LATEST NEWS

- News from the industry

Hur COBOTs påverkat industrin

En ny generation av industrirobotar
Collaborative robots, eller cobots, är en ny generation av robotar designade för att arbeta tillsammans med människor i industriella miljöer. Till skillnad från traditionella industrirobotar, som oftast är isolerade från mänsklig interaktion för säkerhetsskäl, är cobots skapade för att vara säkra och flexibla.

Vad är Cobots?Cobots är robotar som kan samarbeta direkt med människor utan att behöva omfattande säkerhetsåtgärder. De är utrustade med sensorer och artificiell intelligens (AI) som gör dem medvetna om sin omgivning och förhindrar olyckor. Deras användarvänlighet och programmerbarhet gör dem till ett attraktivt val för företag som vill förbättra sin produktivitet och flexibilitet.

Fördelar med Cobots inom industrinCobots erbjuder flera fördelar som gör dem till en revolutionerande kraft inom industrin:

Säkerhet Tack vare avancerade sensorer och säkerhetsalgoritmer kan cobots arbeta nära människor utan att orsaka skador.

Flexibilitet: Cobots kan enkelt omprogrammeras för olika uppgifter, vilket gör dem idealiska för företag som behöver anpassa sig snabbt till förändrade produktionsbehov.

Kostnadseffektivitet: Med lägre installations- och underhållskostnader än traditionella robotar, samt minskad behov av skyddshöljen och säkerhetszoner, är cobots ett ekonomiskt fördelaktigt val.

Produktivitet: Genom att arbeta tillsammans med människor kan cobots förbättra produktiviteten genom att utföra monotona och repetitiva uppgifter, vilket frigör människor att fokusera på mer komplexa arbetsuppgifter.

Hur Cobots har ändrat industrinCobots har haft en betydande inverkan på flera industriella sektorer, inklusive tillverkning, logistik och hälso- och sjukvård. Här är några exempel på hur cobots har förändrat arbetsprocesserna:

Tillverkning: Inom tillverkningsindustrin används cobots för monteringsuppgifter, svetsning, och kvalitetskontroll. Deras precision och förmåga att arbeta dygnet runt utan avbrott har ökat produktionshastigheten och minskat felmarginalerna.

Logistik: I logistiksektorn hjälper cobots till med packning, sortering och transport av varor. Detta har effektiviserat lagringsprocesser och minskat ledtiderna.

Hälso- och sjukvård: Cobots används i hälso- och sjukvården för uppgifter som medicindistribution, provtagning och assisterande vid kirurgi. De bidrar till att förbättra patientvården och minska belastningen på sjukvårdspersonalen.

Framtiden för kollaborativa robotarFramtiden för cobots ser lovande ut, med förväntad tillväxt i både tekniska framsteg och marknadsacceptans. Utvecklingen av mer avancerade AI och maskininlärningstekniker kommer att ytterligare förbättra cobots kapabiliteter. Dessutom, med ökande efterfrågan på automatisering i olika branscher, kommer cobots att spela en central roll i att forma framtidens industriella landskap.

Contact information

JE Robotteknik och Automation AB

Mailing address
Kungs­gatan 4
33531 Gnosjö
Region
Gnosjö
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556757-9106
Founded: 2008
Employees: 9
Welcome to JE Robotteknik och Automation AB

We offer services in the field of Robot and Automation.

Our know-how lies mainly in automation with ABB's robot system. We have extensive experience in robotic material handling with various processes such as welding (Diplomated EWS), pipe bending, edge bending, grinding, riveting and machine maintenance.

Our Services:
•Programming ABB Control system IRC5, S4, S3, S2.
•Installation and commissioning of robotic facilities.
•Optimization of cycle times and processes.
•Completion, reconstruction and relocation of robot facilities.
•Emergency service repair and spare parts.
•Training in programming and handling.
• Support and service agreement on Robotic equipment ABB.

Feel free to contact us for more information about our offers.

Contacts

Åke Edvardsson
+46 70 567 33 40
Mikael
+46 70 323 56 55

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning