LATEST NEWS

- News from the industry

HLR utbildning Stockholm

Arbetsmiljölagen och företagens ansvar
Hjärt- och lungräddning (HLR) är en livräddande metod som kan göra skillnaden mellan liv och död vid plötsligt hjärtstopp. Därför är det viktigt att företag följer arbetsmiljölagen och säkerställer att tillräckligt många anställda är utbildade i HLR och första hjälpen.

Det här kan arbetsgivare få hjälp med genom HLR-Gruppen i Stockholm som är en ledande aktör inom området. De erbjuder skräddarsydda HLR-utbildningar för företag och säljer även hjärtstartare och första hjälpen-produkter.

Varför HLR-utbildning är avgörande
Plötsliga hjärtstopp kan inträffa var som helst och när som helst. Snabb och effektiv HLR kan öka chansen för överlevnad avsevärt.

Utan snabb insats kan hjärnan börja ta skada redan efter några minuter utan syretillförsel. Därför är det viktigt att så många som möjligt på en arbetsplats har grundläggande kunskaper i HLR.

Arbetsmiljölagen och företagens ansvar
Enligt arbetsmiljölagen har arbetsgivare ett ansvar att skapa en säker arbetsmiljö. Detta inkluderar att ha tillräckligt många anställda som är utbildade i HLR samt ha beredskap och rutiner för första hjälpen och krisstöd. Utbildningen bör förnyas regelbundet för att säkerställa att de anställda är uppdaterade på de senaste riktlinjerna och teknikerna.

Företagen måste också ha rätt utrustning tillgänglig. Detta inkluderar första hjälpen-produkter som förbandslådor och hjärtstartare.

Första hjälpen-produkter
Att ha välfyllda och lättillgängliga första hjälpen-kit på arbetsplatsen är en grundläggande del av beredskapen. Dessa kit bör innehålla allt från plåster och bandage till antiseptiska medel och andningsskydd.

För att säkerställa att allt innehåll är komplett och användbart, bör regelbundna kontroller och påfyllningar utföras.

Hjärtstartare
En hjärtstartare, även kallad AED (Automatisk Extern Defibrillator), är ett ovärderligt verktyg vid hjärtstopp. En AED kan ge elektriska stötar till hjärtat för att återställa dess normala rytm. Den kan användas av lekmän med minimal träning tack vare dess användarvänliga design.

Hjärtstartare bör finnas på varje arbetsplats, speciellt i miljöer där risken för hjärtstopp är högre, som gym, fabriker och stora kontor. Apparaterna är ofta placerade på väl markerade och lättillgängliga platser, och det är viktigt att alla anställda vet var de finns och hur de används.

HLR-Gruppen i Stockholm erbjuder utbildningar
För att uppfylla arbetsmiljölagen och säkerställa en trygg arbetsmiljö, måste företag se till att ett tillräckligt antal anställda är utbildade i HLR och första hjälpen. HLR-Gruppen erbjuder företag HLR-utbildning i Stockholm som bas.

Varje utbildning är anpassad utifrån arbetsplatsens specifika behov och risker. Utbildningarna utförs i kundens egna lokaler för att personalen ska känna trygghet i att agera och hantera egen utrustning i sin specifika arbetsmiljö.

Rätt utrustning, som första hjälpen-kit och hjärtstartare, ska finnas tillgänglig och vara i gott skick. Genom att prioritera dessa åtgärder kan företag inte bara följa lagen utan också skydda sina anställdas liv och hälsa.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI