LATEST NEWS

- News from the industry

Flödesmätare vatten: Ett viktigt instrument

Mät flödet av en vätska eller gas i ett rör

Mät flödet av en vätska i rör


En flödesmätare är ett viktigt mätinstrument som används för att mäta flödet av en vätska i rör. Flödesmätare används i en mängd olika industriella applikationer inom processindustri, kemisk tillverkningsindustri, läkemedelsindustri, livsmedelsindustri och många fler. I den här artikeln kommer vi att diskutera flödesmätare vatten, dess funktion och användning.

Flödesmätare vatten


Flödesmätare vatten är en typ av flödesmätare som används för att mäta flödet av vatten i ett rör. Det finns många olika typer av flödesmätare vatten tillgängliga, men de vanligaste är elektromagnetiska flödesmätare, turbinflödesmätare och ultraljudsflödesmätare.

Elektromagnetiska flödesmätare


Magnetiska flödesmätare fungerar genom att applicera ett elektromagnetiskt fält över vattenflödet och sedan mäta spänningen som genereras av det magnetiska fältet när vattnet passerar elektroderna sig genom röret. Denna spänning kan sedan användas för att mäta flödeshastigheten. Eftersom diametern på röret är programmerad i mätarens elektronik så beräknas mängden vatten som flödar genom röret i valbar mängdenhet (liter per sekund, per minut, kubikmeter per timme m.fl.). En elektromagnetisk flödesmätare har inga rörliga delar och är en ofta använd mätteknik för vattenmätning.

Turbinflödesmätare


Turbintyp flödesmätare fungerar genom att en roterande turbin som placeras i vattenflödet. När vattnet strömmar genom röret, roterar turbinen, och rotationshastigheten kan användas för att beräkna flödeshastigheten av vattnet som passerar genom röret. På Samma sätt som dem elektromagnetiska flödesmätaren så beräknar även turbinflödesmätaren mängden vätska med hjälp av den programmerade rördimensionen.

Ultraljudsflödesmätare


Ultraljudsflödesmätare fungerar genom att skicka ultraljudsvågor genom vattnet i röret mellan två sensorer (en placerad uppströms och en placerad några centimeter nedströms) och sedan mäta tiden det tar för ultraljudsvågorna att skickas från en sensor till den andra. Skillnaden i tid mellan signalen som går uppströms och nedströms kan sedan användas för att beräkna flödeshastigheten och mängden vatten som passerar genom röret. Fördelen med ultraljudsflödesmätare är att mättekniken inte har några rörliga delar. Dessutom har de flesta för mätning på vattenrör även utanpåliggande sensorer som medför att inget rörarbete behöver utföras vid installation. Installationen utföres under fullt drift på endast några minuter.

Flödesmätare för vatten används i en mängd olika applikationer, inklusive vattenbehandling, avloppsbehandling, industriell processkontroll, och energiproduktion. Inom vattenbehandling används flödesmätare för att mäta mängden vatten som används för att behandla avlopp och avfall, medan inom energiproduktion används flödesmätare för att mäta flödeshastigheten av vatten som används för att driva turbiner i vattenkraftverk.

Kompauto kan flödesmätare vatten


Kompauto är ett företag som specialiserat sig på att tillhandahålla högkvalitativa flödesmätare för vatten och andra vätskor. Företaget grundades 1989 och har sedan dess varit en ledande leverantör av flödesmätare till en rad olika industrier. Kompautos flödesmätare är av hög kvalitet och är utformade för att möta de specifika behoven hos varje kund, oavsett om det handlar om att mäta flödet av vatten i ett vattenförsörjningssystem eller att övervaka kemikalier i en processindustri. I tillägg har Kompauto utvecklat egna systemlösningar för ultraljudsflödesmätare med portabla och fast installerade mätare, uppkopplade via GSM till både webbportal och till kundernas egna driftkontrollsystem.
Contact information
Mailing address
Box 265
77126 Ludvika
Visiting address
Fläder­stigen 1
77126 Ludvika
Region
Ludvika
Dalarnas county
Sweden
Organization id:
556250-7698
Founded: 1984
Employees: 7
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Kompauto Nordic!

Kompauto Nordic är leverantör av instrument, ventiler till olika industriella applikationer.

Vår kompetens ligger med fokus inom flöde, tryck, nivå, temperatur för de flesta industriella applikationer.

Mätning och/eller reglering inom gas, luft, vatten och andra vätskor ligger inom vårt mångåriga kompetensområde. Vi hjälper våra kunder med att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för ändamålet.

Agents

ALICAT SCIENTIFIC, Sweden (General agent)
Badger Meter, Sweden
Control Air, Sweden (General agent)
CORDIVARI, Sweden
DELTA-CONTROLS, Sweden
EUROMAG INTERNATIONAL, Sweden (General agent)
FOX THERMAL INSTRUMENTS, Sweden (General agent)
GRACE, Sweden (General agent)
HEINRICHS, Sweden (General agent)
HO-MATIC, Sweden (General agent)
JORC, Sweden
KOBOLD, Sweden (General agent)
NUOVA GENERAL INSTRUMENTS, Sweden
PARKER TRANSAIR, Sweden
PRO.COM, Sweden (General agent)
VALVOLE HOFMANN, Sweden (General agent)

Contacts

Stefan Johansson
010-130 10 05
Johan Abrahamsson
010-130 10 06
Denice Lindgren
010-130 10 03
Anders Tjernström
010-130 10 04
Magnus Corén
Indoor sales & Technical support
010 130 10 06
010 130 10 06
Kundtjänst
010-130 10 00

Videos

Smart och kostnadseffektiv tryckluft för lackerings-, däck- och bilverkstad.

LATEST NEWS

- News from the industry
12/1/2023
Stålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023Steute strukturerar om sina affärsområdenMomentum Group förvärvar Swerub
11/30/2023
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
11/29/2023
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
11/28/2023
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!
11/27/2023
Treston Quick Edge ArbetsstationSäkra driften av dina maskiner Ett sekel av metallåtervinning Utrustning för att säkerställa en effektiv rivning Välj en certifierad leverantör för trådbondning