FRIDAY, FEBRUARY 21 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Hetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie

När AB Hüllert Maskin visar upp Merlos nya ROTO-serie på höstens mässor är det årets kanske hetaste nyhet. Merlo ROTO 50.35 S-Plus lyfter 5 ton och når 35 meter.
Inte nog med att Merlos nya ROTO-maskiner är fulla med ny teknik för ökad styrka, exaktare körning och höjd säkerhet. Dessutom representerar de det nya produktionssystemet vid fabriken i italienska Cuneo. Produktionslinjen tillämpar nu produktion i modulsystem. Varje enskild del av maskinen, som t ex hytt, drivlina och chassiets olika delar är byggda var för sig för att till sist monteras samman till en ny maskin.

– Att maskinerna modulbyggs minskar riskerna för produktionsfel. Varje modul kvalitetstestas innan slutmonteringen. Det förenklar också för oss vid beställning. Varje beställning har sin egen identitet i produktionslinjen och maskinen kan effektivare anpassas exakt efter hur beställaren vill ha den, säger Andreas Tagesson, operativ chef på AB Hüllert Maskin.

Den ROTO-modell som visas upp på mässorna är Merlo ROTO 50.35 S-Plus.

⦁Rotomaskinerna har nu ett nytt hydraulsystem med dubbla hydraulpumpar med kapacitet på 160, respektive 100 minutliter. Den mindre är dedikerad för tornsväng och styrning. Den kraftigare för övrig hydraulik. Dubbleringen innebär att föraren kan göra flera samtidiga rörelser med högre precision.
⦁Rotomodellerna har fått ny hytt. Den har en ny klimatanläggning som håller måttet för nordiska förhållanden under både vinter och sommar. Tiltbar hytt vilken försetts med ny mjuk tilthydraulik.
⦁Ny joystick, två val. Beställaren kan välja mellan två olika utföranden av joystick. De är kapacitiva, det vill säga att de har sensorer som känner av förarens hand (även möjligt med handskar på). Det innebär att det tidigare dödmansgreppet inte längre behövs, maskinen vet när föraren är aktiv. Joysticken sitter på höger armstöd som även det är helt nytt, med integrerade kontroller lätt tillgängliga.
⦁Nytt lasthanteringssystem med ny display och ny funktionslayout. Den nya displayen illustrerar i realtid exakta lastdiagram som informerar föraren om var gränserna för överlast går i varje given situation. Eftersom gränserna syns tydligt minskas risken för överlastavbrott och därmed kan maskinen köras säkrare, effektivare och mer harmoniskt utan överraskningar. Säkerhetssystemet minskar till exempel rörelserna successivt och utan ryck när gränserna närmar sig.
⦁Ett par andra nyheter i det nya lasthanteringssystemet är digitalt vattenpass på skärmen, realtidsinformation om lastvikt och till exempel om vinkeln på lastgafflarna. Ytterligare en nyhet är att systemet går att programmera för upp till sex olika förare (eller för sex olika typer av laster), då man kan programmera hur olika hydraulrörelser ska bete sig.
⦁Ny chassifjädring ger högre komfort och mindre krängning vid transportkörning och förflyttning.
⦁Ny drivlina med Cvtronic som standard, det vill säga steglös transmission.
Den nya serien visas på både Entreprenad Live och på Load Up North. AB Hüllert Maskins medverkan på Load Up North blir för övrigt första gången i företagets egen regi. Det markerar den satsning som Hüllert och Merlo gör i de norra regionerna – och på Hüllerts säljare i Umeå, Peter Sjöström, som finns med på mässan.

Fakta Merlo Roto 50.35 S-PLUS:
Maskinvikt: 23500 kg
Lyftkapacitet: 4950 kg
Lyfthöjd: 34 meter
Motor: FPT NEF45
Effekt: 125 kW (170 hk)
Maxhastighet: 40 km/tim
Mått: L 8590 / B 2490 / H 3330

För mer info:
Andreas Tagesson, Hüllert Maskin, tel 0512-30 00 33, eller någon av säljarna, se kontaktinformation på www.hullert.se

LATEST NEWS

- News from the industry
2/17/2020
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2/14/2020
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2/13/2020
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2/11/2020
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Advertisements