Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Elektronikföretaget som vågar ta plats

Syntronic är det globala designhuset som utvecklar avancerad elektronik inom områden som telekom, industri, medtech, automotive och defense.
Och är en av årets utställare på Elmia Subcontractor. Med Sveriges mest avancerade elektroniklabb – servar de innovativa och kravställande kunder med lösningar inom exempelvis 5G och självkörande bilar.

Elektrifiering, säkerhet som är tillräckligt bra.

Elektronikbranschen som Syntronic representerar är nu på väg att ta helt nya kliv och blir allt viktigare till följd av elektrifieringsprocessen inom ex fordonsindustrin och vårt nya digitaliserande elektrifierade samhälle.

-Det finns en otrolig potential och mycket som måste göras för att vi ska lyckas ta elektrifieringen, processen och säkerheten till en helt annan nivå än vad vi är idag, och det ganska fort, menar Roger Lindholm, VD för Syntronic Production Services.

– Med vårt teknikkunnande och de lösningar vi har kan vi klara av detta och ge förutsättningar för att komma framåt. Den här branschen måste ta plats, säger Roger.

Men med detta kommer också utmaningar som måste lösas omgående, Roger identifierar tre utav dem som i sin tur är beroende av varandra: cybersafety-säkerheten i samband med digitaliseringen, kompetensbristen och omställningen till att bli koldioxidneutralt.

Full fart framåt, trots pandemin

Med två nya verksamhetsområden, antenn- och filterkonstruktion, tre internationella nya kontor, större mekanisk enhet och genom nyrekryteringar kan Syntronic nu erbjuda ännu starkare helhetslösningar inom elektronikutveckling. - Vi vill vara en one-stop-shop som växer organiskt, erbjuder globala lösningar men samtidigt finns nära kunden, betonar Roger.

Hållbarpersonal, en företagskultur som kan leverera

Syntronic ser hållbarhet ur ett annat perspektiv, personalen. - För att vi ska få ett hållbart samhälle behöver även människan finnas med säger Roger.

Genom att samverka och arbeta med långa och bra relationer, inte bara med våra kunder och leverantörer, utan framförallt med vår personal, kan vi hela tiden bygga något som våra anställda känner är utmanande, att man behövs och att man utvecklas som människa. Här måste vi bygga kunskap hela tiden så att de tycker det är intressant att vara kvar hos oss och vi kan leverera. Vi jobbar exempelvis mycket med exjobb för att få in yngre kompetens men också med att integrera nya människor som har en bra grundutbildning. Vi har investerat miljoner i nya labb men vi måste ha personal och kompetens som kan hantera dessa.

-Om du får det här att fungera, får du en företagskultur som verkligen kan leverera. Kunderna känner att det finns innovation och energi i hela verksamheten, inte bara hos säljarna säger Roger.

Redo för att möta beslutsfattarna inom tillverkningsindustrin

Syntronic deltog på mässan för första gången 2019 och ser nu Elmia Subcontractor som den absolut bästa arenan för dem att visa upp sig på. I november presenterar de varför och vilka satsningar som har gjorts under pandemin, att de nu har den teknik som verkligen kan presentera den bästa elektroniklösningen för kunden, en stark designorganisation ihop med produktion.

-Vi har tidigare fokuserat på mer rena elektronik och tekniska mässor men den typen av mässor passar inte oss längre beroende på hur vi vill presentera vad Syntronic står för. Ska vi ställa ut på en mässa så ska det finnas beslutsfattare på plats och det kände vi att det fanns här säger Roger.

Den bredden på utställare som finns här med ett otroligt tryck och med många bra besökare är fantastisk. Vi har många nya prospekt och kunder som vi jobbar med nu som kom från vårt deltagande 2019. Detta lyfte oss mitt i pandemin och gjorde att vi kunde jobba vidare framåt.

INTRESSEANMÄLAN
Contact information
Mailing address
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
Elmia Subcontractor brings together the manufacturing industry’s experts under one and the same roof.
With 1,200 exhibitors from about 30 countries, unique conditions are created for business development and profitable deals.

Welcome to northern Europe’s leading trade fair for the manufacturing industry’s suppliers and their customers. This is a true specialist fair for product development and purchasing. Here you will see innovations and ingenious solutions, tomorrow’s engineering designs, smart materials and exciting products. Meet your current suppliers and new ones who will help your company to reach its next stage of development. The four days are filled with new encounters, new discussions, new inspiration. It is uniquely business.

Welcome 9-12 November 2021!

Contacts

Anki Söderström
036152090
Helena Åhs
Project Manager
036-152000

Videos

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro