LATEST NEWS

- News from the industry

Flimmerfri belysning från Mareld

En mer hälsosam arbetsmiljö
Sedan 2021 finns det ekodesignkrav på hur mycket nya ljuskällor får flimra, eftersom flimrande ljus bidrar till trötthet, huvudvärk och andra negativa hälsoeffekter. Idag är ledslingor populära som allmänbelysning på byggarbetsplatser, men tyvärr så ger ledslingor som är anslutna till det vanliga elnätet ett flimrande ljus. För att råda bot på detta har Mareld tagit fram en flimmerfri driver. Genom att koppla ihop drivern med ledslingorna får man en flimmerfri belysning och en mer hälsosam arbetsmiljö. Drivern går att vidarekoppla upp till 100 meter. Med drivern inkopplad sänker man dessutom energiförbrukningen.

Smarta och energisparande ledslingor från Mareld
Mareld och Casambi har tillsammans utvecklat en dimmer som gör att du kan stänga av, sätta på, dimra och schemalägga ljuset i dina ledslingor med mobilen oavsett var du befinner dig. Genom att dimra ner ljuset på natten när ingen jobbar kan man spara mer än 60% av energin för belysning på en byggarbetsplats. Dimmern är kompakt och smidig och kompatibel med Marelds ledslingor, Sunlit och med Casambi-appen.

Pannlampa med upp till 40 timmar drifttid.
Marelds nya pannlampa Tellus 1000RE är en kompakt, lätt och vädertålig pannlampa med extremt bra drifttid. Till skillnad från andra pannlampor med lång drifttid sitter det uppladdningsbara batteriet i själva lamphuset och inte separat i nacken eller i ett hölster, vilket gör den mycket smidig att bära. På högsta effekt (1000 lm) är drifttiden 3timmar. Med ljusflödet 250 lm har Tellus en drifttid på imponerande 10 timmar och med 50 lumen (likvärdigt med ficklampan på en mobil) är drifttiden hela 40 timmar.

Tellus har också typ av LED som är unik för pannlampor samt en teknologi som gör att ljusflödet och ljusbilden kan anpassas efter vilken applikation man ska använda den till. Om man står nära ett objekt, t.ex. ett elskåp, så väljer man en bred ljusbild med lite svagare ljus medans man använder ett starkare och mer riktat ljus om man tittar på ett objekt längre bort.

Tellus 1000 RE har ett snabbfäste för GoPro och försedd med ett brett och bekvämt pannband med vridbart-spänne likt det som finns på en del skor. Detta gör pannlampan väldigt flexibel och enkel att justera oavsett om man har pannlampan direkt på huvudet eller på hjälmen.

LATEST NEWS

- News from the industry
12/1/2023
Stålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023Steute strukturerar om sina affärsområdenMomentum Group förvärvar Swerub
11/30/2023
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
11/29/2023
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
11/28/2023
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!
11/27/2023
Treston Quick Edge ArbetsstationSäkra driften av dina maskiner Ett sekel av metallåtervinning Utrustning för att säkerställa en effektiv rivning Välj en certifierad leverantör för trådbondning