LATEST NEWS

- News from the industry

Ergofasts nya GTX-skruv

Snabbar upp montage av hårda skivor mot stål
Ergofast har utvecklat en ny version av GTX-skruven med självborrande spets för montage av hårds skivor mot stål och är helt unik i utformning och prestanda. Den nya GTX MBS-skruven klarar att ta sig igenom 5 mm stål utan förborrning.

Ergofasts egenutvecklade GTX-skruv utvecklades för enklare och snyggare montage av hårda skivmaterial som exempelvis Habito- eller Ultraboardgips, MDF, fibercement, marinplywood, OSB-skivor med flera. GTX unika design eliminerar behovet av förborrning, risken för utbuktning och fnasiga kanter runt skruvhuvudet i samband med montaget.
– GTX-skruven har varit en stor framgång och underlättat arbetet med att montera hårda skivor. Den nya skruven är en vidareutveckling som ger helt nya möjligheter att montera hårdskivor mot stålprofiler, säger Mark Dale som är den som har utvecklat både GTX och den nya GTX MBS-skruven.

GTX har en självborrande spets som tar sig igenom upp till 5 mm stål vilket innebär att all förborrning blir överflödig – det blir bara ett moment per skruv. Skruvskallen har dessutom utformats för att skapa en mjuk och jämn försänkning, det innebär att målarnas arbete med spackling förenklas väsentligt. Med stora tidsvinster som följd.
– GTX-MBS är en välkommen komplettering till våra hårdskiveskruvar, säger Mark Dale. Den ger helt nya montagemöjligheter och snabbar upp såväl som montage- som målningsarbetet väsentligt.

Storsäljaren GTX original har nått sin fjärde generation och har nu ännu bättre prestanda än sina föregångare. GTX 4 finns i längder 26-38-41-55 samt 75mm, den helt nya GTX-MBS finns i två längder: 30mm och 45 mm och finns tillgänglig både som lös och bandad skruv hos återförsäljare.

Mer information om GTX MBS och andra premiumprodukter på ergofast.se eller kontakta:
Mark Dale, mark.dale@ergofast.se, 0705-32 81 04
och Kristian Henningsson, kristian.henningsson@ergofast.se

LATEST NEWS

- News from the industry
9/20/2023
QNAP lanserar 25 GbE
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
9/18/2023
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor
9/15/2023
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
9/14/2023
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin