LATEST NEWS

- News from the industry

Försäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetet

Rätt hörselskydd är essentiellt
Hörselskydd utgör en integrerad del av arbetsmiljöns säkerhetspussel. Denna artikel utforskar mångsidigheten hos hörselskydd och dess avgörande roll inom olika branscher, med fokus på att minimera riskerna för hörselskador.

Vad är hörselskydd?


Hörselskydd är en fundamental kategori inom personlig skyddsutrustning (PSA) som är utformat för att minska risken för hörselskador i bullriga arbetsmiljöer. Dessa skyddsåtgärder varierar i utformning och material, men de delar en gemensam målsättning, nämligen att minska exponeringen för skadliga ljud. Tillverkade av ljudabsorberande eller ljudblockerande material, som öronproppar eller hörselkåpor, syftar hörselskyddet till att skapa en säkrare arbetsmiljö genom att effektivt reducera ljudnivåerna.

Inom vilka branscher nyttjar man hörselskydd?


Hörselskydd används över en bred skala av branscher där höga ljudnivåer är konstant närvarande. Bygg och anläggning, tillverkningsindustrin, flygindustrin och jordbruket är exempel på sektorer där arbetstagare regelbundet använder hörselskydd för att minska risken för ljudrelaterade skador.

Potentiella konsekvenser ifall man inte använder hörselskydd


Att ignorera användningen av hörselskydd kan leda till allvarliga konsekvenser för hörselhälsan. Exponering för höga ljudnivåer över tid kan leda till permanent hörselnedsättning och andra hälsoproblem, inklusive ökad stress och trötthet.

Vanligaste typerna av hörselskydd


Hörselskydd finns i olika former för att möta varierande behov. Två av de vanligaste varianter inkluderar öronproppar och hörselkåpor, båda utformad med specifika egenskaper för att adressera olika arbetsmiljöer och uppgifter.

Öronproppar är små, mjuka enheter som placeras i örat för att blockera eller minska ljudnivåerna. Dessa är lätta, bärbara och idealiska för arbetsplatser där diskretion och bekvämlighet är viktiga. De kan vara gjorda av skum, silikon eller vax och är lätta att anpassa för en individuell passform.

Hörselkåpor (Öronkåpor) är robusta och täcker hela örat, vilket ger ett mer omfattande skydd. Dessa är idealiska i högljudda miljöer där hörselproblemen kräver ett kraftfullare skydd. Kåpor används ofta i industrier som bygg och flyg, och de erbjuder också möjligheten att integrera kommunikationssystem för arbetsgrupper.

Varje typ av hörselskydd har sina egna fördelar och är utformad för att passa olika användningssituationer, vilket ger arbetsgivare och arbetstagare möjligheten att välja det som bäst passar deras specifika behov och arbetsmiljö.

Säkerhetsutrustning på en och samma plats


För att säkerställa optimalt hörselskydd och främja en säker arbetsmiljö, utforska det omfattande sortimentet av högkvalitativa hörselskydden som D-S Säkerhetsutrustning erbjuder från välkända tillverkar som Peltor och Howard Leight. Besök D-S Säkerhetsutrustnings hemsida för att hitta lösningar som passar behoven i din bransch och stärk säkerheten på ditt företag idag.
Contact information

D-S Säkerhetsutrustning A/S

Mailing address
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne county
Sweden
Organization id:
556567-7274
Founded: 1977
Employees: 49
D-S Säkerhetsutrustning A/S.
Our goal is your safety!

We are your complete supplier of personal protective equipment and offer a complete product range of work environment solutions, technical equipment and PPE in all categories, directly to you without expensive intermediaries, and have been doing this for more than 70 years.

We service all industries, public as well as private, and ship worldwide.

At our production in Denmark, we develop and manufacture tailor made solutions including our own fire retardant clothing of VARMEX®.

euroquiPPE ab by D-S Safety A/S strives to be your preferred PPE supplier.

Latest ads from D-S Säkerhetsutrustning A/S

All 10566 objects by this company

Contacts

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
Marketing Manager
(+45) 55 44 66 01

Videos

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige