LATEST NEWS

- News from the industry

Håll dig säker medan du arbetar med rope access

Rope Access är ett säkert och effektivt sätt att komma åt svåråtkomliga områden
När det kommer till att arbeta på linor genom rope accessmed en vinkelslip finns det två huvudsakliga faror som du måste vara medveten om: skära av linorna och gnistorna som slipmaskinen producerar. Lyckligtvis finns det lösningar på båda dessa problem som kan hjälpa dig att hålla dig säker medan du arbetar.

Rope Access är ett säkert och effektivt sätt att komma åt svåråtkomliga områden. Det är en metod som går ut på att använda rep och specialutrustning för att komma åt områden som annars skulle vara otillgängliga. Det svåra med rope access är när man börjar att bland ihop farliga verktyg när man hänger flera meter över marken och särskilt när det kan uppstå brandfara.

Att använda vinkelslip vid rope access


Den första faran som du måste se upp för när du arbetar på rep med en vinkelslip är att av misstag skära av repet. Detta kan hända om slipmaskinens skiva kommer i kontakt med repet, vilket kan göra att den fransar eller knäpper. Detta är uppenbarligen en stor säkerhetsrisk, särskilt om du arbetar på höjden.

För att förhindra att detta händer är lösningen att använda trådslingor. Wire-slingar är specialdesignade utrustningar som används för att säkra rep medan du arbetar på dem. De är gjorda av stark, hållbar tråd och kan lindas hårt runt repet för att hålla det på plats. Detta innebär att även om slipmaskinens skiva kommer i kontakt med repet, kommer den inte att kunna skära igenom den.

Fara för brand vid rope access


Den andra faran som du måste vara uppmärksam på när du arbetar på linor med en vinkelslip är gnistorna som slipmaskinen producerar. När du arbetar med metall är gnistor en oundviklig biprodukt av processen, och de kan utgöra en allvarlig brandrisk om de kommer i kontakt med brandfarliga material.

För att förhindra att detta händer är lösningen att använda en brandfilt. En brandfilt är en specialdesignad filt som är gjord av brandbeständiga material. Den kan användas för att kväva alla gnistor som kommer i kontakt med den, vilket förhindrar dem från att antända material i närheten. Detta innebär att även om en gnista flyger av från kvarnen, kommer den inte att kunna starta en eld.

SafeReach kan sin rope access


Att arbeta på linor med en vinkelslip kan vara farligt, men genom att vidta rätt försiktighetsåtgärder kan du minimera riskerna. Att använda slingor för att säkra repet och en brandfilt för att förhindra att gnistor antänds kan hjälpa till att hålla dig säker medan du arbetar. Så se till att ha dessa lösningar i åtanke nästa gång du behöver arbeta på rep med en vinkelslip, och var säker!
Contact information
Mailing address
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
559063-1601
Founded: 2016
Employees: 4
Wellcome to SafeReach AB!

The experienced SafeReach-team is specialized in Rope Access-climbing and fallprotection for industry. Our customers hire us to perform different crafts in places that are difficult or expensive to reach in other ways.

The SafeReach climbers are experienced in sanitation, maintenance, installation, corosion protection, concrete repair and inspection. We also have security-leaders for industry-stops and do slope stabilization and bridge inspection according to Trafikverkets guidelines.

In the fall protection space our experienced Rope Access technicians hold fall protection courses, install fall protection systems and inspect PPE in accordance with the guidelines set forth by the Swedish Authorities.

What makes SafeReach unique is our focus on clear work-processes and safety throughout all aspects of our work. We have a lot of experince working for large and complex customer-companies, so the administration and work-planning goes smoothly with us. We have our own employees and if the job requires, we can source more climbers on short notice. Our ambition is to be the most well organized and safest Rope Access- and fallprotection partner for industrial companies.

Feel free to contact the SafeReach team!

Contacts

Christina Olander
070-5335291

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar