LATEST NEWS

- News from the industry

En guide till UN38.3-certifiering

Vad är UN38.3-certifiering?
När det gäller köp av batteriprodukter, oavsett om det är bärbara elektronikenheter, elfordon eller andra batteridrivna produkter, är säkerheten en avgörande faktor att beakta. UN38.3-certifiering är en internationell standard som fastställer kraven för transport av litiumbatterier och har blivit en viktig markör för att bedöma batteriprodukters säkerhet och överensstämmelse.

Vad är UN38.3-certifiering?
UN38.3-certifiering är en standard som fastställts av FN:s ekonomiska kommission för Europa (UNECE) och är avsedd att säkerställa att litiumbatterier transporteras på ett säkert sätt. Standarden specificerar testkrav för batterier relaterade till termisk stabilitet, överladdning, kortslutning, krossning och andra scenarier som kan påverka batteriernas säkerhet. Certifiering enligt UN38.3 är obligatorisk för transport av litiumbatterier och är en viktig indikator på att produkterna uppfyller internationella säkerhetsstandarder.

Vad bör du som kund tänka på när det gäller UN38.3-certifiering?

Säkerhet: 3-certifiering är ett viktigt säkerhetsmått för batteriprodukter. Som kund bör du se till att de produkter du överväger att köpa har erhållit UN38.3-certifiering. Detta garanterar att batterierna har genomgått rigorösa tester och bedömts vara säkra för transport.

Produktens ändamål: Tänk på vad du ska använda batteriprodukten till. Olika produkter kan ha olika krav på batterisäkerhet. Till exempel kan batterier i elfordon ha strängare krav än batterier i bärbara elektronikenheter. Se till att produkten har UN38.3-certifiering som är lämplig för ditt specifika ändamål.

Tillverkarens anseende: Kolla upp tillverkarens anseende och historik när det gäller batterisäkerhet. Kända och etablerade tillverkare tenderar att ha robusta kvalitetskontroller och följa internationella säkerhetsstandarder noggrant. Det kan vara en god idé att välja produkter från sådana tillverkare för att minimera risken för säkerhetsproblem.

Följande transportregler: Om du har för avsikt att transportera produkten internationellt är det viktigt att överväga UN38.3-certifiering eftersom den är obligatorisk för sådana transporter. Kontrollera också att företaget du köper från har erfarenhet av att korrekt förbereda produkterna för transport i enlighet med de gällande regler.

oemelectronics.se hittar du mer information om batterier och resten av det stora sortiment vi erbjuder.

www.oemelectronics.se | 075 - 242 45 00 | info@oemelectronics.se

Emil Jidskog
Produktansvarig
Kraft
emil.jidskog@oemelectronics.se
076-527 81 02

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest