LATEST NEWS

- News from the industry

Framtidens ledare

Första kullen Bolistare examinerade
Under hösten 2023 lanserade BOLIST sitt återväxtprogram för framtida och befintliga ledare inom kedjan. Nu är första kullen examinerade och responsen har varit positiv och överväldigande.

BOLIST Masterclass Framtidens ledare är kedjans långsiktiga satsning på kompetensutveckling för medlemmarna och dess medarbetare.

-Vår största tillgång är våra entreprenörer och alla våra medarbetare. Utbildningen syftar till att säkerställa och fortsätta med en professionell ledning och drift som ligger i framkant. Utbildningen handlar mycket om att leda andra samt leda sig själv, säger Michael Frisk, Regionchef samt ansvarig för BOLIST Masterclass.

Under tre block har kursens deltagare fokuserat på utbildning och erfarenhetsutbyte. Från ett operativt till strategiskt perspektiv.

-Vi har fått en djupare förståelse i det mesta. Det har varit intressant från start till mål, mycket tack vare ett bra kursinnehåll och engagerade utbildningsledare. Kursen har varit väldigt verksamhetsnära och det har gett oss nya perspektiv. Jag tror vi alla kan säga att vi känner oss som en bättre ledare idag, säger Daniel Eriksson, Platschef för BOLIST Handelsgruppen i Leksand och Herman Håll, Platschef för BOLIST Handelsgruppen i Vansbro.

För BOLIST är denna satsning en viktig del i kedjans strategi. Som Sveriges närmaste byggvaruhus finns BOLIST på drygt 170 platser över hela Sverige, från norr till söder, företrädelsevis på mindre orter där det handlar om att säkerställa driften inför kommande generationsväxlingar och nyetableringar. Men också för att säkerställa befintliga ledares kompetens.

-Vi märker att kursen har varit inspirerande för våra medarbetare. De har kommit tillbaka med en massa energi och nya idéer och tankar. Även att de har fått möjlighet att träffa andra personer i liknade situationer har varit lärorikt, säger Andreas Claesson, delägare BOLIST Fristad som har haft personal på plats under utbildningen.

Nästa utbildning är planerad att starta i höst och intresset är redan stort för att vara med från kedjans medlemmar och medarbetare.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet