LATEST NEWS

- News from the industry

En lång kedja av flexibla lyft

Kundanpassar kättingar i alla möjliga längder


Kortlänkad, långlänkad, två parts, fyra parts, brygg och plast – vi pratar förstås om kättingar. Här på CERTEX kundanpassar vi kättingar i alla möjliga längder. Tillsammans med vårt stora utbud av komponenter som öglor, krokar och kopplingar, får du ett lyftredskap med hög flexibilitet och den kapacitet som behövs för ditt lyft.

– Vi har färdiga konfigurationer av kättingredskap, men du kan även välja fritt bland komponenter. Monteringen sker på våra produktionsenheter i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger vår operatör Nathan Thambithurai som har tillverkat kättingredskap på CERTEX i snart 30 år.

Våra kvalitets- och säkerhetskrav är mycket höga. Det gäller all vår tillverkning, så även kättingredskap.

- Vi utgår inte enbart från färdiga tabeller när det gäller hållfasthet, utan vi kan även provdra våra redskap i en dragbänk, berättar Nathan Thambithurai.

Vilka av era kunder använder kättingredskap?

– Många av våra kunder är kranföretag som i sin tur anlitas av exempelvis byggföretag. Det finns också många verkstäder som har lyftok kopplade till kättingredskap.

Vad är den största skillnaden mellan kätting och stållina?

– Vill man ha ett mjukare lyft är det stållina som gäller. Kättingar är hårda, men väldigt flexibla och går att korta av vid behov med en gripkrok eller ögla. En kätting på 6 meter kan kortas av till en meter om det behövs, vilket gör den väldigt mångsidig.

– Kättingar tar inte mycket plats, utan man kan lägga dem åt sidan när man inte använder dem. En lina måste man vira upp på en trumma. Vilken lösning man väljer beror på vilket lyftbehov man har, säger Nathan Thambithurai.

Är du i behov av kätting, kättingredskap eller komponenter?

Du hittar produkterna här. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för din verksamhet.
Contact information

CERTEX Svenska AB

Mailing address
Box 2073
18302 Täby
Visiting address
Penta­vägen 3
18730 Täby
Region
Täby
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556083-2577
Founded: 1904
Employees: 66
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Certex Svenska AB!

Certex Svenska AB är en av Sveriges ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. I vilka former lyft än förekommer i industrin, i hamnar, på byggarbetsplatser, i gruvor eller inom något helt annat område, så har vi på Certex produkterna och tjänsterna som gör det möjligt. Stållinor är vår huvudprodukt, som vi sedan kompletterat med cirka 7 000 andra lyftrelaterade produkter för att täcka de flesta lyftbehov direkt från hyllan. I de fall våra lagerförda produkter ändå inte räcker till, tar vi hjälp av vårt europeiska nätverk av systerbolag och leverantörer för att hitta rätt produkt för ett specifikt lyft.

Certex Svenska AB har en lång historia på den svenska marknaden och grundades redan 1904. Sedan 2007 är vi en del av Axel Johnson-koncernen, där vi tillhör Axel Johnson International och affärsområdet Lifting Solutions.
Vi finns där du finns

Vi värdesätter lokal närvaro. Våra försäljningskontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, men vi har också lokala säljare runt om i landet. Du hittar alla våra lokala säljare under Kontakta oss. För att kunna erbjuda en heltäckande service i Sverige har vi också ett nätverk av servicebussar med tekniker som kommer till dig som kund och utför service och inspektion av dina produkter på plats i din unika arbetsmiljö.
Våra kontor är specialister på den lokala marknaden och anpassar sortimentet av produkter efter vilka behov som finns hos de lokala kunderna. Vårt Lifting KnowHow, våra produkter och tjänster finns här för dig, oavsett om du är i Malmö eller i Luleå.
Kundanpassade produkter

För att kunna matcha de mest komplicerade lyft har vi ett konstruktionsteam i Varberg, där alla typer av lyftok och redskap konstrueras, testas och certifieras. Produkterna skräddarsys oftast helt efter våra kunders önskemål. Du kan läsa mer om våra specialprodukter under Kundanpassade lösningar, eller kontakta våra säljare för mer information.
En del av något större

Som en del av Axel Johnson Internationals affärsområde Lifting Solutions ingår Certex Svenska i en grupp om 25 bolag runt om i Europa, som alla är specialiserade på lyftutrustning. I varje land finns ett lokalt nätverk av serviceenheter och servicebussar med lång erfarenhet och tillgång till expertis från lyftexperter i hela Europa. Detta ger oss en bredd, både gällande produkter och kunskap, och en unik möjlighet att erbjuda den bästa lösningen för varje kundbehov.

Välkommen att kontakta oss

Latest ads from CERTEX Svenska AB

All 5 objects by this company

Certifications

AAA – AFS 2001:1 – ISO 9001:2000

Contacts

Certex Sales
08-758 00 10

Videos

Funktioner som lyfter din verksamhet - CERTEX industrikranar

LATEST NEWS

- News from the industry
6/12/2024
Splunk lanserar avan­cerade AI-förbättringar Ny serie av svarta beslag förenar stil och styrkaKommuninvest emitterar 4,5 miljarder kronorTCS lanserar banbrytande plattform för generativ AIRexel driver på för en hållbar framtid
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin
6/10/2024
Kunderna är dom bästa ambassadörerna!Volvo CE utökar sortimentetMilltool fortsätter sin etablering Förstå hur TIG-svetsning fungerar IEC 62 433 höjer säkerheten
6/7/2024
Det du behöver veta om Tablet PCs Effektiva tjänster för industrirör Lanserar en AI-assisterad säkerhetsplattformGetacs robusta mobila arbetsstationSofting Industrial intro­ducerar edgeConnector
6/5/2024
Harts 3D-utskriftStegar med plattformBelysning och indikator i samma enhetBystronic väljer Water Jet Sweden Nu introduceras en ny lanseringskampanj