FRIDAY, JUNE 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott

Allt fler ser vinsten i att arbeta förebyggande och agera innan olyckan är framme menar Hydroscand som har uppmärksammat ett ökat intresse för tjänster med förebyggande underhåll.
Det gäller framförallt större bolag som genom förebyggande åtgärder, försöker undvika oplanerade driftstopp helt och hållet.

Hydroscand är marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Utöver ett brett sortiment av slang och kopplingar, erbjuder Hydroscand även ett antal tjänster inom området. Den mobila slangservicen, SlangExpress, hjälper kunderna med såväl akuta slangbrott som förebyggande underhåll. Majoriteten av de arbeten som utförs av SlangExpress har sedan länge varit akuta slangbyten. Nu ser dock företaget en ny trend, där allt fler i stället försöker agera tidigt och på så vis undvika kostsamma driftstopp helt.

”Jag tror att det beror på flera faktorer. En av dessa kan vara att många blir mer försiktiga under pandemin och vill undvika oförutsedda, höga utgifter. Men sedan tror jag också att många företag helt enkelt räknar på det och inser att det finns stora summor att tjäna på att åtgärda problem innan det är för sent och samtidigt skydda såväl egen personal som miljön”, menar Emilia Lundstedt, försäljningsansvarig för SlangExpress i Sverige.

”Vi är kända för att hjälpa till med snabba slangbyten när läget är akut. Däremot känner inte alla till att vi även arbetar mycket med förebyggande åtgärder. En stor del av de jobb som SlangExpress utför är underhållsarbete vid planerade driftstopp – och här ser vi att efterfrågan ökar. Jag tror att det till stor del är en effekt av att våra kunder pratar med varandra och tipsar varandra om tjänster som de uppskattar”, tillägger André Broström, Konceptansvarig för SlangExpress.

Hydroscands tjänst Verkstadsöversyn lanserades i slutet av 2020 och intresset för tjänsten ökar hela tiden. Detta gäller även liknande tjänster, som diagnostik, provtryckning och underhåll som Hydroscand erbjuder.

”Den stora ökningen i efterfrågan syns framför allt i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö”, berättar Emilia Lundstedt och fortsätter: ”Det är städer där alla har mer eller mindre bråttom och är vana vid att allt ska gå snabbt. När något går sönder, leder det till stora kostnader - men också ett stort stresspåslag. För att undvika detta börjar många istället säkra driften genom att planera in förebyggande åtgärder.”

Det är framför allt åkerier, verkstäder, entreprenadbolag och industrier som tar hjälp av Hydroscands underhållstjänster, men även maskinuthyrare av exempelvis truckar, maskiner, dumprar, liftar, lyftkranar eller bomliftar – där driften är helt beroende av välfungerade slangar.

SlangExpress är en rikstäckande tjänst och i storstäderna rullar ett flertal servicebussar. Detta innebär att Hydroscand har den kapacitet som krävs för att ta sig an även stora underhållsarbeten vid planerade driftstopp.

”Beroende på arbetets omfattning kan vi skicka det antal servicetekniker och servicebussar som krävs för att utföra underhållsarbetet på ett effektivt sätt, inom tidsramen för det planerade stoppet. Vid behov kan vi även hyra ut våra mobila slangverkstäder, så kallade HoseOnSites, till kunden för att säkerställa att allt finns på plats för snabba åtgärder vid behov”, berättar André Broström.

Underhållsarbeten kan utföras på dagtid, nattetid eller helger, allt beroende på kundens behov.

Mikaela Fenner Alsin
Kommunikationschef Sverige & Danmark
mikaela.fenner@hydroscand.se
+46 (0)8 555 990 87

LATEST NEWS

- News from the industry
6/10/2021
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
6/4/2021
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
6/3/2021
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Advertisements