MONDAY, SEPTEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Hetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie

När AB Hüllert Maskin visar upp Merlos nya ROTO-serie på höstens mässor är det årets kanske hetaste nyhet. Merlo ROTO 50.35 S-Plus lyfter 5 ton och når 35 meter.
Inte nog med att Merlos nya ROTO-maskiner är fulla med ny teknik för ökad styrka, exaktare körning och höjd säkerhet. Dessutom representerar de det nya produktionssystemet vid fabriken i italienska Cuneo. Produktionslinjen tillämpar nu produktion i modulsystem. Varje enskild del av maskinen, som t ex hytt, drivlina och chassiets olika delar är byggda var för sig för att till sist monteras samman till en ny maskin.

– Att maskinerna modulbyggs minskar riskerna för produktionsfel. Varje modul kvalitetstestas innan slutmonteringen. Det förenklar också för oss vid beställning. Varje beställning har sin egen identitet i produktionslinjen och maskinen kan effektivare anpassas exakt efter hur beställaren vill ha den, säger Andreas Tagesson, operativ chef på AB Hüllert Maskin.

Den ROTO-modell som visas upp på mässorna är Merlo ROTO 50.35 S-Plus.

⦁Rotomaskinerna har nu ett nytt hydraulsystem med dubbla hydraulpumpar med kapacitet på 160, respektive 100 minutliter. Den mindre är dedikerad för tornsväng och styrning. Den kraftigare för övrig hydraulik. Dubbleringen innebär att föraren kan göra flera samtidiga rörelser med högre precision.
⦁Rotomodellerna har fått ny hytt. Den har en ny klimatanläggning som håller måttet för nordiska förhållanden under både vinter och sommar. Tiltbar hytt vilken försetts med ny mjuk tilthydraulik.
⦁Ny joystick, två val. Beställaren kan välja mellan två olika utföranden av joystick. De är kapacitiva, det vill säga att de har sensorer som känner av förarens hand (även möjligt med handskar på). Det innebär att det tidigare dödmansgreppet inte längre behövs, maskinen vet när föraren är aktiv. Joysticken sitter på höger armstöd som även det är helt nytt, med integrerade kontroller lätt tillgängliga.
⦁Nytt lasthanteringssystem med ny display och ny funktionslayout. Den nya displayen illustrerar i realtid exakta lastdiagram som informerar föraren om var gränserna för överlast går i varje given situation. Eftersom gränserna syns tydligt minskas risken för överlastavbrott och därmed kan maskinen köras säkrare, effektivare och mer harmoniskt utan överraskningar. Säkerhetssystemet minskar till exempel rörelserna successivt och utan ryck när gränserna närmar sig.
⦁Ett par andra nyheter i det nya lasthanteringssystemet är digitalt vattenpass på skärmen, realtidsinformation om lastvikt och till exempel om vinkeln på lastgafflarna. Ytterligare en nyhet är att systemet går att programmera för upp till sex olika förare (eller för sex olika typer av laster), då man kan programmera hur olika hydraulrörelser ska bete sig.
⦁Ny chassifjädring ger högre komfort och mindre krängning vid transportkörning och förflyttning.
⦁Ny drivlina med Cvtronic som standard, det vill säga steglös transmission.
Den nya serien visas på både Entreprenad Live och på Load Up North. AB Hüllert Maskins medverkan på Load Up North blir för övrigt första gången i företagets egen regi. Det markerar den satsning som Hüllert och Merlo gör i de norra regionerna – och på Hüllerts säljare i Umeå, Peter Sjöström, som finns med på mässan.

Fakta Merlo Roto 50.35 S-PLUS:
Maskinvikt: 23500 kg
Lyftkapacitet: 4950 kg
Lyfthöjd: 34 meter
Motor: FPT NEF45
Effekt: 125 kW (170 hk)
Maxhastighet: 40 km/tim
Mått: L 8590 / B 2490 / H 3330

För mer info:
Andreas Tagesson, Hüllert Maskin, tel 0512-30 00 33, eller någon av säljarna, se kontaktinformation på www.hullert.se

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2019
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
9/11/2019
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
9/10/2019
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
9/9/2019
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Advertisements