Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt Uppsalaföretag - industritorget.com
FRIDAY, MAY 29 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt Uppsalaföretag

Att plugga till personbilstekniker idag är något helt annat än förr.
Idag myllrar det av teknik under huven och i resten av fordonet. Behovet av det tekniska kunnandet har ökat enormt, med följd att dagens yrkesskolor behöver ta del av den nya tekniken i skolan. Møller Bil i Uppsala har uppmärksammat detta och lånar därför ut en helt ny Skoda Scala till Yrkesplugget.

För att ge ungdomar en bra grundutbildning är det ett måste för gymnasieskolorna att ha nära och starka samarbeten med bilbranschen. Mycket handlar om APL (arbetsplatsförlagt lärande), som är en stor del av utbildningen. Eleverna får med en handledare på verkstadsföretaget deltaga vid service och reparationer av fordon, i verkligheten.

Men, innan eleverna kommer ut på sina APL-platser är det viktigt att de får en bra grund att stå på, vad gäller teknik och konstruktion samt en förståelse för fordonets uppbyggnad och funktion.

Tack vare samarbetet med Møller Bil i Uppsala kommer Yrkesplugget kunna ge eleverna den viktiga grunden. Som i sin tur kommer leda till välutbildade personbilstekniker, som täcker en del av det behov som finns i branschen.

Enkätundersökningen 2018 bland transportbranschens medlemsföretag inom motorbranschen visade att det sammanlagda rekryteringsbehovet under den kommande treårsperioden uppskattas till 6 400 personer. I Uppsala län avser branschen att rekrytera 192 personer 2018-2020, och ingenting talar för att behovet mattas, utan tvärtom, så ökar det!

- Möller Bil Uppsala vill med detta säkra framtidens tekniker genom att på lokal nivå skapa förutsättningar för Yrkesskolor i Uppsala att i ett tidigt skede bekanta sig med våra produkter, säger Patrick Wallger servicechef på Møller Bil i Uppsala
Samarbetet är långsiktigt och bilen byts ut var 6:e månad, allt för att den senaste tekniken skall finnas med i undervisningen.

- Vi är mycket glada och stolta över det samarbete vi har sedan länge med Møller Bil i Uppsala. Att nu ta det ett steg vidare känns otroligt givande, främst för våra elever men också för alla våra fordonslärare, säger Sanna Vingren tf rektor på Yrkesplugget.

Den helt nya Skoda Scalan kommer att överlämnas av Møller Bil i Uppsala till Yrkesplugget Uppsala på Hansellisgatan 21 i Fyrislund den 18 november kl. 14:00.

Vid överlämnandet närvarar Mikael Larsson, märkeschef och Patrik Wallger, servicechef från Møller Bil i Uppsala, Sanna Vingren tf.rektor, Nicklas Nilsson programansvarig personbilsteknikprogrammet samt Jesper Ström APL-samordnare Yrkesplugget.

Finns önskemål om att närvara vid överlämnadet kontakta tf. rektor Sanna Vingren på Yrkesplugget.


För mer information kontakta:

Mikael Larsson
Märkeschef Møller Bil Uppsala
018-17 17 16
mikael.larsson@mollerbil.se

Patrik Wallger
Servicechef Møller Bil Uppsala
018-17 17 42
patrick.wallger@mollerbil.se

Sanna Vingren
Tf. rektor Yrkesplugget
070-957 44 14
sanna.vingren@yrkesplugget.se

Nicklas Nilsson
Programansvarig Personbilsteknik
070-957 44 15
nicklas.nilsson@yrkesplugget.se

Jesper Ström
APL-samordnare
076-768 89 90
jesper.strom@yrkesplugget.se


YRKESPLUGGET UPPSALA
Gymnasieskola med fordons- och transport samt bygg och anläggningsprogrammet
Hansellisvägen 21
FYRISLUND / UPPSALA
yrkesplugget.se/

LATEST NEWS

- News from the industry
5/22/2020
28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i Konz
Advertisements