LATEST NEWS

- News from the industry

Engcon och Takeuchi i utökat samarbete

Fabriksförbereder grävmaskiner för tiltrotator
Den Japanbaserade grävmaskinstillverkaren Takeuchi, en av världens ledande tillverkare av grävmaskiner upp till 14 ton, förbättrar nu ledtiderna hos sina återförsäljare genom att introducera ett Engcon Ready-alternativ för grävmaskinen TB295W. Detta är startskottet för ett utökat samarbete mellan Takeuchi och Engcon – med målet att erbjuda fabriksinstallerade och integrerade lösningar.

Engcons tiltrotator, intelligenta styrsystem och automatiska maskinfästen effektiviserar även mindre grävmaskiner och intresset för dessa produkter är större än någonsin. Samtidigt som intresset och efterfrågan på Engcon-produkter ökar så växer även efterfrågan på kortare tid till marknaden. Att minimera tiden hos återförsäljaren och ge kunden tillgång till maskinen så snabbt som möjligt blir allt viktigare i tider som dessa, där varje dag har ett pris.

Det framtagna Engcon Ready-alternativet för TB295W är resultatet av ett samarbete mellan Engcon och Takeuchi för att möjliggöra plug and play-installationer, vilket minimerar installationstiderna för Engcon-produkter. Det i sin tur är en stor fördel för de gemensamma kunderna.

Första maskinen med Engcon Ready-alternativ
Införandet av fabriksalternativet Engcon Ready är det första steget i ett utökat samarbete med Takeuchi med målet att erbjuda fabriksinstallerade och integrerade lösningar.

– TB295W är den första maskinen som har Engcon Ready som fabriksalternativ. Ett bra val då vi på många marknader ser att den oftast utrustas med en Engcon tiltrotator, säger Fredrik Eklind, produktägare på Engcon Control Systems.

Eklind förklarar att fabriksinstallationen av Engcons proportionella styrsystem, ergonomiska handtag och ett låssystem för säkra redskapsbyten, minimerar tiden det tar att göra maskinen redo hos återförsäljaren.

– Det enda som saknas när maskinen når återförsäljarens verkstad är ett Engcon-maskinfäste och en tiltrotator för att konfigurationen ska vara komplett, fortsätter Fredrik Eklind.

En helt integrerad lösning med många fördelar
Förutom fördelarna med snabbare ledtider ger en fabriksinstallerad lösning kunden ytterligare fördelar. Jämfört med den traditionella lösningen – där återförsäljaren installerar – är det fabriksklara Engcon Ready-alternativet en helt integrerad lösning där Engcon-styrsystemets komponenter är integrerade som en del av maskinen.

Engcon Ready-alternativet för TB295W innebär att maskinen levereras med Takeuchi-märkta Engcon-handtag, maskinanpassad kabelgenomföring och en hydraulisk låsningslösning som är anpassad för Engcons helautomatiska maskinfästen som kopplar redskap, hydraulik och elektronik utan att föraren behöver lämna hytten. Allt har dessutom specialutvecklats i samarbete med Takeuchi och installerats på Takeuchi Nagano-fabriken i Japan och ingår i samma fabriksgaranti som resten av maskinen.

Produktionen av TB295W med Engcon Ready-alternativet startade i augusti 2021 och de första enheterna levereras strax därpå till utvalda marknader i Europa. Därefter kommer den att lanseras globalt.

– Samarbetet med Takeuchi ger fördelar till alla inblandade och gör det möjligt för kunderna att uppleva den harmoni som skapas av Takeuchi TB295W och sortimentet av kompatibla Engcon-produkter, styrsystem, tiltrotatorer och automatiska maskinfästen, avslutar Fredrik Eklind.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sten Strömgren
Marknad
sten.stromgren@engcon.se
+46 (0) 70 529 96 32

LATEST NEWS

- News from the industry
10/20/2021
Framtidens odlingar är härContinental 150-årsjubilerarAreco utvecklar kvalitets­arbetetSå väljer ni tillfälliga lokalerNy dansk-svenskjobbmässa ser dagens ljus
10/19/2021
Ny försäljningschef för ÅkerströmsNy truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai Byt tätningsringar när du byter lager i maskinernaSå elektrifierar du din fordonsflotta Så påverkar rekordhöga elpriser industrinTeknik så smart att den inte synsUndvik smuts i avloppetHyr eller köp?Umelag tävlar i Korea den 23 oktoberUppmärk­sammar skickliga maskin­förareTIB auktoriserar företag inom takbranschenExklusiv live visning - ECOBOT städrobotar!Bosch lanserar världens kraftfullaste borrmaskinerNya teleskoplastare går åt som smör i solskenVertiv går med i Sustainable Digital Infrastructure Alliance Linde lanserar Linde GreenData kan bli Sveriges nästa stora framgångsbransch
10/18/2021
Ny truckmodell 25/30D 35DN-9V från Hyundai Fortsatt expansion av solceller i StockholmSweco satsar på hållbart producerade förpacknings­materialLambertsson löser logistiken åt Stora EnsoNytt webbhotell garanterar data på svensk markRekordmånga studenter i öppen innovationElbilar rusar på begagnatmarknadenBICO stärker IP-portföljen med patent i USA och SverigeSmartare och mer hållbart sätt att bekämpa dammFörsta spadtaget för Eleikos nya logistikcentral
10/15/2021
Här kommer våra fantastiska fyraInvesteringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
10/14/2021
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
10/13/2021
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!