LATEST NEWS

- News from the industry

Granitors hissverksamhet säljs till MVI

Mogen för att ta nästa steg
Hissverksamheten inom Granitor Electro har under hösten knoppats av till eget bolag och får nu en ny huvudägare i MVI. Alla medarbetare inom hissverksamheten har följt med till det nya bolaget där Granitor kommer finnas kvar som delägare. Granitor Electro fortsätter samtidigt att stärka affären inom sina fokusområden: elinstallation, säkerhetslösningar och fastighetsautomation.

Hissverksamheten sysselsätter ett 70-tal medarbetare på 7 orter i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Värmland, där man är lokala marknadsledare inom sin nisch. Verksamheten omsatte cirka 125 miljoner under 2022 och har vuxit med cirka 10 procent per år de senaste åren. Tjänsterna omfattar hela värdekedjan från installation till ombyggnad och service av hissar från alla olika tillverkare, med huvudfokus på modernisering, reparation och service.

– Hissverksamheten har utvecklats jättefint och är mogen för att ta nästa steg. Men eftersom deras verksamhet ligger lite vid sidan av vårt primära fokus som är elinstallation, säkerhetslösningar och fastighetsautomation blev det naturligt att hitta en ny ägare, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

Byter namn till Nordic Lift Tech

Verksamheten har under hösten knoppats av som eget bolag och är nu under namnändring till Nordic Lift Tech. Alla medarbetare inom hissar har kvar sina jobb och har följt med till det nya bolaget. MVI identifierades tidigt som en passande ägare för verksamheten, givet deras starka engagemang i liknande bolagsgrupper, och med lång erfarenhet från B2B service-segmentet.

– Vi ser fram emot att växa Nordic Lift Tech tillsammans med dess erkänt duktiga ledning och medarbetare. Ambitionen är att bygga ett marknadsledande företag med kunden i centrum. Våra erfarenheter från liknande tillväxtresor kommer väl till pass för att fortsätta utveckla Nordic Lift Tech, säger Daniel Nilsson, Partner och grundare MVI.

– Jag är stolt över den utveckling verksamheten haft inom Granitor Electro. Vi kommer finnas kvar som delägare och jag ser fram emot att följa bolagets fortsatta utveckling från en styrelseplats, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

Fortsatt utveckling och satsningar genom förvärv

Granitor Electro fortsätter samtidigt att stärka affären inom sina fokusområden: elinstallation, säkerhetslösningar och fastighetsautomation. Ett exempel är att erbjudandet inom säkerhetslösningar nyligen breddats genom förvärv av två låsfirmor, för att på så sätt kunna erbjuda kunderna en helhetslösning, och ytterligare utveckling av verksamheterna i både Sverige och Norge är på gång.

– Genom att sälja hissverksamheten får vi loss kapital för nya investeringar. Det gör att vi kan vässa oss ytterligare inom de segment vi valt att satsa på, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

Lina Mellenius
Kommunikationschef
Granitor-gruppen
press@granitor.se

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar