LATEST NEWS

- News from the industry

Gällivare – platsen för techupplevelser

För barn och unga under höstlovet
Tech Days Gällivare, teknikmässan för höstlovslediga barn och unga, återvänder för tredje året 29-30 oktober 2024. Kunskapshuset Gällivare kommer återigen att fyllas med fantastiska techupplevelser, prova-på-aktiviteter, utmaningar och möjligheter att klämma och känna på tekniken. Tech Days Gällivare riktar sig till barn i alla åldrar i regionen med uppmaningen: Fyll ditt höstlov med tech!

Tech Days Gällivare är ett uppskattat samarrangemang mellan ABB, Boliden, LKAB, Gällivare Näringsliv AB och Gällivare kommun, och görs i syfte att inspirera barn och unga till högre utbildning och visa på den bredd av spännande yrken och karriärsmöjligheter inom digitalisering och tech i norra Sverige. Detta inkluderar gruv- och stålindustrins gröna omställning men även andra branscher såsom framtidens vårdyrken och skapande inom kreativa kulturella näringar såsom musik- och filmproduktion.

– Vi välkomnar privatpersoner, fritids- och ungdomsverksamheter lokalt och i kringliggande kommuner att redan nu planera in att komma och uppleva Tech Days Gällivare och också ta del av alla andra höstlovsaktiviteter som kommer att erbjudas, säger Daniel Sonntag, eventsamordnare på Gällivare kommun.

ABB som förra året stod för en av de främsta höjdpunkterna är med som medarrangör och utställare även i år. Men om det blir barnens favorit, den fyra-i-rad-spelande roboten Yumi som kommer tillbaka i höst återstår ännu att se. En fullständig utställarlista med mer information publiceras i början av september.

– För oss är det en självklarhet att medverka i år igen. Att få visa upp våra lösningar och väcka teknikintresse hos unga gör oss till stolta och glada medarrangörer. Vi ser det som en viktig del av vårt arbete som industriaktör och ser fram emot två fullspäckade dagar av nyfikna besökare, säger Rebecka Vestman, projektansvarig ABB.

– Tech Days har blivit ett viktigt inslag under höstlovet i Gällivare. För oss är det viktigt att våra unga i samhället har en rik fritid och olika områden att testa på och utforska, säger Kajsa Lindmark, kommunikationsstrateg, LKAB.

– Jag hoppas att evenemanget kan inspirera och väcka barns och ungas intresse för vidare studier och framtida yrkesval. Vi behöver arbeta med kompetensförsörjning och att synliggöra möjligheter med utbildning på många sätt, och Tech Days Gällivare är ett av dem, säger Lars Lindberg Gällivare Näringsliv AB.

Vill du vara en del av och bidra till att skapa unika möjligheter för barn och unga att omges av och uppleva ny teknik på Tech Days Gällivare 2024? Vänligen kontakta Karin Niva, projektledare.

E-post: karin.niva@gallivarenaringsliv.se
Telefon: 070-3012763
www.techdaysgallivare.se

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning