LATEST NEWS

- News from the industry

Framstående teknik för effektiv kabelinstallation

Snabb och säker inblåsning av kablar
Snabb och säker inblåsning av kablar
Fiberblåsning, även känd som jetting, är en innovativ metod som revolutionerar installationen av fiberoptiska kablar. Denna teknik möjliggör snabb och skonsam inblåsning av kablar i förkonstruerade kanaler, vilket minskar installationskostnaderna och tiden på plats.

Vad kännetecknar dessa produkter?


Fiberblåsning, eller jetting, kännetecknas av dess förmåga att effektivt installera fiberoptiska kablar i förutlagda skyddsrör genom att använda lufttryck. Denna teknik utnyttjar luftens dragkraft för att skjuta och dra kabeln genom rören, vilket minskar fysisk belastning och risken för skador på kabeln. Utrustningen är designad för att hantera olika diametrar och längder av kablar, vilket gör den extremt anpassningsbar för diverse installationsscenarion.

Fiberblåsningsmaskinerna är vanligtvis utrustade med kontrollsystem som tillåter precist och justerbart lufttryck, vilket är avgörande för att anpassa blåsningskraften efter kabeltyp och installationskrav. De inkluderar ofta avancerade inmatnings- och uppsamlingsmekanismer som automatiskt justerar hastigheten baserat på motståndet i röret, vilket optimerar installationsprocessen och minimerar risken för fel.

En viktig aspekt av fiberblåsningsutrustning är dess portabilitet och användarvänlighet. Maskinerna är ofta kompakta och mobila, vilket gör det möjligt att enkelt flytta dem mellan olika arbetsplatser. Dessutom är utrustningen designad för att vara enkel att använda, vilket minskar behovet av omfattande utbildning och möjliggör snabbare och effektivare arbetsflöden på installationsplatse

Vilka branscher nyttjar dessa produkter främst?


Fiberblåsningsutrustning används flitigt inom telekommunikationsbranschen där det är kritiskt att snabbt och effektivt kunna skala upp infrastrukturen. Även energisektorn och stora infrastrukturprojekt såsom vägbyggen och järnvägsprojekt nyttjar denna teknologi för att lägga kablar och rör snabbt och effektivt.

Högkvalitativa vs. lågkvalitativa utrustningar för fiberblåsning


Skillnaden mellan högkvalitativa och lågkvalitativa fiberblåsningsutrustningar kan vara avgörande för projektets framgång. Högkvalitativa maskiner, såsom de från Plumettaz, erbjuder större tillförlitlighet, mindre underhåll och bättre anpassningsförmåga till olika material och projektbehov, vilket minskar risken för kostsamma driftstopp och materialspill.

Utrustning du behöver, samlat på en plats - SAB Elteknik AB


Som Skandinaviens och Baltikums återförsäljare av Plumettaz erbjuder SAB Elteknik AB allt du behöver för effektiv fiberblåsning. De har ett omfattande utbud av maskiner som IntelliJet, MiniJet, och SuperJet, tillsammans med nödvändigt tillbehör såsom trycksättningsutrustning och olika typer av blåshuvuden. Deras expertis och produktutbud garanterar att du får tillgång till marknadens främsta teknik och support för att möta dina projektbehov. Ta kontakt idag!
Contact information
Mailing address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Visiting address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Region
Svenljunga
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556434-4009
Founded: 1991
Employees: 10
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till SAB Elteknik AB!

Specialister på utrustning för kraftindustrin

Med åren har vi samlat på oss allt större kunskap och idag är vi fullblodsproffs när det gäller produkter för nätbyggare.

Smartare produkter som gör jobbet enklare
Vi brukar säga att våra smarta produkter gör jobbet enklare. Och det är ingen överdrift. Som utgångspunkt har vi nämligen ett enkelt och självklart krav: allt i SAB Eltekniks sortiment ska ge ett mervärde och göra arbetsprocessen enklare för dig som kund. Dessutom ska alla produkter i vårt sortiment hålla toppkvalitet. Våra kvalitetsprodukter gör att dyrbara driftstopp kan undvikas så att dina projekt blir mer lönsamma.

Fiberteknik eller kraftkabel?
Svaret på frågan är "både och". För oss på SAB Elteknik är fiberteknik lika prioriterat som kraftkabel och därför hittar du redskap, materiel, maskiner, verktyg, skydd och instrument inom båda dessa fält. Vi erbjuder till exempel den senaste tekniken för fiberblåsning. Utöver det tillhandahåller vi utbildning till många kunder. Vi lär er använda produkterna på bästa möjliga sätt.

Agents

Pfisterers, Sweden (General agent)
SAB Elteknik tar över agenturen för Pfisterer Från och med den 1 juli 2018 är SAB Elteknik Pfisterers exklusiva distributör på den svenska marknaden. SAB Elteknik tar över all marknadsföring, försäljning och lagerhållning av Pfisterers produkter i Sverige. – SAB Elteknik har perfekta förutsättningar för att ta över Pfisterers Sverigeverksamhet. Erfarenheten och kunnandet har vi redan, inte minst genom Joakim Ahlin tack vare hans tidigare anställning på TE Raychem, säger Stefan Andersson, VD på SAB Elteknik. – Vår ambition är att supporten till Pfisterers kunder ska utvecklas till nya nivåer. Pfisterers service och närvaro ska stärkas på den svenska marknaden. Samtidigt är denna agentur väldigt betydelsefull för SAB Elteknik. Vi blir mer kompletta i vårt erbjudande av kabeltillbehör och vi får bättre förutsättningar att växa och utvecklas som företag, säger Stefan Andersson. Framgångsrika samarbeten med Addtech-företag – Pfisterer har med god erfarenhet under lång tid, mer än 50 år, samarbetat med bolag inom Addtech-gruppen. Eurolaite i Finland och Maxeta i Norge har under många år hjälpt kunder till att hitta Pfisterer-lösningar för projekt, säger Harald Lunell, Pfisterers försäljningschef för Norden. – Nu ser vi fram emot att jobba tillsammans med er, våra kunder, och SAB Elteknik för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat samarbete, säger Harald Lunell.

Certifications

AAA

Contacts

Stefan Andersson
0651760797

Videos

Jetting

Jetting
Sydvästlänken
Push pull tekniken
Företagspresentation
Kabelförlängning i vindkraftspark på Öland
Mini jet blåser 1800 meter fiberkabel
Snake-Eye, morgondagens lösning för fibernätet

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI