TUESDAY, NOVEMBER 12 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Green Cargo etablerar ramverk för grön finansierin

Green Cargos målsättning är att huvuddelen av ny finansiering ska klassas som grön eller hållbarhetsrelaterad.
Green Cargo fastslår därför ett ramverk för grön finansiering. Ramverket syftar till att etablera en standard för grön finansiering och stärker i sin tur bolagets hållbarhetsarbete inom alla områden.

Hållbarhet är sedan länge en naturlig del i Green Cargos arbete. För bolaget omfattar begreppet en helhetssyn på ansvarsfullt och hållbart företagande; att vi ska ta socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar. Det är också grunden för att skapa långsiktig lönsamhet.

- Vi har höga ambitioner när det gäller vårt hållbarhetsarbete. Att etablera och fastslå ett ramverk för grön finansiering är ett naturligt steg i vårt arbete och det stämmer väl överens med hur vi integrerat leder och styr bolaget inom alla områden, säger Erica Kronhöffer, hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green Cargo.

Ramverket har utformats för att ge Green Cargo möjlighet till grön finansiering, dvs en finansiering som är förenad med vissa kriterier för att säkerställa att hänsyn tas till miljö och klimat. Ramverket bygger på ambitiösa mål för fossilfria transporter och energieffektivisering i förhållande till utfört transportarbete. Tåget är det mest energieffektiva trafikslaget och har en självklar roll i ett hållbart transportsystem – både idag och i en framtid. Ska Sverige nå de högt ställda klimatmålen, måste mer gods transporteras på järnväg.

Ramverket bygger på specifika principer för gröna obligationer. Principerna anger hur gröna obligationer och lån ska användas för att finansiera klimatsmarta och ekologiskt hållbara lösningar. Det hänger väl ihop med Green Cargos ambition att minska sin klimatbelastning samt bidra till målen enligt Agenda 2030. Med det nya ramverket stärker vi även en långsiktig och närmare relation med långivare och banker.

Green Cargos målsättning är att huvuddelen av ny finansiering ska klassas som grön eller hållbarhetsrelaterad.

Det oberoende analysinstitutet CICERO Shades of Green har utfärdat ett yttrande om ramverket med högsta betyget ”Dark Green” avseende de gröna villkoren samt ”Excellent” med avseende på styrning.

- Det är verkligen glädjande att få ramverket på plats. Det möjliggör att bredda vår plattform för grön finansiering och att vi, tillsammans med våra finansiärer, bidrar till en förbättrad miljöprestanda och hållbara logistiklösningar för svenskt näringsliv. Ambitionen är att vi i framtiden ska kunna koppla fler finansieringskällor till det gröna ramverket, säger Lars Öquist, chef för Treasury på Green Cargo.

All information om Green Cargos satsning på grön finansiering med länkar till ramverk, second opinion, samt kommande återrapportering finns på Green Cargos hemsida.
Nordea har agerat rådgivare i framtagande av dokumentationen och Green Cargos ramverk för grön finansiering.

Läs mer på www.greencargo.com

LATEST NEWS

- News from the industry
11/6/2019
VR-glasögon nytt verktyg för lackprogrammerare i Väderstad
11/5/2019
Trelleborg lanserar unikt tätningsmaterial för dynamiska applikationerGuidelines för bearbetning ska få fler att använda additiv tillverkningKort lösning som vinner i längdenHubSpot förvärvar PieSyncKan IT-säkerheten ta överhanden?Mareld Pro Lighting är först ut med en digital produkt­väljare för tillfällig arbets­belysning.Nytt forskningsprojekt arbetar med höghållfasta stål i bilindustrinSizes tecknar tioårigt avtal med RikshemBättre vägar med hjälp av autonom teknikBahco förnyar och breddar sitt sortiment av moment­nycklarNy och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt UppsalaföretagAirmee inleder cirkulärt samarbete med handels­plattformen YaytradeEwellix moduler ger industrirobotar större räckvidd
11/4/2019
CEJN rustar för tillväxtNy gascontainer för uppställning utomhus – Från DENIOSStora vinster i att bli av med stoppet!Experter på karosspluggar - tack vare återvinning av gummiStark höst för Volvo Cars i SverigeNya Polarshine® 45 polermedelDigital signering ökar säkerheten inom industrinQuality Innovation Award 2019Företag söker studenter för problemlösningFörsta elbilen i Circle K:s hyrbilssortimentMILWAUKEE® MX FUEL™Världens första SIL/Pld2 radarsystem från InxpectMakita lanserar multitoolblad med STARLOCK-fäste​Ny koncernchef i Hydroscand Group
11/1/2019
Mångsidigt alternativ för djupare spår YstaMaskiner har åter större diagonalplogar i vårt sortiment. Shape Corp. utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019Polygon Sverige AB förvärvar Saneringsfirman Hedberg AB i BorlängeMilwaukee Tool utökar utbudet av M12 fuel™ spärrskaftÖver 5.000 besökare samlas för att starta och driva företag!Happy at Work utvalda i flera kategorier till Europas största tech-konferensAPI uppgraderar bränslesparkrav för att klara ny motordesign, problem och politiska utmaningarPrefabricering – En enklare, smartare och säkrare vardag för hela byggbranschenVärldens säkraste dosa för korttidsmätning av radon fyller 20 årSchneider Electric och NetApp presenterar unik infrastruktur för hybrida IT-molnmiljöer
10/31/2019
Lennart Ekdal och Simone Giertz på Elmia Subcontractor med Gnosjö AutomatsvarvningWM Press pressar på och investerar i ytterligare en snabb kantpress. Tre nya säljare hos Iscar SverigeDePalma Workwear i samarbete med Polartec®Sizes utser Niklas Andersson till VDArbesko genomför förändringar i produktionenSlangExpress växer i StockholmAndreas lär algoritmerna göra jobbetHyundai accelererar utvecklingen av vätgas­teknologi genom investering i svenska Impact CoatingsPeab bygger ut SCAs pappersbruk i Obbola”Yes” för Jess Schakt AB om KomatsulastarenAMV ökar kapaciteten med ytterligare en fiberlaserRoofit.solar utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019DBT växlar upp och stärker teamet
10/30/2019
Världsledande i dubbel bemärkelse!Koos kompass för kreativitet och detaljer visar vägenEurobattery Minerals går med i European Battery AllianceHållbara startups belönas med 100 000 kronorStarkt konjunkturläge för ingenjörstäta företagInterroll och Logstore levererar helautomatiserat reparationscenter för mobiltelefonerHMB gör fastighetsaffär och bygger nytt i Falun
Advertisements