Hydroscand firar 50 år med ytterligare stöd till skolprojekt - industritorget.com
WEDNESDAY, MAY 27 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Hydroscand firar 50 år med ytterligare stöd till skolprojekt

Företaget firar med att starta en fond och skänka en jubileumsdonation till företagets skolprojekt i Appelsbosch, Sydafrika.
Hydroscand har sedan 2011 engagerat sig i att förbättra förutsättningarna för barnen i en skola och förskola i Sydafrika. I samband med 50-årsjubileet tar Hydroscand nästa steg i sitt engagemang och startar upp Inqolayolwazi School Project Fund för att underlätta för fler att engagera sig i projektet.

Som en jubileumsgåva, donerar nu Hydroscand en större summa till den nystartade fonden. Pengar som kommer att användas till stipendier som möjliggör fortsatta studier för ambitiösa elever och till individuella behov och praktikaliteter som krävs för att de ska kunna fortsätta att studera.

”Denna fond kommer att förändra många barns framtid. För några av stipendiaterna, kommer livet att förändras helt. De kommer att få möjligheten att uppnå mer än de någonsin har kunnat drömma om”, säger JJ Fourie, VD för Hydroscand i Sydafrika.

JJ Fourie fick äran att personligen överlämna donationschecken på plats i Sydafrika, vilket även visas i den film som beskriver skolprojektets utveckling och betydelse. Filmen går att se i sin helhet på Hydroscands hemsida.

”Vi är väldigt glada över den generösa donationen som vi har mottagit till stipendiefonden i samband med Hydroscands 50-årsjubileum. Våra stipendier ger dem möjlighet att gå på bättre gymnasium för att förbereda dem för Universitet och College”, säger Edna Freese som är engagerad i skolprojektet på plats i Sydafrika, tillsammans med sin man Louise Freese. Louise instämmer och tillägger:

”Av 12 stipendiater har vi redan två flickor som studerar på universitetet (inom meteorologi och redovisning) och en som har börjat på college. Vi som är afrikaner kan verkligen förstå vad det betyder för de fattiga på landsbygden att få möjligheten att utvecklas och läsa vidare på utbildningsnivåer som de inte ens har vågat drömma om. Det öppnar dörrar för välbetalda jobb och därmed även en framtida förmåga att kunna försörja sina familjer och syskon. Tack Hydroscand för detta!”

Utöver fonden, som ska stötta barnen på individnivå, fortsätter Hydroscands engagemang i att utveckla och förbättra skolan och förskolan i Appelsbosch. Ett engagemang som ligger grundaren, Björn Holmström, varmt om hjärtat.

"Med hjälp av de eldsjälar som engagerar sig på plats, har vi kunnat förbättra framtidsutsikterna för många barn i Kwazulu-Natal. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Därför känns det bra att vi nu tar ytterligare ett steg genom att starta fonden i samband med vår 50-årsdag, säger Björn Holmström, grundare och ägare av Hydroscand.

Christabel Ngcobo är rektor på Inqolayolwazi School och har varit med från projektets start.

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka Hydroscand och alla andra sponsorer som har stöttat våra elever sedan 2012. Vi är mycket glada över att de fortsätter att stötta våra elever. Stipendiet kommer att användas för att finansiera skoluniformer till elever som inte har råd, betala för utbildningsutflykter för dem som inte kan betala för sig själva och för att ge den bästa eleven i 7:e klass möjligheten att studera vidare på gymnasienivå”, säger Christabel Ngcobo och berättar att de redan nu har börjat se över vilka elever som är i störst behov av stöd.

”Vi har identifierat minst två elever som kommer att få dra nytta av detta stipendium. Detta innebär en stor förändring i deras liv, men även i hela vårt samhälle. Vi är verkligen hedrade över att vår skola är mottagare av stipendiet. Utan Hydroscands generösa stöd, hade våra elever inte haft de möjligheter till utbildning som de har idag, tack för att ni har möjliggjort detta", avslutar Christabel.

Pontus Nygren
VD Hydroscand Sverige och Danmark
Pontus.Nygren@hydroscand.se
+46 (0)8-555 990 14

LATEST NEWS

- News from the industry
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
5/14/2020
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljerna
Advertisements