LATEST NEWS

- News from the industry

Effektivisera bearbetningsprocessen

Med CNC flerfunktionsmaskiner
I en tid då produktionseffektivitet är avgörande för företagens framgång, har CNC flerfunktionsmaskiner blivit en självklarhet för många företag. Dessa maskiner utmärker sig särskilt i produktionsprocesser där många olika bearbetningsuppgifter måste utföras, utan att kräva mänsklig intervention för att byta verktyg eller ompositionera arbetsstycken.

Flera funktioner i en maskinEn CNC flerfunktionsmaskin bygger huvudsakligen på en horisontell svarv och kan utföra en mängd olika bearbetningsuppgifter, inklusive svarvning, fräsning, borrning och mycket mer. I praktiken kan en enda maskin hantera upp till sex olika bearbetningsprocesser, en uppgift som annars skulle kräva fyra eller fem olika maskiner och inställningar.

Fördelen med detta är uppenbar: en CNC flerfunktionsmaskin har potentialen att revolutionera produktionslinjen. Den kan skapa komplexa detaljer med minimal mänsklig inblandning och med korta omställningstider. Resultatet är en dramatisk minskning av arbetskostnader och mindre behov av investeringar i flera separata maskiner.

Överväganden vid användning av flerfunktionsmaskinerTrots alla fördelar finns det några viktiga överväganden att tänka på när du väljer en flerfunktionsmaskin över specialiserade enheter. En flerfunktionsmaskin är i huvudsak en hybrid av en svarv och en fräsmaskin, vilket ger den en imponerande flexibilitet. Den är utrustad med ett brett utbud av verktyg, vilket möjliggör snabba omställningar och korta förberedelsetider.

För att dra full nytta av en flerfunktionsmaskin krävs kompetenta operatörer som kan hantera både fräs- och svarvningsprocesser. Upprätthåll rätt utbildning för ditt personalteam för att säkerställa optimal prestanda. Trots den stora flexibiliteten kan flerfunktionsmaskiner ha några begränsningar när det gäller att hantera extrema arbetsförhållanden. De kan inte alltid ta emot lika tuffa spån som specialiserade fräs- eller svarvmaskiner.

Valet mellan en flerfunktionsmaskin och specialiserade enheter beror på de specifika krav som dina bearbetningsprocesser ställer. Sammanfattningsvis, om du vill optimera och effektivisera din produktion, överväg noga fördelarna och nackdelarna med en CNC flerfunktionsmaskin och se till att du har rätt kompetens för att maximera dess potential. Detta kan vara steget som tar din verksamhet till nästa nivå i den snabbt utvecklande världen av maskinbearbetning.

Kontakta oss för din CNC flerfunktionsmaskinVi på Duroc är redo att hjälpa dig med din CNC flerfunktionsmaskin. Vårt team av experter är dedikerade till att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov. Om du är intresserad av att optimera din produktion med våra högkvalitativa maskiner, tveka inte att kontakta oss.

Vi ser fram emot att höra från dig och diskutera hur våra CNC flerfunktionsmaskiner kan ta din verksamhet till nya höjder.
Contact information
Mailing address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Visiting address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs county
Sweden
Organization id:
556282-7633
Founded: 1986
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Latest ads from Duroc Machine Tool AB

All 125 objects by this company

Agents

BIG, Japan (General agent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Switzerland
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, United Kingdom
DN Solutions, Korea, Republic of (General agent)
(tidigare Doosan) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Germany (General agent)
Svarvchuckar.
FPT, Italy (General agent)
Flerops maskiner
FRAISA, Switzerland (General agent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Germany (General agent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Germany
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Germany (General agent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italy
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italy
Drivna verktyg.
Nagel, Germany
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, United Kingdom
Verktygsrenovering.
OTT, Germany
Modulär spännteknik.
PIG, Netherlands (General agent)
Absorbenter.
RIGIBORE, United Kingdom
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Germany (General agent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Germany
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italy
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Germany (General agent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Germany
Minimalsmörjning.
WAGNER, Germany
Drivna verktyg.
WITTE, Germany (General agent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Contacts

Lena Hammarström
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
08-6302300
Mikael Högberg
0706706984
Robert Puekker
Sales manager Machine
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige