med lanseringen av IceContact 3 ser vi fram emot en lika säker som tyst vinterdäckssäsong, säger Per Linder.

I Teknikens Värld tar fjolårets vinnare från Continental, friktionsdäcket VikingContact 7, hem förstaplatsen i kategorin ”Nordiska dubbfria” och andraplatsen totalt sett när dubbdäck, nordiska dubbfria samt mellaneuropeiska dubbfria ställs mot varandra. I Vi Bilägares dubbdäckstest är VikingContact 7 med som ett referensdäck för nordiska dubbfria och tar hem tredjeplatsen – framför flera dubbdäck.

VikingContact 7 imponerar på testpatrullen, bland annat med sitt goda isgrepp: ”På grov is visar VikingContact 7 hur bra ett modernt friktionsdäck har blivit”.

Tillgänglighet
IceContact 3 och VikingContact 7 finns tillgängliga hos Continentals återförsäljare.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Adam Erlandsson, AxiCom PR för Continental Däck Sverige
adam.erlandsson@axicom.com
0735-18 24 80

LATEST NEWS

- News from the industry
5/20/2020
Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
5/14/2020
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapport
Advertisements