LATEST NEWS

- News from the industry

Formica Capital investerar i ChargeNode

Fokus på bolag som driver omställningen till ett hållbart samhälle
ChargeNode, greentech-bolaget som eliminerar behovet av traditionella laddstolpar, tar in 115 MSEK från Formica Capital för att accelerera svensk och internationell expansion. Formica Capital är ett svenskt investmentbolag med fokus på snabbväxande bolag som driver omställningen till ett hållbart samhälle.

ChargeNodes patentsökta laddteknik innebär att en central laddkälla kan fördela ut laddning till över 50 elbilar. Lösningen har en smart delningsteknik som håller nere effektbehov och driftkostnad och eliminerar helt behovet av traditionella laddstolpar och laddboxar.

”Vi måste öka takten i omställningen till fossilfria fordon och vår teknik spelar en viktig roll i att skapa fler laddplatser både i Sverige och runt om i världen,” säger Kristian Sandahl, VD på ChargeNode. ”Formicas vision om att ta sig an globala utmaningar med hållbara lösningar stämmer väl överens med vår ambition. De är en drömpartner för oss och med våra delade värderingar och gemensamma starka drivkraft ska vi göra skillnad tillsammans.”

Stor potential

Formica Capital som ägs av familjen Olsson Eriksson, en del av Stenafamiljen, har en uttalad affärsidé att investera i bolag med klimateffektiva lösningar och 115 MSEK i ChargeNode utgör en viktig del i detta.

”Kombinationen av en innovativ och revolutionerande lösning, imponerade team och en snabbt växande marknad som bidrar till samhällsomställningen, gör ChargeNode till ett bolag med stor potential att skapa både impact och värde. Jag ser mycket fram emot denna resa!” säger Teresa Enander, COO Formica Capital.

Många av dagens fastigheter har gamla elsystem som begränsar hur många laddplatser man kan installera. Med ChargeNodes smarta teknik möjliggörs betydligt fler laddplatser utan att man som fastighetsägare behöver uppgradera sitt elsystem.

”Vår unika laddteknik möjliggör storskalig elbilsladdning som både är mer skalbar och mer kostnadseffektiv än dagens lösningar,” säger Kristian Sandahl, VD på ChargeNode. ”Att vi dessutom minskar behoven av investeringar i elnäten har stor betydelse för hur snabb omställning vi som samhälle kan göra och stärker även möjligheten att öka andelen förnybara resurser i energisystemet.”

Tidiga framgångar

ChargeNode drivs av erfarna entreprenörer med tidigare framgångsrika bolagsbyggen i bagaget. På mindre än 1.5 år har företaget sålt över 4000 laddpunkter till fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, hotell och golfklubbar över hela Sverige.

”Investeringen från Formica gör att vi kan öka takten ytterligare vilket är bra för samhället, marknaden och även för oss,” säger Kristian Sandahl, VD på ChargeNode. ”Vi har ett tydligt mål, världen behöver storskalig elbilsladdning för att snabbare kunna ställa om till ett fossilfritt samhälle och vi vill tillsammans med Formica Capital spela en värdefull roll i den processen.”

För ytterligare information, v.v. kontakta:

Kristian Sandahl, VD ChargeNode Tel: +46 709 11 52 66 kristian.sandahl@chargenode.eu

Teresa Enander , COO Formica Capital Tel: +46 739 17 86 91 teresa.enander@formicacapital.se

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2021
CM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
11/23/2021
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
11/22/2021
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
11/19/2021
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässan