LATEST NEWS

- News from the industry

En introduktion till Bandbreddsmätsystem

Toppmoderna bandbredds- och bandpositionsmätsystem.
Bandbredds- och positionsmätsystem används inom olika tekniska och industriella tillämpningar för att övervaka och optimera bandstyrningsprocesser av t.ex. S-verks rullar, rullar för bandstyrning i kontinuerliga linjer eller för bandpositionsmätning i valsverk. Radarpositionsmätsystem används för exakt mätning och övervakning av föremåls position inom en rymd Det är relevant inom tillverkningsindustrin för att säkerställa precision vid hantering av maskiner och gaffeltruckar mm.

Introducerar Friedrich Vollmer Skandinavien nya VRWSP 900


VRWSP 900 utmärker sig genom sin exceptionella precision vid detektering av positionen för metallremsor och förblir opåverkat av andra material. Med förmågan att identifiera metallremsor med reflekterande kanter är det ett idealiskt val för olika tillämpningar inom mätning av bandbredd och position.
Mätsystemet har en grundavstånd på 250 mm från sensorfönstret, maxavståndet för respektive sensor varierar mellan 550 – 900 mm beroende på bandtjocklek. vilket innebär att vi klarar att mäta smala bandbredder samt mycket breda band så länge bandbredds variationerna håller sig inom 900 mm. Vid minsta tjocklek på 0,05 mm är max avstånd cirka 550 mm för en tjocklek på 0,2 och uppåt får vi ett max avstånd på 700 mm.

Till vad används denna VRWSP 900?


VRWSP 900 hanterar klarar variationer i passline upp till 20 mm, med endast en minimal påverkan på den uppmätta bandbredden. Dess förmåga att anpassa sig till avståndet från sensorn till bandkanten gör den till ett utmärkt val för system för mätning av bandbredd och bandposition.
Systemet är även lämpligt för diametermätning av bandringar med blanka ytor där optiska system ofta får problem.
VRWSP 900 är en allsidig lösning med olika tillämpningsområden, vilket gör den idealisk för olika industrier. Den är särskilt framstående inom kallvalsverksapplikationer i kombination med ett planhetsmätsystem som då får en snabb signal för att kunna göra optimal utvärdering av delvis täckta mätzoner och passar väl för tjockleksintervall från 0,05 mm och uppåt.

Det breda användningsområdet inkluderar bandbredder från 900 till 1600 mm eller 1100 – 2000 mm och gör den till ett pålitligt verktyg även i miljöer där band kan nå upp till temperaturer på 300°C. Finns även möjlighet att mäta i varmare miljöer, kräver då extra värmeskydd. VRWSP 900 utmärker sig som en pålitlig lösning för produktionslinjer som kräver exakta mätningar av både bandbredd och position, särskilt när det gäller närheten till brytrullar- planhetsmätrullar eller styrvalsar. Dessutom fungerar den som en utmärkt lösning för diametermätningar av coils (metallbandringar) speciellt i situationer där optiska system står inför utmaningar. Denna mångsidighet gör VRWSP 900 till ett oumbärligt verktyg för precision och effektivitet inom olika industriella tillämpningar.

För att erhålla ytterligare information gällande VRWSP 900 och dess potential att optimera processer och precision, vänligen ta kontakt med Friedrich Vollmer Skandinavien AB idag. Produkten erbjuder en teknisk lösning för exakta mätningar av bandbredd och position, och Friedrich Vollmer Skandinavien AB kan hjälpa dig hitta just rätt mätsystem för detta.
Contact information

Friedrich Vollmer Skandinavien AB

Mailing address
Glimmer­vägen 14
65350 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands county
Sweden
Organization id:
556196-0088
Founded: 1978
Employees: 2
Friedrich Vollmer Skandinavien is a subsidiary to Friedrich Vollmer Feinmessgerätebau GmbH. Our company was founded in 1978, until recently we have mainly been working with Vollmer products…

Now, we have expanded our product range within the same field that gives us the possibility to offer new slitting lines, cut -to- lenght lines, leveling machines and modernizations of existing lines.

We can offer turn key solutions for all kinds of measuring and control tasks. Our strength is that we offer tailor made system solutions that always include a superior after sales support.

The company's services/products

Machinery manufacturing: Special machines

Contacts

Kenneth Jogeryd
+46 (0)70 5456195

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar