TUESDAY, NOVEMBER 12 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Hållbara startups belönas med 100 000 kronor

Eva Nyh Hederberg på BizMaker och Carina Bergquist Palm på Nordeas Norrlandsstiftelse ser fram emot att premiera hållbara företag.
Stipendier om totalt 100 000 kronor ska delas ut till BizMakers startups. Det är Nordeas Norrlandsstiftelse som vill uppmärksamma nya företag som på ett tydligt sätt inkluderat hållbara värden i sina affärsmodeller och innovationer.

- Det känns jätteroligt att vi, tillsammans med Nordea, kan lyfta fram och belöna entreprenörer som genom sina affärsidéer bidrar till en positiv samhällsutveckling, säger BizMakers vd Eva Nyh Hederberg.

Carina Bergquist Palm, ordförande för Nordeas Norrlandsstiftelse, beslutar om vilka startups som erhåller stipendierna.

- Innovation och entreprenörskap skapar stora värden för vår regionala tillväxt, vilket är viktigt för oss som bank. Vi hoppas att denna typ av satsningar på nytänkande företag även ska leda till utveckling och förnyelse inom vår egen bransch, säger Carina Bergquist Palm.

BizMaker har under 2019 antagit en ny strategi där hållbar utveckling genomsyrar verksamheten.

- Ett av områdena som omfattas är intaget av nya startups till vår inkubatorverksamhet, där affärsidéerna ska kunna bidra till ett eller flera av FNs globala hållbarhetsmål, säger Eva Nyh Hederberg.

För att stötta det arbetet har Nordeas Norrlandsstiftelse beslutat att dela ut stipendier till tre av BizMakers startups som på ett bra sätt bidrar till dessa mål.

- Vi vill premiera människor med hållbara affärsidéer och lyfta fram dem som inspirerande förebilder för andra, säger Carina Bergquist Palm.

Prisutdelningen sker den 28 november i anslutning till BizMakers event "Framtidens Företag" på Grönborg i Sundsvall. Stipendierna delas ut i följande kategorier:

• Lönsamhetspriset: 40 000 kr
Går till en startup som visar att en hållbar affärsidé skapar lönsamhet och konkurrenskraft.
• Jämställdhetspriset: 40 000 kr
Går till en startup som visar att ett jämställt företagande skapar ökad dynamik och bättre resultat.
• Utvecklingspriset: 20 000 kr
Går till en startup som tar framtidens utmaningar på allvar och stegvis styr mot ett hållbart företagande.

- Vi kommer utvärdera om utdelningen av stipendier till BizMakers startups är något vi kan göra fler gånger. Det är vår förhoppning, avslutar Carina Bergquist Palm.

Pressinbjudan
Media inbjuds att delta på plats den 28 november. Prisutdelningen sker kl. 16.15. Mer information: framtidens-foretag.confetti.events

Kontakt
Eva Nyh Hederberg
Vd, BizMaker
070 280 34 35
eva.nyh-hederberg@bizmaker.se

Carina Bergquist Palm
Ordförande Nordeas Norrlandsstiftelse och chef Region Norr, Nordea Bank AB
070 322 18 43
carina.bergquist.palm@nordea.se

LATEST NEWS

- News from the industry
11/5/2019
HubSpot förvärvar PieSyncKan IT-säkerheten ta överhanden?Mareld Pro Lighting är först ut med en digital produkt­väljare för tillfällig arbets­belysning.Nytt forskningsprojekt arbetar med höghållfasta stål i bilindustrinSizes tecknar tioårigt avtal med RikshemBättre vägar med hjälp av autonom teknikBahco förnyar och breddar sitt sortiment av moment­nycklarNy och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt UppsalaföretagAirmee inleder cirkulärt samarbete med handels­plattformen YaytradeEwellix moduler ger industrirobotar större räckvidd
11/4/2019
CEJN rustar för tillväxtNy gascontainer för uppställning utomhus – Från DENIOSStora vinster i att bli av med stoppet!Experter på karosspluggar - tack vare återvinning av gummiStark höst för Volvo Cars i SverigeNya Polarshine® 45 polermedelDigital signering ökar säkerheten inom industrinQuality Innovation Award 2019Företag söker studenter för problemlösningFörsta elbilen i Circle K:s hyrbilssortimentMILWAUKEE® MX FUEL™Världens första SIL/Pld2 radarsystem från InxpectMakita lanserar multitoolblad med STARLOCK-fäste​Ny koncernchef i Hydroscand Group
11/1/2019
Mångsidigt alternativ för djupare spår YstaMaskiner har åter större diagonalplogar i vårt sortiment. Shape Corp. utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019Polygon Sverige AB förvärvar Saneringsfirman Hedberg AB i BorlängeMilwaukee Tool utökar utbudet av M12 fuel™ spärrskaftÖver 5.000 besökare samlas för att starta och driva företag!Happy at Work utvalda i flera kategorier till Europas största tech-konferensGreen Cargo etablerar ramverk för grön finansierinAPI uppgraderar bränslesparkrav för att klara ny motordesign, problem och politiska utmaningarPrefabricering – En enklare, smartare och säkrare vardag för hela byggbranschenVärldens säkraste dosa för korttidsmätning av radon fyller 20 årSchneider Electric och NetApp presenterar unik infrastruktur för hybrida IT-molnmiljöer
10/31/2019
Lennart Ekdal och Simone Giertz på Elmia Subcontractor med Gnosjö AutomatsvarvningWM Press pressar på och investerar i ytterligare en snabb kantpress. Tre nya säljare hos Iscar SverigeDePalma Workwear i samarbete med Polartec®Sizes utser Niklas Andersson till VDArbesko genomför förändringar i produktionenSlangExpress växer i StockholmAndreas lär algoritmerna göra jobbetHyundai accelererar utvecklingen av vätgas­teknologi genom investering i svenska Impact CoatingsPeab bygger ut SCAs pappersbruk i Obbola”Yes” för Jess Schakt AB om KomatsulastarenAMV ökar kapaciteten med ytterligare en fiberlaserRoofit.solar utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019DBT växlar upp och stärker teamet
10/30/2019
Världsledande i dubbel bemärkelse!Koos kompass för kreativitet och detaljer visar vägenEurobattery Minerals går med i European Battery AllianceStarkt konjunkturläge för ingenjörstäta företagInterroll och Logstore levererar helautomatiserat reparationscenter för mobiltelefonerHMB gör fastighetsaffär och bygger nytt i FalunMultiQ fortsätter att ta marknadsandelar inom kollektivtrafiken i DanmarkDiös och Trafikverket tecknar hyresavtal för framtidens kontor i BorlängeSkanska bygger köpcentrum i Esbo, Finland, för EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronorSKF lanserar ramverk för grön finansiering
Advertisements