LATEST NEWS

- News from the industry

Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022

Världens ledande skogsmässa Elmia Wood i Jönköping
– Mässan har aldrig varit mer angelägen, säger Agne Bengtsson som är vd, Elmia AB.

Mässan skulle ha genomförts 2021, men stoppades av Covid-19. Den blir inte lika stor som tidigare, av det enkla skälet att pandemin fortfarande håller sitt grepp om stora delar av världen. Elmia Wood 2022 blir en i huvudsak europeisk angelägenhet.

Samtidigt är skogen viktigare än på länge. Både genom att växande träd binder kol och ersätter fossila material och genom att skogsbruket i delar av världen får kritik ur ett miljö- och klimatperspektiv, senast vid FN:s klimatkonferens i Glasgow.

– Utmaningen är att förena de båda perspektiven. Här har Sverige lång erfarenhet och stor innovationskraft, säger Agne Bengtsson.

Elmia Wood har länge varit skyltfönstret mot världen för rationell nordisk skogsteknik. Även i den nya situationen erbjuder Sverige efterfrågat kunnande och nytänkande. Mer än hälften av skogarna är privatägda och stora arealer brukas med hög tillväxt som skapar många värden, med stor hänsyn till naturen.

– En viktig aspekt är alla andra värden som skogen bidrar med. Skog är så mycket mer än växande träd och det ska vi också belysa, fortsätter Agne Bengtsson.

Mässan hålls liksom tidigare i skogen på Bratteborgs gård söder om Jönköping. Först ska slinga 1 med tillhörande fältytor fyllas och inriktningen är hela skogsbruket.

Elmia Wood ska i vanlig ordning även erbjuda seminarier och, viktigast av allt, en efterlängtad mötesplats för skogens alla aktörer inklusive det allt viktigare privatskogsbruket. Programmet är inte fastställt men så mycket är klart, att Elmia Wood 2022 får sitt fokus på framtidens skogsbruk i en hållbar värld.

Agne Bengtsson
VD
Elmia AB
agne.bengtsson@elmia.se
+46 735 22 42 22
Contact information
Mailing address
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Visiting address
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
English description is missing, swedish description below.

Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Contacts

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Videos

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2021
CM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
11/23/2021
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
11/22/2021
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
11/19/2021
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNodeFyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässan